arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart - Laura van Heurck


#Braavheart - Laura van Heurck


Meet Laura Van Heurck : een jonge ondermeester die momenteel al 2 winkels op haar naam heeft staan. Haar passie voor mode is nog lang niet op  en heeft nog een hoop plannen voor de toekomst. 

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, van waar kom je?

Ik ben Laura, 25 jaar uit Schoten, Antwerpen.

2. Hoe is de winkel Laura ontstaan? 

Ik wilde al van jongs af aan graag iets in de mode doen. Mijn oma is ooit begonnen met een kledingwinkel, ondertussen 50jaar geleden dus ik ben er letterlijk mee op gegroeid. Na mijn middelbare school ben ik dan ook meteen mee in de zaak gestapt die in tussentijd overgenomen was door mijn mama. Al snel bleek dat ik zelf ook iets wilde beginnen en ondernemen dus niet veel later is “Laura” ontstaan.

3. Hoe omschrijf je jouw werkethiek? Waar haal jij je inspiratie vandaan?

Ik ben veel met mode bezig, maar ik zal altijd op mijn eigen gevoel en “stijl” afgaan. Iets wat ik zelf niet mooi vind verkoop ik dan ook niet in de winkel.

4. Je werkt samen met je mama. Is het moeilijk om privé en werk gescheiden te houden? Wat zijn de positieve en negatieve aspecten hiervan?

Mama en ik werken heel goed samen, we hebben dezelfde smaak en dezelfde kijk en visie voor de winkels. Positieve punten zijn dat we samen veel op pad zijn om aan te kopen (soms ook in buitenland) en onze “passie” kunnen delen, het negatieve kan zijn dat we ook in vrije tijd over de winkel praten.

5. Heb je al enkele tegenslagen gehad en hoe ga je hier dan mee om?

Ik denk dat ik voor vele kan spreken als ik zeg dat de Coronacrisis toch wel serieus wat roet in het eten heeft gegooid. Leuke plannen dat worden uitgesteld, collecties dat minder goed verkopen.. dat is natuurlijk niet leuk, maar ik probeer veel te relativeren. Ook hier komt weer een einde aan en dan kunnen die leuke plannen weer verder evolueren.

6. Waar vind jij je ontspanning na een hectische werkdag?

Lekker eten en drinken samen met vriendinnen

7. Hoe blijf jij gemotiveerd en ambitie vinden?

Er zullen altijd momenten zijn dat ik iets minder gemotiveerd ben, maar over het algemeen doe ik mijn job zo graag en wil ik nog zoveel dingen doen met de winkel dat de motivatie en ambitie nooit ver weg zullen zijn.

8. Waar zie je jezelf binnen 5 jaar met Laura?

Ik zou toch heel graag zelf een collectie willen ontwerpen en produceren.

9. Op welke verwezenlijking ben je het meeste trots op?

De winkel, en hoe mijn klanten altijd zo enthousiast zijn als er weer nieuwe collectie binnenkomt, dat geeft mij echt een heel leuk gevoel.

10. Wat zijn je tips voor mensen die zelf op (jonge) leeftijd willen ondernemen?

Als je echt achter je idee of product staat, ga er dan voor. Dat straal je uit naar je klanten ;-))

11. Als je nu jou traject bekijkt, is er iets dat je anders zou hebben gedaan? Welke raad zou je geven aan je jongere zelf?

Ik zou niets anders hebben aangepakt of gedaan, maar ik zou wel de raad geven dat ik mij niet te veel moet aantrekken van wat andere zeggen. Gewoon je gevoel volgen en jezelf zijn.

12. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Mijn mama, 100%!! Hoe dat zij altijd alles voor elkaar speelt en alle eindjes aan elkaar knoopt! Door haar heb ik de kans gekregen om mijn droom waar te maken, daar zal ik haar altijd dankbaar voor zijn <3

 

Je kan Laura vinden op de webshop of via haar Instagram

Thank you, Laura