arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Lieselotte & Charlotte - Stanny Club


#Braavheart: Lieselotte & Charlotte - Stanny Club


Meet Lieselotte en Charlotte, twee vriendinnen met een gezamenlijke droom en passie: Stanny Club. Een webshop met coole, vrouwelijke stukken met een stoer karakter. 

Kunnen jullie kort even schetsen wie jullie zijn en wat jullie juist doen?

Wij zijn Lieselotte en Charlotte, beide 29 jaar en wonend in Antwerpen. Stanny is onze webshop voor vrouwenkedij. Het idee ontstond tijdens de eerste lockdown in 2022. We hadden beide de ambitie om te ondernemen en naast onze gedeelde passie voor mode ontstond al snel het idee om samen een webshop te starten. Niet veel later hielden we "Stanny" boven het doopvont! 


In een ideale wereld: waar staan jullie over 5 jaar met Stanny?

We dromen ervan ooit een pop-up te openen en onze klanten fysiek te ontmoeten. We houden heel erg van de online business, maar missen soms toch het menselijk contact. 
Om te testen doen we soms al home sales of shopping nights in de Stanny home. 
Verder hopen we natuurlijk nog te groeien met Stanny. Misschien wel een eigen label uitbrengen. Wie weet? Wij zijn nog maar net begonnen, dus we hebben nog veel dromen!

Het belangrijkste is dat we er veel plezier uit blijven halen.

Hoe combineren jullie dit met een full-time job en wat is deze job?

Lieselotte:

Ik werk als contactlensspecialiste in verschillende ziekenhuizen, verspreid over Vlaanderen en Brussel.Voldoende structuur en overzicht zijn voor mij key om deze jobs te kunnen combineren. Een dag- en weekplanning dragen daar zeker aan bij. In het begin was dit even zoeken, maar ik denk er wel een evenwicht in te hebben gevonden

Charlotte:

Overdag sta ik voor de klas als leerkracht in het eerste leerjaar. Iets totaal anders dan bezig zijn met mode. Die afwisseling houdt het spannend alsook de planning daarrond. Ik ben best chaotisch en soms is de combo echt wel een uitdaging. Zeker de laatste maanden nu we toch wel aan het groeien zijn met Stanny. Gelukkig sta ik er niet alleen voor! 


Hoe bewaren jullie de balans tussen privé en werk? 

Lieselotte:

Ik start en eindig mijn dag altijd met tijd voor mezelf door te lezen, te wandelen of yoga te doen. Daarnaast probeer ik wekelijks twee keer te sporten aangezien dat toch mijn ultieme uitlaatklep blijft. In het weekend werk ik zaterdag voor Stanny en zondag hou ik vrij voor familie/vrienden.

Charlotte:

Ik probeer zondag steeds vrij te houden voor familie en vrienden. Verder hou ik ook wel van een hapje eten en iets drinken met vrienden. Van maandag tot vrijdag focus ik me op het werk. Zaterdag is het altijd Stannydag. Tussendoor probeer ik nog te sporten. Niet evident maar saai is het zeker niet. :)

6.   Wat zijn jullie belangrijkste levens motto's en hoe staan jullie in het leven?

Lieselotte:

Steeds je doel voor ogen houden en er vol voor blijven gaan.
Denken in kansen, je hart volgen en datgene doen waar je uiteindelijk gelukkig van wordt.

Charlotte:

Enjoy the little things. Geluk zoeken in de kleine dingen en dankbaar zijn voor wat je hebt. Dingen niet vanzelfsprekend beschouwen.


Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan collega-ondernemende vrouwen...

Durf te springen als je echt gepassioneerd bent over iets. Niets is erger dan je hele leven af te vragen 'Wat als?’. Wij zijn ervan overtuigd dat echte passie lijdt tot succes.


Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Zonder twijfel modeontwerpster Annick Van de Weghe van AVDW. Een fantastische vrouw met een uniek concept. Ze laat zich door haar reizen inspireren om nieuwe kledingstukken te maken. Een paar jaar geleden werd ze overdonderd door Zuid-Afrikaanse Lesotho-blankets wat leidde tot de MANTA-collectie. Dankzij deze kleurrijke, unieke jassen, kende het merk ADVW een plotse naamsbekendheid. Wij zijn absoluut fan. 

Bedankt & Succes, Lieselotte en Charlotte!