arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Figur Health


#Braavheart: Figur Health


1. Kan je ons iets meer vertellen over Figur Health en jullie persoonlijk? Wie zijn jullie, wat doen jullie? 

Wij zijn Deborah, Lauranne & Marthe, samen founders van Figur women’s health, onze groepspraktijk voor kinesitherapie, osteopathie en seksuologie die zich specifiek focust op de vrouw. Drie jonge vrouwen, gepassioneerd door gezondheid en all-in voor gezelligheid.

2. Kunnen jullie ons meer uitleg geven over het idee en de visie van Figur? Hoe is het ontstaan?

Voor de oprichting van Figur werkten we al met 3 samen in een groepspraktijk, dus op werkvlak kenden we elkaar al door en door. Figur is ontstaan tijdens de eerste lockdown, waar het idee kwam om een online platvorm op te richting voor en door vrouwen. We misten een kanaal met gespecialiseerde (medische) informatie omtrent de gezondheid van de vrouw en het vrouwelijk lichaam. Bij toeval viel ons oog op ons huidig pand, en zo is ons oorspronkelijke idee uitgegroeid tot onze eigenlijk groepspraktijk. 
Educatie is bijzonder belangrijk voor ons. Onze slagzin luidt dan ook heel duidelijk:
LET’S FIGUR IT OUT.
Tijdens onze behandelingen en oefensessies leggen we de nadruk op het aanbieden van onderbouwde en medisch verantwoorde informatie over lichamelijke, hormonale en seksuele klachten bij de vrouw. We willen onze patiënten iets meegeven waar ze écht iets aan hebben.
Als team hechten we veel belang aan samenwerking. Naar het bespreken van casussen toe alsook naar doorverwijzingen naar elkaar als therapeut onderling. Samen weten we én kunnen we veel meer dan alleen.

3. Sinds wanneer zijn jullie gepassioneerd door gezondheid en om een gezonde levensstijl te hebben (voeding & sport)?

We zijn alle drie zeer sportieve en competitieve vrouwen. Sinds kleins af aan waren we meer op sportactiviteiten gericht dan naar de muziekschool of tekenles te gaan. Onze studies kinesitherapie en opleiding osteopathie heeft dit nog versterkt; een lichaam waar jij je goed in voelt bereik je niet enkel door te sporten of stressloos door het leven te gaan. We merkten snel dat een gebalanceerd voedingspatroon en een goede nachtrust daarnaast ook cruciaal zijn voor een gezond lichaam & geest. Daarom proberen we zo natuurlijk en vers mogelijk te eten waarbij wel eens een uitzondering wordt gemaakt, dat is balans ;).
Sporten doen we alledrie bijna dagelijks. Dit geeft ons energie en we voelen ons daardoor steeds beter, ook in tijden van stress en bij tijdstekort plannen we dit in, get that heart rate up!

4. Naast jullie expertise, hoe bewaren jullie zelf een gezonde work/life balance?

Een groepspraktijk oprichten en openen tijdens corona was geen evidentie, maar as said by Winston Churchill, never waste a good crisis. We doen ons best om niet meer te veel voor de praktijk te moeten werken in het weekend. Dit doen we door ruimte te maken voor administratie tijdens de week en taken goed te verdelen; een voordeel om met drie te zijn. :)

 

5. Wat is voor jullie de ultieme ontspanning? 

Lazy weekend mornings! Geen plannen, enkel koffie en een smakelijk ontbijtje, relaxing music en een goed artikel of gesprek. Daarnaast genieten we ook enorm van etentjes met familie en vrienden en maken we ons hoofd helemaal leeg tijdens een fietstochtje of wandeling in buitenlucht & in goed gezelschap. Ook van reizen worden we helemaal gelukkig, en we kijken uit naar de dag dat dit terug kan zonder zorgen.

6. Op welke verwezenlijking of samenwerking zijn jullie tot nog toe het meest trots?

De oprichting van onze eigen multidisciplinaire groepspraktijk voor en door vrouwen in september 2020. Hier droomden we al sinds enkele jaren van en ondertussen is het werkelijkheid, yess! Een stijlvolle, lichte en open praktijkruimte waar we op een wetenschappelijk onderbouwde manier vrouwen begeleiden met de juiste zorg. We zijn ontzettend trots op ons en op wat we samen gedaan hebben én nog van plan zijn! We zijn samen gesprongen en daar hebben we nog geen moment spijt van gehad.

7. Lezen jullie ook boeken of luisteren jullie podcasts? Welke?

De zeven zussen! We lezen graag fictie om ons hoofd leeg te maken.
Daarnaast lezen we veel non-fictie en luisteren we graag naar podcasts over alles wat met een gezond lichaam en sport te maken heeft (what else), maar ook ondernemerschap en duurzaamheid komt geregeld aan bod (op de fiets). Knowledge is power!
We zijn alle drie verschillend en hebben ook af en toe nood aan iets anders, een veelzijdige boeken en podcast-bibliotheek dus:).

8. Ook jullie kregen waarschijnlijk af en toe te maken met een tegenslag. Hoe ga je daarmee om?

We vinden het heel belangrijk om eerlijk en open te communiceren met elkaar en het meteen aan te geven wanneer er iets niet juist voelt. We doen dan ook ons best om onze tegenslagen en de negatieve stemmingen die daar wel eens bij komen kijken een plaats te geven in een gesprek met elkaar of met onze partners en dichte familie. We putten hier veel steun en nieuwe energie uit. En dat kan deugd doen! Door kort op de bal te spelen en elkaar erbij te betrekken leren we uit moeilijkere situaties en vinden we onze moed snel weer terug om er kei hard voor te (blijven) gaan! We’ll figur it out together.

9. Hoe ziet voor jullie, in een ideaal scenario, de toekomst er uit?

We hopen dat we in de toekomst mogen blijven groeien, ons team verder mogen uitbreiden om vrouwen nog beter te ondersteunen met verschillende disciplines. Onze missie is vrouwen samen te brengen in onze praktijk waar een goede (para)medische behandeling, educatie, informatie en sport centraal staan. Als we de kans krijgen kopen we ons eigen pand in Antwerpen en doen we daar helemaal ons ding!

10. Als jullie één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze tip dan zijn?

If you never try, you’ll never know! Blijf steeds positief en geloof in jezelf! Je bent verantwoordelijk voor je eigen geluk, laat je niet van je pad afbrengen door anderen. Zou je over vijf jaar nog wakker liggen van wat je nu allemaal stress bezorgt? Dan mag je je er niet te druk in maken.

11. Wie mag er volgens jullie niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Stephanie Bosten (the Ivory club). Deze ondernemende en gepassioneerde jonge vrouw is vast en zeker een vermelding waard.

LET’S FIGUR IT OUT

 

Good luck girls!