arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Camille Cigrang - Ciel Jour & Nuit


Camille Cigrang


Maak kennis met Camille Cigrang, een ondernemende 26-jarige vrouw die besloot om haar passie voor mode te volgen en zo haar eigen kledingmerk uit de grond stampte: Ciel Jour et Nuit

Kan je ons even kort vertellen wie je bent / wat je doet?

Ik ben Camille, 26 jaar en geboren en getogen in Antwerpen. Na verschillende jaren gewerkt te hebben in de luxe en beauty industrie, voelde ik het kribbelen om zelf iets op te starten en heb ik besloten om mijn passie voor mode en ondernemen te volgen. Sinds vorig jaar ben ik de trotse founder van het kledingmerk Ciel Jour & Nuit, dat elegante en comfortabele loungewear voor dag én nacht aanbied.

Hoe is het idee achter Ciel Jour & Nuit ontstaan?

Ik wou al lang iets met sleepwear te doen, maar tijdens de eerste lockdown is dit idee echt beginnen groeien. Ik was het beu om heel de dag in mijn oude joggingbroek rond te lopen en verlangde naar kleding waar ik me zowel vrouwelijk als comfortabel in voelde en zo is Ciel Jour & Nuit ontstaan.

Waar staat Ciel Jour & Nuit voor?

Sensueel, comfortabel en vrouwelijk. Kleding die je van dag tot nacht kan dragen ongeacht de gelegenheid. 

Wat zijn je ambities voor binnen vijf jaar?

Over vijf jaar ambieer ik om een eigen winkel te hebben, zodat iedereen het droom universum van Ciel kan ervaren. Verder zou ik ook willen blijven ondernemen in de mode-industrie en zal ik altijd mijn ogen open houden voor nieuwe opportuniteiten. 

Welke studie heb je juist gedaan en in hoeverre heeft deze studie jou geholpen bij het opstarten van jouw bedrijf?

Ik heb een Bachelor in Fashion Business behaald aan Istituto Marangoni en vervolgens heb ik een Master in Strategic Marketing op Imperial College gedaan. Deze studies hebben mij diepte en kennis meegegeven over de mode-industrie maar ook over de business kant van een bedrijf. Dankzij de vele stages & networking, die aan mijn studies verbonden waren, heb ik een sterk netwerk kunnen opbouwen dat mij heeft bijgestaan met de lancering van Ciel.

Waar haal je jouw creatieve inspiratie?

Van overal ! Ik heb een enorme passie voor de jaren 60 en 70, zeker alles wat met interieur, design en architectuur te maken heeft. Dit blijft een constante bron van inspiratie voor mij. Verder blijft London ook heel inspirerend voor mij, want als student heb ik daar gewoond en dat heeft een enorme impact op mij achtergelaten. Het is een stad waar altijd alles beweegt en vooruitgaat, waar mensen openstaan voor nieuwe dingen en ervaringen. Ik blijf er telkens ook naartoe gaan om op de hoogte te zijn van de laatste trends en nieuwe inspiratie op te doen.

Heb je een quote / slagzin waarnaar je leeft / hoe je in het leven staat?

“Invest in your passion and success will follow”. Mijn ouders hebben mij altijd aangemoedigd om exact te doen waar ik interesse in had, waardoor ik van mijn passie mijn job heb kunnen maken. 

Als je één ultieme tip zou mogen geven aan andere ambitieuze vrouwen, welke zou deze dan zijn?

Blijven doorzetten! Het ondernemerschap is een rollercoaster met goede dagen en slechte dagen. Voor de buitenwereld lijkt het vaak rozengeur en maneschijn terwijl er ook veel momenten zijn die minder glamoureus zijn. Niet opgeven en blijven geloven in jezelf is de boodschap.

Heb je naast je ambities op professioneel vlak ook nog doelstellingen op privé vlak? 

Reizen en nieuwe culturen ontdekken (nu het terug mag na corona), mijzelf ook verder verdiepen in design & interieur en elke dag genieten van het leven met een glaasje wijn in de hand.

Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie? 

Alicia Meus (@alicemsgrosfeld) van AliciaAudrey (@aliciaaudreycollection)! Super ambitieuze vrouw met een prachtig merk. We zijn goede vriendinnen en ‘collega's’, ze heeft mij zoveel bijgeleerd over het ondernemerschap. Een inspiratie!