arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Kim Maes - Blos, uncommon beauty


#Braavheart: Kim Maes - Blos, uncommon beauty


Hecht jij veel waarde aan een gezonde huid en een goede skincare? Meet Kim Maes, founder van de (web)shop Blos, waar je een select aanbod vindt aan hoogwaardige beautyproducten. 

Kan je ons kort even vertellen wie je bent / wat je doet?

Ik ben Kim. Vrouw van Koen en moeder van Marie en Lou in de eerste plaats. Trotse eigenaar van Blos, een online en offline shop in uncommon beauty. 

Hoe is het idee achter Blos, uncommon beauty ontstaan?

Blos is gegroeid in de periode dat ik make-up artist was. Ik had het geluk om veel te reizen naar toffe plaatsen, daar ontdekte ik dat er een heel gamma aan mooie natuurlijke merken met een hoog lifestyle gehalte en een hoge efficiëntie was. Toen ik begon, moest je voor natuurlijke producten naar een winkel gaan, zoals Bio Planet. Niets mis mee natuurlijk, maar ik stelde wat hogere eisen aan mijn producten. 

Waar staat Blos voor?

Blos staat voor the best of the best in beauty. Je kan Blos vergelijken met een keurmerk. We verkopen het pas, als het een strenge selectie heeft gehaald. Dat betekent testen voor het product wordt verkocht. Etiketten nakijken en alleen maar werken met merken die 100% transparant zijn.

Wat zijn je eigen favoriete merken van Blos?

Vintners Daughter, Tata Harper, Ormaie, Corpus en Susanne Kaufmann. 

Wat is de highlight van je carrière?

Het feit dat ik iedere dag kan doen wat ik echt mega leuk vind, dat is een highlight voor mij. Klanten die binnenkomen en stralen, mailtjes met dankwoordjes en spontane dm's op Instagram van Blos-lovers, dat is telkens een highlight. 

Wat doe je om te ontspannen na een zware werkdag?

Ik ga graag in bad om te rewinden, laat me regelmatig masseren en we spreken in het weekend meestal af met vrienden om te aperitieven. Zou niet kunnen kiezen tussen deze drie. 

Hoe slaag je erin een gezond evenwicht tussen werk- en privéleven te bewaren?

Ik kan doen wat ik doe mede door mijn man. Ook al heeft hij een enorm drukke job, toch slaagt hij erin om een deel van het huishouden volledig op hem te nemen. Al maar goed ook, want daar liggen mijn talenten zeker niet. Mijn kinderen zijn ook al wat groter (21 en 13 jaar oud) en zijn heel zelfstandig, wat ook helpt. Dat wil niet zeggen dat ik in sommige periodes de balans helemaal kwijt ben, het herstelt zich gelukkig altijd weer. 

Hoe ziet je eigen beauty routine eruit?

Ik ben een beauty maximalist. Ik smeer zo graag (peelings, maskers, ...), maar 's ochtends moet het snel gaan. Dan reinig ik mijn huid met Tata Harper Regenerating Cleanser en volg ik met de Active Treatment Essence en Active Botanical Serum, beide van Vintner's Daughter. Daarna gebruik ik altijd een zonneproduct. Het laatste jaar is dat een product dat ik zelf heb ontwikkeld. Deze zomer start ik samen met mijn broer een merk, genaamd Le Rub, dat zich specialiseert in minerale SPF-producten.

Heb je een quote / slagzin waarnaar je leeft / hoe je in het leven staat?

Ik los problemen op als ze zich stellen. Ik vind het zinloos om te piekeren over iets wat zich misschien nooit zal voordoen.

Als je één ultieme tip zou mogen geven aan andere ambitieuze vrouwen, welke zou deze dan zijn?

Just do it!

Heb je naast je professionele ambities nog andere privé-doelen?

Ik heb al heel wat van mijn doelen bereikt op privé-vlak. Heb een fantastische man en twee fijne dochters. We hebben net ons huis verbouwd en daar ben ik heel gelukkig mee. We willen wat meer samen reizen en veel mooie momenten beleven. Eigenlijk, nu ik er bij nadenk, vind ik het helemaal prima zoals het nu is. 

Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Ik heb een lange lijst van inspirerende vrouwen, dus het is moeilijk om te kiezen uit al deze vrouwen. Momenteel kies ik voor Morgane, de oprichtster van Guud Woman. Wat zij doet, vind ik fantastisch!