arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Delphine Van Den Bossche


#Braavheart: Delphine Van Den Bossche


Meet our latest Braavheart: Delphine Van Den Bossche, de vrouw achter de mooiste handgemaakte knits uit Antwerpen. Met haar fleurige truien doet ze menig vrouwen garderobe opfleuren. Lees hoe ze ervoor koos haar hart te volgen en 100% voor Knits by Dellie te gaan. 

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, van waar kom je? 

Hiiiiii, ik ben Delphine Van den Bossche, 25 jaar en woon al heel mijn leven in Schilde, bij Antwerpen. Ik hou enorm van de stad maar ben ook altijd weer super blij als ik nadien terug naar de rust kan.

2. Hoe is het idee voor knitsbydellie bij je ontstaan?

Dit is echt het cliché verhaal. Ik begon met breien als hobby, puur voor mezelf. Al snel vroegen meer en meer mensen mij om iets voor hen te maken. Ik als people pleaser zat dus op een gegeven moment tot ’s nachts te breien voor mensen waar ik nog nooit van had gehoord haha!

3. Hoe heb je dit oorspronkelijke idee effectief omgezet tot de realiteit die het de dag van vandaag is? 

Doordat ik eigenlijk al aan het breien was voor mensen die ik niet (of wel) kende, dacht ik bij mezelf ‘oke waarom geen Instagram aanmaken?’ Een beetje foto’s posten, mij een beetje amuseren et voila! Op 1 januari 2018 heb ik mijn eerste post geplaatst. Al snel kwamen er meer en meer bestellingen binnen.

4. Welke toekomstpad zie je voor Knits by Dellie in de komende jaren? Wat is je verdere ambitie? 

Ik kijk super hard uit naar wat er nog gaat komen, ook al weet ik totaal niet wat dat zal zijn haha! In 2021 hoop ik op nog enkele super leuke samenwerkingen en er liggen ook al heel leuke plannen klaar voor een zomer pop-up! Verder wil ik zoals elk merk nog verder kunnen groeien in elke betekenis van het woord maar ik vind het momenteel ook nog zalig dat ik élk stuk zelf afwerk en zo dus echt elk stuk nog door mijn handen laat gaan alvorens het de deur uit gaat.

5. Je bent op jonge leeftijd al gestart met ondernemen. Hoe heb je steeds je business & privé leven kunnen handhaven naast elkaar?  

Dit is echt een super groot werkpunt voor mezelf. Mijn privéleven en mijn werk lopen eigenlijk constant door elkaar. Ik heb Knits by Dellie ook altijd gecombineerd met mijn job bij Essentiel Antwerp. Dus ik heb heel vaak moeten afhaken om met mijn vriendinnen iets te gaan doen of ik was altijd de eerste die door moest omdat ik nog moest breien haha! Nu dat ik niet meer bij Essentiel werk, probeer ik wel veel meer mijn tijd te nemen voor vrije tijd en ook even stil te staan bij de leuke dingen die er rondom mij gebeuren en hier ook van te genieten. 9/10 nam ik nog vanalles om te breien mee op reis om tussen strand en douche nog even een stukje af te werken ;-)

SeaMeHappy heeft ooit is de quote gepost ‘never get so busy making a living that you forget to make a life’. Dit is echt een quote die ik sinds toen altijd in mijn achterhoofd probeer te houden! Lees het volledige interview met Noémie Moereels van Sea me happy hier

6. Op wat/welke verwezenlijking ben je tot nog toe het meest trots? 

Ik ben toch wel trots dat ik voor de derde keer op rij een pop-up store heb gehad. Dit jaar samen met Lewis&Melly en Studio d’Anvers. Ik verschiet altijd super hard van mensen die van heel ver komen om een knitje van mij te komen kopen. Nadien sta ik daar dan toch altijd even bij stil. Vorige week liep ik door Antwerpen en kwam ik 4 mensen tegen die iets van mij aan hadden dat ze in de pop-up gekocht hadden dit jaar. Dat doet me toch altijd iets om te zien.

7. Alles gaat niet altijd van een leien dakje, kan je uitleggen hoe je omgaat met een tegenslag?

Er is nooit veel tijd om te treuren. Maar eens heel heel heel hard wenen kan enorm deugd doen! Het gebeurt absoluut niet veel, maar als ik eens goed kan wenen heb ik nadien precies altijd dubbel zoveel goede moed om verder te doen. Alle positieve feedback die je van mensen krijgt, geeft mij ook altijd heel veel nieuwe energie.

8. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan andere ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn? 

DOEN! Uw hart volgen en ervoor gaan. Zolang je zelf in je product gelooft, zal het ook overtuigend overkomen aan de buitenwereld. Luisteren naar alle tips die je krijgt van mensen en deze ook appreciëren. Maar op het einde van de dag beslis je zélf hoe jij je product het liefst wil profileren. 

9. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze braavheart sectie?

Daar moet ik niet over nadenken. Dat is sowieso Charlotte Godfroid, mijn kleuterschool bff! Ze is een jaar geleden vertrokken naar Frankrijk. Ze werkt daar als zelfstandige op een wijndomein en managet haar leven daar tussen de wijngaarden alsof ze nooit ergens anders heeft gewoond. Ik ben gewoon enorm trots op haar en al wat ze daar al verwezenlijkt heeft. À bientôt, ma copine xxx

Thanks a lot Delphine!