arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Chloé Lauwers


#Braavheart: Chloé Lauwers


Meet Chloé, een jonge, ambitieuze vrouw die haar dromen volledig najaagt. Haar drukke agenda schrikt haar dan ook niet af om te blijven doorgaan. Studeren, koken, receptjes verzinnen, een lange afstandsrelatie onderhouden... ze doet het allemaal!

Op korte tijd is haar Instagram pagina Chloékookt helemaal geboomd! Lees hier verder hoe dat is gekomen, hoe zij dit allemaal aanpakt en wat haar verdere toekomstvisie is! P.S. ze lanceerde ook net haar eigen kookboek. Go en check it out.

Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, wat doe je, wat drijft je? 

Ik ben Chloé, een 21 jarige studente. Ik studeer geneeskunde aan de Kuleuven. Twee jaar geleden ben ik mijn kookblog @chloekookt gestart. Sinds de eerste lockdown is dit helemaal ‘exploded’. Naast mijn studie en passie voor koken, hou ik me bezig met sport en mijn vriendinnen. Ook woon ik deeltijds in Italië waar mijn vriend voetbalt. Mijn quote: “als je iets echt wilt, dan lukt je dat ook.” De gedachte dat niets echt onmogelijk is heeft me in veel situaties al ver gebracht.

Sinds wanneer ben je gepassioneerd door lekker eten en hoe is het idee achter Chloékookt ontstaan? 

Ik heb als kind altijd al mee in de keuken gestaan met mijn oma. Dit was dan eerder koekjes en taartjes bakken. 2 jaar geleden startte ik mijn kookblog @chloekookt op. Dit is heel impulsief en zonder verwachtingen gebeurd.

Hoe zie je Chloékookt ontwikkelen in een ideaal scenario in de toekomst? 

Momenteel ben ik bezig met een kookboek en dat was al een beetje het laatste puntje op mijn checklist. Heel misschien ooit een programma, dromen mag natuurlijk. Voorlopig ben ik heel tevreden hoe alles nu gaat. Moest ik dit kunnen aanhouden, zou het al heel mooi zijn.

Je studeert geneeskunde, zeker niet de minste studie, hoe combineer je Chloékookt met je studies en je privéleven? (work/life balance)

Ik ben een mega planner. It’s all about time-management. Mijn mama helpt me ook enorm met alles te regelen. Op die manier kan ik hier en daar toch ook altijd wat tijd inwinnen.

Op wat / welke verwezenlijking of samenwerking ben je tot nog toe het meest trots?

Ik denk toch wel het maken van mijn kookboek. Altijd wel een beetje een droom geweest denk ik.

Nu ga ik pas echt trots zijn als ik het boek in mijn eigen handen heb. Dit zal tegen eind april mogelijk zijn.

Ook jij krijgt waarschijnlijk af en toe te maken met een tegenslag. Hoe ga je daarmee om? 

Ik gun mezelf meestal een halve dag om even daarover te balen/bezinnen. Hierna probeer ik zoveel mogelijk te relativeren en terug motivatie te vinden door er weer voor 200% te staan en nog meer mijn best te doen. Ik drijf mezelf graag tot het uiterste. Als iets wat eerst onmogelijk leek, toch lukt, dat is pas een overwinning.

Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn? 

Op tijd die switch kunnen maken van een dipje naar nieuwe motivatie. Het is vaak nog niet te laat. Verlies geen tijd met piekeren. Als je iets echt wilt, dan lukt je dat ook.

Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart sectie?

Een cliché, maar absoluut mijn mama. Hoe zij alles regelt en voor elkaar krijgt, daar kan iedereen nog wel wat van leren denk ik :-).

Thanks a lot, Chloé!