arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Annelies Van Mol


#Braavheart: Annelies Van Mol


Meet Annelies Van Mol: plantaardig cateraar en onderneemster met ondertussen al twee eigen zaken, een kookboek en een webshop op haar naam.

Na lang ziek te zijn is Annelies overgestapt naar een voedingspatroon zonder tarwe, lactosevrij en geen geraffineerde suikers waardoor ze zich beter voelt dan ooit. Saai? Nee hoor! Maar het vraagt wel de nodige creativiteit en kant-en-klaar zit er niet meer in.

Ontdek waar deze ambitieuze vrouw haar tonnen energie blijft halen. 

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, wat doe je, wat drijft je? 

Ik ben plantaardig cateraar met ondertussen twee eigen winkels in Mechelen en Berchem waar we dagelijks verse plantaardige maaltijden en desserts maken.

2. Sinds wanneer ben je gepassioneerd door lekker eten en hoe is het idee achter Tartelies ontstaan?

6 jaar geleden kreeg ik de diagnose van een chronische ziekte: De ziekte van Bechterew. Medicatie hielp niet en voelde niet goed. Zeker niet omdat ik die een leven lang moest nemen. Ik ging op zoek naar alternatieven en kwam daarbij steeds vaker bij voeding uit: Dierlijke producten schrappen om ontstekingen in ons lichaam te minimaliseren. Ik at al vegetarisch omwille van milieu-overtuigingen, maar vanaf dan zette ik ook de stap naar veganisme. Omdat er, zeker toen, weinig vegan opties waren, begon ik zelf meer en meer te experimenteren. Ik startte in bijberoep om ook anderen verder te kunnen helpen en zo groeide de zaak meer en meer tot wat ze nu is. 

3. Het lijkt me niet altijd even gemakkelijk om rekening te houden met deze alternatieve voeding, waar haal je je inspiratie voor je menu (maaltijden, taarten, zoetigheden...) ?

Vaak doordat mensen me vragen: Ik eet dat of dat heel graag. Kan je geen vegan versie maken? :-) Zelf ben ik ook al van in het begin fan van Deliciously Ella. Met haar keuken en haar filosofie voel ik me enorm verbonden.

4. Hoe reageren (toekomstige) klanten op dit initiatief van gezondere voeding?

Onze klanten zijn heel blij met de alternatieven die we aanbieden. We merken ook dat ons cliënteel verre van bestaat uit mensen die 100% plantaardig eten. Wel mensen die meer en meer plantaardig willen eten en vooral bewust willen eten. Van mensen van 'oudere' generaties hoor ik wel eens dat het allemaal zever is, maar daar trek ik me niet veel van aan... :-)

5. Hoe zie jij gezonde voeding evolueren, wat eten we bijvoorbeeld over 20 jaar?

Ik denk dat we meer en meer naar die plantaardige basis gaan en terug meer en meer naar 'homemade' in plaats van uit pakjes.

6. Wat vind jij de meest hatelijke gezondheidsrage?

Keto. Zonder twijfel. Koolhydraten hebben we nodig. Daarmee is alles gezegd. :-)

7. Op wat / welke verwezenlijking of samenwerking ben je tot nog toe het meest trots?

Een tweede winkel kunnen openen in volle corona-tijd.

8. Ook jij krijgt waarschijnlijk af en toe te maken met een tegenslag. Hoe ga je daarmee om?

Eerst even balen. Dan kijken naar wat er allemaal wel goed gaat. Meditatie helpt ook vaak. Ook begeleide meditaties rond bepaalde thema's doe ik vaak.

9. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn?

Geloof in jezelf en wijk niet te hard af van wat je zélf wil, om klanten te plezieren. Zorg dat je product/dienst helemaal authentiek is.

10. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart sectie?

Nathalie van I Just Love Breakfast.

 

Thanks Annelies! Bezoek ook Annelies haar webshop en ontdek het kookboek.