arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Julie Vets


#Braavheart: Julie Vets


Deze week ontmoetten we (virtueel) Julie Vets, druk bezette mama én dynamische onderneemster. Je hoort waarschijnlijk een belletje rinkelen als we haar introduceren als founder van het kleurrijke merk Gofluo. Wat begon met de productie van enkele reflecterende hesjes om fietsen naar school veiliger te maken, evolueerde al snel tot de lancering van een volwaardig outdoor merk, dat steeds trouw blijft aan haar funky en fluo DNA. 

Haar levensmotto "gewoon doen!" sluit enorm aan met het onze, hoog tijd dus om het verhaal achter deze no-nonsense doorzetter en Gofluo met jullie te delen. 

1. Kun je kort omschrijven wie je bent/wat je doet? 

Ik ben Julie Vets, 33 jaar (deze vrijdag ☺ - 20/11/2020 nvdr.) uit Berchem. Ik ben trotse mama van 3 kids: Rosa-Lilly (6), Aurélia (4) en Roman (2) en al 8 jaar gelukkig getrouwd met Joris (32).  Dagdagelijks ben ik bezig met het uitbouwen van mijn bedrijf rond het merk “Gofluo”. Wij maken hippe body glowers! Ons doel is zeer duidelijk: waarom lelijke fluovestjes dragen als er ook een mooi alternatief kan bestaan? Je kiest welke sneakers en welke jas je aantrekt, waarom zou dan iedereen hetzelfde lelijke fluohesje aandoen? 

2. Heb je een levensmotto?

Gewoon doen! Niet alles eindeloos overdenken en zeker niet over elk klein detail blijven piekeren. Ondernemen komt altijd met risico’s, maar je moet durven springen. Het enige waar ik andere ondernemers wel voor waarschuw is het feit dat je steeds moet nadenken of je idee schaalbaar is. Zoniet moet je best opnieuw timmeren aan je business model. Een ander motto van mijzelf is tegelijk de missie van Gofluo: Lelijke fluohesjes uit het straatbeeld bannen. 

3. Hoe is het idee van Gofluo ontstaan? 

Het idee is ontstaan tijdens de zwangerschap van mijn tweede dochter in 2015. Ik was al werkzaam in de mode en het was altijd een droom om op een dag een eigen label te beginnen. Dit idee moest wel schaalbaar en markt-disruptief zijn. Iets praktisch ook mooi maken leek me een goed business concept . Kijk, ik vond al die lelijke fluo’s zo een doorn in het oog dat ik dacht: hier wil ik iets aan doen! Na de bevalling ben ik dan ook meteen gestart met een marktonderzoek om mijn idee en plannen af te toetsen aan de realiteit. Toen kreeg ik plots een part time job aangeboden bij een ander modebedrijf. Dit was een ideale situatie om daarnaast mijn eigen label op te starten in bijberoep. In 2019 ben ik dan 100% gesprongen en fulltime voor de groei van Gofluo gegaan! Oh ja, In 2018 is ons derde kindje ook nog geboren in dezelfde maand als de lancering van onze webshop, van een hectische timing gesproken ;)

4. Hoe kan je Gofluo combineren met je gezin? 

Hier is mijn levensmotto terug toepasbaar geloof ik: gewoon doen! Wel is het zo dat ik elke avond als de kinderen in bed liggen nog verder werk aan Gofluo. Hoewel, Maar eerlijk gezegd voelt dit niet écht aan als werken. Gofluo is mijn vierde baby (lacht). Ook in het weekend werk ik nog enkele uren door. Wanneer de kinderen bij mij zijn, gaat alle aandacht naar hen, dus ik moet mijn werkuren op andere momenten inhalen. In plaats van ‘s avonds TV te kijken, spendeer ik mijn tijd aan Gofluo. 

Fun fact: de kindjes werken ook al graag mee! Af en toe beginnen ze mee te knutselen of zaken in te pakken. 

5. Wat is tot nu toe het hoogtepunt van je carrière?

Mijn highlights? Sinds de start van het merk heb ik altijd veel aandacht gekregen van de pers. Dit gaf me echt wel een duw in de rug en zorgde er ook voor dat het merk na 2 jaar al een stevige bekendheid had in Vlaanderen. Het blijft nog steeds kicken om een coole winkel binnen te halen maar we worden nog steeds vrolijk als we een Gofluo bodyglower in het straatbeeld spotten. De eerste keer was echt fantastisch. 

6. Wat zijn jouw ambities? 

Ach, laten we alle lelijke fluohesjes verbannen naar de koffer van de auto (grinnikt).  Mijn doel is onze body glowers wereldberoemd te maken ;-) Het plan is om jaar na jaar hard te groeien. We willen binnen 5 jaar succesvol verkopen in minstens 10 andere markten. De collectie wordt uitgebreid met nieuwe productcategorieën, zodat we relevante stijlvolle en functionele producten hebben het hele jaar door. 

7. Hoe slaag jij erin om een gezonde work/life balance te houden?  

Er zijn duizenden tips over wat een ondernemer zou moeten doen om een uitgebalanceerd evenwicht te bereiken, maar als ik eerlijk moet zijn voldoe ik aan weinig van deze punten. We koken wel steeds gezond omdat we het belangrijk vinden om ons fit te voelen. En daarom zal ook meer sporten prominent op mijn voornemenslijst 2021 staan, want daar ontbreekt het nu wel aan. Mijn work-life vloeit ook sterk in elkaar over, zeker als je weet dat mijn bureau naast de keuken gelegen is. Gofluo is een deel van het gezin geworden. Momenteel vind ik dat niet erg maar naar de toekomst zal dit wel evolueren… 

8. Wat is voor jou de ultieme ontspanning? 

Ha! Ik probeer leuke momentjes in te plannen om mij te amuseren. Het liefst kies ik dan voor etentjes met vrienden, wat er helaas niet in zit in deze Coronatijden. Momenteel gaan we veel wandelen in het nabijgelegen park of in de speeltuin. De kinderen zijn er om mij af te leiden van mijn job. Elke moment met hen en ik vergeet alle to-do’s even. Natuurlijk heb ik ook een fantastische man op wie ik altijd kan rekenen en die me zeer hard heeft geholpen tijdens de opstart de eerste jaren. 

9. Welke tip geef je aan ambitieuze vrouwen?

Wel, als ik terugblik naar mijn opstart denk ik dat het tijdsverlies was om “klein te denken”. Ik leg het even uit: het is een typische valkuil voor vrouwelijke ondernemers; ze vinden dat risico’s allemaal ingedekt moeten zijn en dat is totaal fout. Door risico’s in te perken, ga je verkeerde beslissingen nemen. Uiteraard moet je een stevig marktonderzoek doen en een goed businessplan uitschrijven, maar durf groot te denken. België alleen is vaak te klein om een idee te kunnen schalen, dus durf internationaal te denken als er een markt voor is. 

10. Welk boek/podcast is volgens jouw een absolute must-read voor onze Braavheart community? 

Enkele jaren geleden las ik zeer veel boeken, maar door tijdsefficiëntie ben ik volledig overgeschakeld op podcasts. Hier een lijstje van mijn favorieten: (zoals je zal merken ben ik een fervent Radio 1-luisteraar).

11. Wie mag volgens jou niet ontbreken in onze #Braavhearts rubriek?

  • Anne Sophie aka ANSO is stylist/ art Director die out of the box denkt. Ze heeft een juwelencollectie samen met haar mama Veronique.
  • Marjolein Huygels  Sportieve Jonge mama met grafische skills die haar eigen bedrijf “Collectief” is begonnen waar ze aan community building doet voor verschillende projecten.
  • Ine beyen gofluo fan en bezig aan een media carrière. Leuk dat vrouwen hun weg timmeren in de mannenwereld van het wielrennen ;-) 

Check it out: https://www.gofluo.com/

Dank je Julie!