arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Evelyne Van der Looven


#Braavheart: Evelyne Van der Looven


Meet Evelyne Van der Looven, een power vrouw met een passie voor fashion en de naam achter Kunoka. 

1. Kan je kort uitleggen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Evelyne Van der Looven, founder en designer van KUNOKA shoes. Een Belgisch creatief merk dat hoogwaardige schoenen ontwerpt, produceert en verdeelt. 

2. Hoe is Kunoka ontstaan? 

Ik was reeds jaren actief in de schoenenbranche, als agent voor een aantal Italiaans en Spaanse schoenmerken. Zo leerde ik de schoenwereld in al zijn aspecten kennen. 


Maar ik bleef op mijn honger zitten als het aan kwam op hippe, comfortable schoenen die duurzaam gemaakt worden. Je had hippe schoenen bij luxemerken, maar daar was het aspect comfort vaak weinig relevant en je had comfort schoenen maar die hadden vaak een zeer uitgesproken “oma” gehalte. Van duurzaamheid was in de beginjaren al helemaal geen sprake. 

Ik werk enkel met Europese merken en producenten omdat ik overtuigd ben dat dit de meest duurzame manier van werken is; het garandeert op zijn minst het respect van de Europese normen op vlak van milieubelasting en arbeidscondities (gegarandeerd geen kinderhandjes! ) maar meer nog op vlak van co2 emissie – de grootste polluerende factor -; doordat het overzees transport wordt geëlimineerd … groot was dan ook mijn ontgoocheling toen ik vaststelde dat de productie van mijn Italiaanse partners beetje bij beetje outgesourced werd naar verre landen – hier kon ik mij helemaal niet meer in vinden… ik wilde het zelf proberen – en beter …. En zo is KUNOKA ontstaan 

3. Waar staat Kunoka voor?

KUNOKA is een Belgisch creatief merk dat hoogwaardige schoenen ontwerpt en in de markt zet. Onze schoenen worden gekenmerkt door verrassende materialen en kleurcombinaties en we focussen als merk enorm op comfort en duurzame productie.  

4. Wat wil je binnen 5 jaar hebben bereikt?

If you can dream it, you can do it … mijn uiteindelijke ambities met KUNOKA zijn om wereldwijd een relevante speler te worden binnen de fashion wereld terwijl we nog steeds evenveel plezier beleven aan wat we doen en terwijl we op vlak van duurzaamheid het verschil kunnen maken. Binnen 5 jaar wil ik zowel off line als on line deze relevante positie ingenomen hebben binnen Europa om van daaruit onze volgende stappen te zetten.

5. Wat doe je om te ontspannen na een zware werkdag

Tanden poetsen en gaan slapen 😊

6. Hoe kan je een goede balans bewaren tussen je privéleven en werk? 

Dat evenwicht tussen privé en werk blijft een moeilijke oefening als mama van 3 en plus mama van 2. Organisatie en planning is key; maar met 5 kids op 3 verschillende scholen is het evenwicht snel uit balans en is het soms rennen en improviseren geblazen – niet alles loopt perfect. Tegelijk haal ik enorm veel energie uit de dynamiek van 5 adolescenten in huis en vind ik mentale rust en steun bij mijn lieve partner.  

7. Tegenslagen krijgt iedereen. Hoe ga jij hiermee om?

Tegenslagen verwerken is een echt een mentaal verrijkende reis. Bepaalde tegenslagen overwin je; sommige laat je achter en andere geef je een plaats. Het kan vreemd klinken, maar bepaalde tegenslagen lieten me ontdekken dat ik veel sterker en veerkrachtiger ben dan ik zelf dacht en dat besef maakt een mens zelfzekerder, inventiever en klaar voor de toekomst …. “Kom maar op!” denk ik dan 😊

8. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn?

Omring je met de juiste, positieve mensen en steek geen energie in negativiteit. Dit zowel privé als  professioneel. Op privé gebied heb je als ambitieuze vrouw écht een (levens)partner nodig die 1000% achter je staat; iemand waarmee je op privé vlak een team bent zowel mentaal als in het operationele. Maar ook op professioneel vlak: zoek positieve medewerk(st)ers die net als jij er zin in hebben om aan die kar te trekken en met wie je team veel plezier kan beleven; je bent immers het grootste deel van je tijd op de werkvloer.

9. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Er zijn zoveel positieve ambitieuze vrouwen die stuk voor stuk een plaatsje verdienen in de Braavheart-sectie! Maar de eerste waar ik aan dacht is Isabelle De Bleeker - een dame die ik heel recent heb ontmoet maar die veel indruk maakte; zij komt uit de vastgoedwereld en heeft carrièregewijs een hele ommezwaai gemaakt en baat nu restaurant la “Terrazza” in Latem uit – daarvoor heb je guts nodig !

 

Thanks a lot Evelyne! 🤩