arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart


Braavhearts

#Braavheart: Amandine De Paepe


#Braavheart: Amandine De Paepe


Meet Amandine De Paepe: onderneemster, altijd tonnen energie en net haar nieuwe baby gelanceerd: Insentials. Op basis van een wetenschappelijk onderbouwde screening download je jouw persoonlijke voeding-en vitamineplan. Insentials is sinds 1 week gelanceerd. Go check it out!

1. Hi Amandine, kan je in enkele zinnen omschrijven wie je bent/wat je doet? 

Ik ben een hardwerkende en positieve mama van 2 meisjes: Giulietta & Lola. Na mijn studies biomedische wetenschappen ben ik in het buitenland een extra master voedingswetenschappen gaan studeren. Verder heb ik ook nog in onder andere Zweden, Londen … gewoond en werkte ik mee aan de lancering van XL-S medical.

Mijn carrière en hard werken is één van de pijlers in mijn leven en dit resulteert in het feit dat ik ook de sprong waagde naar full-time onderneemster. Naast Insentials baat ik ook Nutrimedicine uit: een medisch voedingsadvies clinic, met oa voedingsDNA testen.

Je kan me omschrijven als een persoon, die in het extreme leeft. Hard werken, enorm gepassioneerd door alles wat ik doe en ook altijd als laatste te vinden op een feestje. Routine is met andere woorden niets voor mij. Dit tikje rock-and-roll en kicks heb ik nodig, omdat ik absoluut geen saai leven wil hebben. Verder valt het dan ook mee dat ik weinig slaap nodig heb. ;-)

2. Kan je ons meer uitleg geven over het idee en de visie van Insentials? Hoe is het ontstaan? 

Het idee van Insentials is ontstaan uit het feit dat ik met veel mensen en personen in contact kom, die "strugglen" met hun gezondheid. Ik voel aan dat veel vrouwen niet meteen weten wat ze exact moeten innemen of totaal niet luisteren naar hun lichaam. Het gevolg is dat ze snel grijpen naar medicatie, ook al is het niet nodig.

Preventie is vandaag nog een groot taboe of hiervoor wordt geen budget uitgerekend. Hiermee willen we met Insentials het antwoord op bieden. Verder geloof ik ook zeer sterk in personalisatie. Er bestaat geen éénduidige oplossing, die voor iedereen werkt. Daarom willen we elke vrouw zo goed mogelijk bijstaan in de juiste supplement keuze en vitamines, die voor haar lichaam het beste zijn.

3. Wat zijn je ambities binnen 5 jaar voor Insentials? 

Groot! Ik zou hier niet aan beginnen als ik er niet in geloof en hoge verwachtingen en doelen stel voor mijzelf. Ik wil een internationaal en Europees merk zijn. Zo snel mogelijk groeien naar 1% marktaandeel binnen de online verkopen in Europa en andere vrouwen ook bijstaan in dit avontuur.

Hoe? Vrouwen online laten screenen om zo persoonlijk voedings- én vitamines advies te kunnen geven. Het gaat om een holistische totaal aanpak. Verder zou ik ook graag nauw samenwerken met apotheken en hen opleidingen geven in alles wat voeding betreft. Dit met ultieme doel: vrouwen helpen om een betere versie te worden van zichzelf door preventie & gezonde voeding. Dit is stap 1 naar een beter welzijn. 

4. Al deze projecten die je hebt verwezenlijkt... super! Hoe kan je dit combineren met je gezin? 

Ik werk super super veel. Soms sta ik om 4 uur om op tijd klaar te geraken en vaak betekent dit ook doorwerken in het weekend. 's Avonds werk ik ook vaak laat door en op vakantiedagen zijn de kids vaak mij mijn ouders. Ik geef toe dat het toch moeilijk blijft om een goede balans te vinden dus gezin en werk. Ik zorg er wel altijd voor dat ik aanwezig ben bij alle leuke momenten. 

5. Naast jouw expertise, hoe bewaar je zelf een gezonde work/life balance? 

Sociaal leven is voor mij super belangrijk. Af en toe een glaasje bubbles en een toffe babbel met vriendinnen is voor mij zeer ontstressend. Verder sport ikzelf ook veel. Al vanaf Giulietta en Lola klein waren nam ik de buggy met de twee kids in en gingen we samen joggen. No excuses! Zalige us-time.

Voor mij gaat het excuus dat je niet kan sporten als mama dan ook niet op. Er zijn altijd manieren om je jezelf toch deze me-time te gunnen. Verder hou ik enorm van wakeboarden en skiën.

6. Wat is voor jou de ultieme ontspanning? 

Met vriendinnen op stap zijn en lopen of gaan wakeboarden. In de zomer kan ik genieten van heel de dag op zee te zijn en te gaan kiten, wakeboarden, waterskiën of een andere avontuurlijke uitdaging aan te gaan. 


7. Wat is de highlight van je carrière?

Ik heb het gevoel dat deze highlight nog moet komen. Ik heb enorm veel meegemaakt in mijn carrière tot nu toe. Vooral het succes van XL-S medical, was een enorme highlight. Echter was dit steeds voor andere bedrijven en niet persoonlijk van mijzelf. Laten we dus van Insentials mijn highlight maken!  

8. Je maakt letterlijk pillen, die de vrouw kan optimaliseren. Heb je nog tips voor vrouwen algemeen? 

Ja ik heb wel enkele tips: 

  • Vaak had ik het gevoel dat anderen beter zijn dan mij, maar je moet voornamelijk in jezelf geloven dat je capabel genoeg bent om je plannen te realiseren.
  • Laat je niet leiden door financiële belemmeringen. Niets zo stresserend dan risico's te nemen, alleen leningen aan te gaan, maar toch moet je durven springen! 
  • Onderschat je kennis niet en wees super transparant in het delen van je kennis. Je hoeft dit niet voor jezelf te houden. 
  • Kinderen zijn geen excuus om niet meer te sporten. Zoek op een creatieve manier een oplossing.
  • Straal positiviteit uit.
  • Durf delegeren en heb vertrouwen in de juiste mensen. Alleen is maar alleen en je kan niets realiseren zonder een goed team. 

9. Lees je ook boeken of luister je podcasts? 

Nee, jammer genoeg niet. Ik lees wel zeer veel wetenschappelijk persartikelen van alles dat met mijn industrie te maken heeft. Ik geloof erg in life-long learning. Ik blijf leren en zal heel mijn leven blijven studeren en congressen bijwonen. Vaak ga ik in het weekend naar Berlijn of Parijs voor een congres, omdat ik wil blijven investeren in mijn kennis. Vroeger investeerde ik zelf €1000 om een congres bij te wonen, ook al wou mijn werkgever dit niet betalen. 

10. Wie zou er volgens jou mee in onze Braavheart selectie moeten komen en waarom? 

Marilyn van Rysselberghe. Naast het feit dat ze mijn beste vriendin is, heeft Marilyn ook 3 zaken, o.a. Ladylicious, een mode agentuur. Ze leeft net zoals mij tegen 500 km/uur. 

11. Last but not least: heb je een quote / slagzin waarnaar je leeft of hoe je in het leven staat? 

Sometimes, it takes balls to be a superwomen. Soms moet je keihard zijn om ergens te komen. 

Thanks Amandine & succes met Insentials!