arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart - Chloë Dierckx


#Braavheart - Chloë Dierckx


Meet Chloë Dierckx : een enthousiaste creatieve ziel die naast haar studie rechten een passie heeft voor juwelen. Ze vindt het moeilijk om te ontspannen en zoekt telkens naar een andere hobby waar ze haar creatieve energie in kan loslaten. Ontdek meer over hoe Atelier Chlo tot stand is gekomen! 

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, wat doe je? 

Ik ben dus Chloë. Ik ben 26 jaar en zit momenteel in mijn laatste jaar rechten en heb sinds een tijdje Atelier Chlo. Daarnaast “ga ik goe” op lekker eten en ben ik echt een creatief zieltje. 

2. Sinds wanneer ben je gepassioneerd door (het maken van) juwelen en hoe is het idee achter Atelier Chlo ontstaan? 

Ik herinner mij dat ik als 7-jarig meisje al ringen met pareltjes maakte en die dan ging verkopen aan mijn mama en buren. Maar om nu te zeggen dat ik toen al wist dat ik ooit een echte winkel ging hebben, is wat overdreven. Ik denk dat het meer ontstaan is doordat ik als ik veel en hard moest studeren, ik mijn creativiteit moest proberen “uitzetten”. Als dan die examens achter de rug waren, kreeg ik echt creatieve uitspattingen haha. Op een gegeven moment ben ik dan begonnen met kettingen te maken. Die sloegen aan en zo ben ik erin gerold!

3. Hoe omschrijf je jouw werkethiek? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben iemand die graag hard werkt en niet goed lang kan stilzitten. Dus doorwerken tot alles af is, is een beetje mijn comfort zone om het zo te zeggen. (zeker niet altijd goed, want ontspannen en rusten is belangrijk!!). Maar tegenwoordig ben ik alweer iets beter geworden in ‘chillen’ en dat doet me echt wel deugd!
Mijn inspiratie haal ik uit alles in mijn omgeving: zo kan ik op zaterdagochtend, voor alle drukte, over de markt gaan wandelen, gewoon om de sfeer, de kleuren en geuren waar te nemen en op de terugweg nog even door ‘Den Botaniek’ wandelen met een koffietje om de bloemen en plantjes te bekijken en ‘op te snuffelen’. Ook muziek, kunst, films en foto’s kunnen mij inspireren. Zo passeer ik bijvoorbeeld graag eens langs een galerijtje of staat er hier in mijn appartementje allerlei soorten muziek op en dat gaat dan echt van Serge Gainsbourg tot Justin Bieber haha.

4. Je studeert rechten, iets volledig anders. Valt dit goed te combineren? Hoe doe je dit?

Haha, ja echt gans iets anders, maar toch ook complementair omdat ik fiscaal- en ondernemingsrecht als specialisatie heb gekozen. Waar het creatieve stopt, kan ik wat ik geleerd heb op school nu ook proberen toepassen op mijn zaakje
Qua combineren ga ik niet zeggen dat het altijd even makkelijk is! Ik kijk dan bijvoorbeeld terug naar de kerstperiode, waar examens én de drukste shop periode van het jaar samenvallen. Dat is wel even sterven haha. Ik denk dat dit een kwestie is van goed plannen en op tijd hulp durven vragen. Ik ben dan ook heel dankbaar voor de vriendinnen en meisjes die tot nu toe mee zijn komen inspringen in die drukke periodes! 

5. Welke richting wil je in de toekomst uitgaan?

Volgend jaar ga ik nog een extra master doen: IP en ICT law. Daarna is het plan om toch nog even te reizen voor ik aan mijn balie stage begin. Ik heb na mijn bachelor een maandje alleen in Vietnam rondgereisd met een rugzak en dat is (naast mijn hond) het mooiste cadeau dat ik ooit aan mezelf heb gegeven. 
Ik zou het voor de verdere toekomst heel leuk vinden om mijn juridische carrière te blijven combineren met creativiteit en mode, bijvoorbeeld door creatieve ondernemers te helpen bij hun opstart van hun eigen zaak en/of het verdere verloop daarvan.
Maar eigenlijk ligt er nog niet echt iets helemaal vast! 

6. Hoe zie je Atelier Chlo verder ontwikkelen in een ideaal scenario in de toekomst? Waar zie je jezelf binnen 5 jaar?

Ik zou het zeker leuk vinden als Atelier Chlo op dezelfde manier blijft groeien en werken zoals dat nu gebeurd is. Het zou leuk zijn als we verder de Europese markt wat meer ‘veroveren’. Over 5 jaar ben ik 31 (wow haha) en is precies echt alles nog mogelijk. Zoals ik al zei: ik zit niet graag stil en naar mijn ervaring is alles in het begin moeilijker en vermoeiender dan na een tijdje en dan kan er wel weer iets nieuws bij denk ik :p. 

Dus een concreter: over 5 jaar hoop ik niet maar één job te hebben maar ook een (aantal) neven projectjes, ben ik naast dogmom ook échte mama (en heb ik dus de vent van men leven gevonden haha). Maar: que sera sera, en het voornaamste is wel echt dat ik gewoon lekker gezond en gelukkig ben dan!

7. Op welke verwezenlijking of samenwerking ben je tot nog toe het meest trots? 

Twee dingen zeker en vast: Ik heb unif (bijna) overleefd én ik heb mijn eigen zaak! Verder vind ik het heel leuk om mensen waar ik naar op kijk en vriendinnen te zien met juweeltjes van Atelier Chlo!

8. Ook jij krijgt waarschijnlijk af en toe te maken met een tegenslag. Hoe ga je daarmee om? 

Twee dingen: ofwel de humor ervan inzien, je hebt zo van die dagen dat écht alles fout loopt, ofwel om het plat te zeggen: “ne keer goe, maar niet te lang, bleiten”. En absoluut ook bellen of babbelen met goede vrienden! Zonder hen, zou ik absoluut niet staan waar ik nu ben! 

9. Waar vind jij je ontspanning na een hectische werkdag?

Op dagen dat ik er tijd voor heb, ga ik graag iets met vrienden doen: samen eten, iets drinken, met de hond wandelen, een spel spelen, sporten. Ik ben ook graag gewoon creatief bezig op mijn eentje. Laatst heb ik bijvoorbeeld oud papier gebruikt om een namiddag vol te schilderen.

10. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn? 

Doe wat je wil doen en laat je zeker niet tegenhouden door mensen die op je neerkijken! Alles is trial and error, en NIEMAND had het van de eerste keer allemaal juist of weet alles, zelfs en zeker niet de mensen die nu aan de top staan. Volg je dromen en vraag hulp waar nodig.

11. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Axelle Defossez: studeert biologie en is eigenaar van Turtleegreen: een plastic free webshop

Valentine Tinchant: Heeft aan de modeacademie in Italië gestudeerd en is bezig met de opstart van haar eigen merk!

 

Je kan Atelier Chlo vinden op de webshop of via haar Instagram

 

Thank you, Chloë!