arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart - Lieve Vandenweghe


#Braavheart - Lieve Vandenweghe


Meet onze nieuwe Braavheart Lieve! Een ambitieuze vrouw die het allemaal gedaan krijgt om haar drukke werkleven te combineren met haar fantastische gezin, maar hoe doet ze dit? Deze momfluencer deelt graag met jou haar geheimen en tips&tricks. Lees het hier!

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, wat doe je? 

Ik ben in de eerste plaats mama van 2 zoontjes Finn en Sun. Samen met mijn gezin doe ik niet liever dan de wereld rondreizen, lekker koken, dagelijks genieten van een goede workout en elke dag opnieuw gewoon het beste te halen uit mijn dag. 

2. Sinds wanneer ben je gepassioneerd om een gezonde levensstijl te hebben (voeding & sport)?

Ik heb sinds mijn jeugd heel veel last gehad van mijn gezondheid. Op een bepaald moment zag ik zo vaak de dokter en kreeg ik zoveel medicatie, dat ik dacht, genoeg. 

Gelukkig raadde mijn dokter een lijst van voeding aan om uit te proberen, een soort van eliminatiedieet. Dat heeft ervoor gezorgd dat ik al snel te weten kwam dat ik intoleranties had en vooral een grote verbetering voelde in mijn lichaam en mijn geest. Sindsdien heb ik daar echt mijn levensstijl van gemaakt in combinatie met sport, wat heel mijn leven vooral een passie is geweest.

3. Je bent een inspirerende bron voor vele jonge moeders, hoe ervaar je dit?

Ik probeer eigenlijk vooral zo eerlijk mogelijk te communiceren. Instagram is natuurlijk maar een fractie van mijn leven en daar zitten ook bepaalde samenwerkingen achter.

Maar ik kies die samenwerkingen wel zeer zorgvuldig en ik hou echt van de interactie met andere mensen. Ik zou soms zoveel meer in gesprek willen gaan met mensen die mij een leuk berichtje sturen, maar daar slaag ik momenteel niet in. Ik probeer soms een soort vragenuurtje te lanceren en bundel die zaken dan om in een blog te gieten.

Ik hoop vooral dat andere vrouwen/mama's ook het gevoel krijgen dat hun leven niet zomaar stopt, maar dat een gezonde levensstijl, sporten en reizen zeker kan in combinatie met een drukke job, maar ook als mama.

4. Hoe combineer je je drukke werkleven met je privéleven en heb je hiervoor tips voor andere (toekomstige) mama’s? (work/life balance)

Het blijft ook voor mij elke dag opnieuw een evenwicht zoeken. Ik sta vroeg op (5u30 - 6u) en begin mijn dag met een workout. Op die manier heb ik al een moment voor mezelf en begin ik mijn dag al met een goed gevoel.

Ik ben met de jaren ook beter en beter beginnen plannen, wat nodig is als je zoveel zaken wil combineren. Wanneer ik voel dat iets teveel wordt probeer ik ook op tijd stop te zeggen (een moeilijke ;-) ). Maar het allerbelangrijkste voor mij is: genoeg tijd kunnen spenderen met mijn zoontjes, naast mijn eigen ambities. Maar wel te blijven gaan voor mijn eigen dromen: reizen, een leuke job, net geslaagd als physical trainer en binnenkort ook als yoga teacher.

5. Op welke verwezenlijking of samenwerking ben je tot nog toe het meest trots?

Ik ben nog steeds heel fier op mijn studies, ik was nog student toen ik zwanger was van mijn oudste zoontje. Zoveel mensen raadden mij toen aan om te stoppen met mijn studies.

Toch heb ik nog veldwerk gedaan in Congo, heb ik 4 maand na de bevalling mijn master internationale politiek gehaald en ben ik blijven gaan voor mijn dromen, ook nu dus physical trainer en yoga teacher.

Daarnaast ben ik heel erg blij met onze reizen bijvoorbeeld Kenia (back to the roots), Sri Lanka, Canada en zoveel andere prachtige plekken op deze planeet.

6. Wat zijn, naast het zorgen voor je twee schattige zoontjes, jouw favoriete bezigheden? 

Ik hou van sporten: yoga, lopen (trainen voor een marathon) en surfen, maar vooral ook van reizen met mijn gezin. Momenteel ben ik ook bezig met een nieuw project: mijn eigen studio plek om hopelijk binnenkort zelf les te kunnen geven. 

7. Ook jij krijgt waarschijnlijk af en toe te maken met een tegenslag. Hoe ga je daarmee om?

Ik ben een positief ingesteld persoon, heel erg positief volgens velen ;-). Maar natuurlijk heb ik ook wel eens een tegenslag. Ik onthou meestal wel dat ik het echt nog niet zo slecht heb als zoveel andere mensen op deze planeet. Als ik bijvoorbeeld kijk naar mijn mama en hoe zij is opgegroeid in miserie en toch altijd zo positief blijft, dan kan ik gelukkig wel het meeste relativeren.

Elke dag is een nieuwe dag, dus een nieuw begin. En vooral eens vroeg gaan slapen in mijn geval.

8. Hoe ziet voor jou, in een ideaal scenario, jouw toekomst er uit?

Ik droom ervan om samen met mijn gezin ooit naar een zonnige bestemming te trekken. Waar ik mijn dromen kan blijven najagen en een mooie toekomst kan bieden voor onze zoontjes, wat ze hier trouwens ook al hebben! Ik hou gewoon enorm van de zon en de zee.

9. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan je collega-ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn?

Volg je buikgevoel en blijf gaan voor je dromen, ook al is dat de moeilijke weg. Niets komt vanzelf en niets erger dan het gevoel te hebben: wat als ik het wel had geprobeerd?

10. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Gudrun Hespel, Katrien van Soulsoup skincare & Morgane van Guud Woman

:-). 


Thanks a lot, Lieve!