arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Lauren D'Anvers


#Braavheart: Lauren D'Anvers


Meet Lauren, de getalenteerde, jonge onderneemster en goudsmid van Antwerpen! Ze jaagde haar dromen na en startte haar eigen shop. Ben je benieuwd hoe ze dit doet en wat haar verdere doelen in het leven zijn? Lees het nu hier!

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, wat doe je?

Hey hey! Ik ben Lauren D’Anvers, 23 jaar jong. Ik ben goudsmid en grafisch designer van opleiding. Sinds een jaar en half heb ik mijn eigen juwelen merkje, Studio Lauren D’Anvers. Ik woon en werk in Antwerpen. 

2. Sinds wanneer ben je gepassioneerd door (het maken van) juwelen en hoe is het idee achter Studie D’Anvers ontstaan? 

Mijn passie voor juwelen is eigenlijk al heel vroeg begonnen. Mijn mama en nonkel hebben al 30 jaar een juwelen atelier in Antwerpen. Als kind kwam ik hier vaak en kon ik mijn nonkel aan het werk zien. Toen al zei ik dat ik dat later ook wou doen.

3. Je hebt goudsmit gestudeerd, wist je na deze studie meteen wat je wou gaan doen?

Ik wou na het middelbaar eigenlijk onmiddellijk voor Goudsmid gaan studeren maar dit hebben mijn ouders mij afgeraden. Ze wouden dat ik eerst een studie deed met iets meer zekerheid. Dan ben ik Grafische en Digitale media gaan studeren, mijn tweede passie. Achteraf bekeken was dit een heel goed idee. Deze kennis kan ik nu in mijn zaak heel goed gebruiken. 

Na mijn Bachelor heb ik dan eindelijk voor Goudsmid gekozen. Tijdens deze studie ben in meteen van start gegaan als student ondernemer en nu, na mijn studie, ben ik zelfstandige in hoofdberoep. 

4. Je bent op jonge leeftijd zelfstandige geworden, hoe combineer je je goed draaiende zaak met je privéleven? (work/life balance)

Dat is niet altijd gemakkelijk. Ik werk steeds in het weekend omdat dit voor mij de beste dagen zijn. Hierdoor mis ik wel veel leuke momenten met vrienden en familie. Gelukkig doe ik mijn job doodgraag en neem ik dit er met plezier bij. 

Als je zelfstandige bent is het werk ook nooit gedaan. Mijn hoofd stopt nooit met werken en dat is soms ook wel vermoeiend.

5. Hoe zie je Studio D’Anvers verder ontwikkelen in een ideaal scenario in de toekomst? 

Momenteel is mijn Atelier en Winkeltje gelegen in de kledingwinkel van mijn mama, Atelier D’Anvers. Dit is voor ons beide echt een super leuke situatie. Hierdoor kunnen we altijd helpen en aanvullen. Ooit zou ik wel graag een eigen winkel hebben, maar alles op z'n tijd. Een webshop zou ook wel heel leuk zijn. 

6. Hoe verloopt zo een aankoop van bv. een ring bij jou? 

De meeste mensen komen langs in de winkel. Hier kan ik hun maat opmeten en kunnen ze een edelsteentje en een modelletje kiezen. Dan ga ik aan de slag om het ringetje te maken. Ongeveer 3 weken later kunnen ze hun op maat gemaakt ringetje komen ophalen. 

Sommige mensen bestellen liever online via Instagram of mail. Dit is iets complexer doordat ik de maat niet kan opmeten. Door middel van een foto van een ringetje (dat goed past) op een meetlatje, kan ik de maat bepalen. Na ongeveer 3 weken stuur ik het juweeltje op. 

7. Op welke verwezenlijking of samenwerking ben je tot nog toe het meest trots?

Ik ben wel heel trots dat ik van mijn passie mijn beroep heb kunnen maken en dat het ook meteen een succes was. Dat is altijd zo een grote droom geweest, maar ik besef dat dat niet vanzelfsprekend is. 

Een samenwerking waar ik ook heel trots op ben was de pop-up met Lewis & Melly en Knits by Dellie deze winter. Dit was een enorm succes. Delphine en Melanie zijn super leuke powerladies om mee samen te werken. Voor herhaling vatbaar!

8. Ook jij krijgt waarschijnlijk af en toe te maken met een tegenslag. Hoe ga je daarmee om? 

Ik probeer altijd positief te blijven! Dat is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar voor alles is er een oplossing. 

9. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn? 

Je omringen met positieve mensen die je door alles steunen en in je geloven. Niet luisteren naar de doemdenkers. You got this! Als jij gelooft in je zaak dan komt het helemaal goed. 

10. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart sectie?

Mijn meest supportive vriendinneke Nina Zuizina. Nog nooit iemand ontmoet die zo plichtbewust en hardwerkend is. Zij heeft de Instagram never.enough.leashes en madebyniniziu. Voor de kleurrijkste hondenleibanden en prachtige schilderijen moet je daar maar eens een kijkje gaan nemen.

Thanks a lot, Lauren!