arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Jill Van Der Heijden


#Braavheart: Jill Van Der Heijden


1. Kan je kort uitleggen wie je bent en wat je doet?

Ik ben Jill van der Heijden, 23 jaar en ik heb twee jaar geleden Jill Antwerp opgericht. Jill Antwerp is een merk dat zijn oorsprong vond in ongedragen heren blazer samples die puur getest werden om per seizoen bijvoorbeeld de ruit te testen en hierna gebeurde er niets mee. Mijn hart deed hiervan pijn en geloofde enorm dat deze blazers elk een uniek verhaal te vertellen hadden. Ik kocht ze op en herontwierp ze naar unieke oversized blazers waarvan steeds één stuk te verkrijgen is.

2. Waar staat Jill Antwerp voor?

Jill Antwerp staat vooral voor authenticiteit. Ik bewonder enorm de mens in zijn individu. Iedereen is anders en uniek waarvan ik van mening ben dat daar één blazer op aansluit en ook geen kopie van te krijgen is. 

3. Waar haal je je creatieve inspiratie? 

Goh, momenteel geef ik toe dat ik dat lastiger vind door de corona. Ik hou enorm van reizen en daar nieuwe culturen, gewoontes en stijlen op te snuiven. Echter, haal ik ook veel inspiraties uit films, series, musea of boeken.  

4. Op welke verwezenlijking ben je tot nu toe het meeste trots? 

Ik ben enorm blij met mijn laatste samenwerking voor Apart dat voor de heropening van het modemuseum door Flanders DC is op poten gezet. Ik had een samenwerking met Belgische actrice Veerle Baetens waar elke blazers die we ontworpen hadden, een verhaal over vrouwenrechten vertelde.10% van de verkoop werd geschonken aan een goed doel voor vrouwen die lijden onder seksueel geweld.

5. Wat wil je binnen 5 jaar hebben bereikt?

Meer nieuwe ontwerpen, inspiratie geven alsook een volledig eigen experience Jill Antwerp store lijkt mij de max! Internationaal gaan zou natuurlijk ook wel heel tof zijn.

6. Studeer je nog? Of welke studie heb je juist gedaan? Heeft deze studie jou geholpen in het opstarten van jouw bedrijf? 

Persoonlijk was studeren niet voor mij weggelegd en dook in snel in de studie 'School of Life'. Ik ben iemand dat zelf dingen moet testen en doen, 'trial and error'. Ik leer elke dag nog bij en daar ben ik ernom dankbaar voor. 

7. Hoe ga jij om met tegenslagen?

In het begin ging ik hier slechter mee om, ik pakte vaak alles persoonlijk. Ik denk vooral omdat alles nieuw was op mijn pad en dan kan een tegenslag vaak heel hard als 'een slap in the face' aankomen. Vallen en opstaan heb ik van thuis uit sterk geleerd en dat kan ik steeds beter omarmen. 10% is wat je overkomt en 90% is hoe je ermee omgaat. Soms even een stap terug zetten en kijken wat de les was die erachter schuilde.

8. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn? 

Blijf altijd dicht bij jezelf staan. Op je pad zal je vaak afleidingen, uitdagingen, etc. tegenkomen waarvoor je wilt 'veranderen'. Maar de kunst blijft door dicht bij jezelf en je eigen kracht te staan. Dat is immers wat je al zo ver heeft gebracht.

9. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Claire van Acker. Een Gentse power vrouw die een enorme passie voor het zoeken van Vintage en Tweedehands designer stukken heeft. Haar gedrevenheid en visie op deze sector vind ik enorm boeiend.