arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavheart: Melanie Lemmens van Lewis Melly


#Braavheart: Melanie Lemmens van Lewis Melly


Meet Melanie Lemmens, samen met haar broer staat ze aan het roer van het jonge hippe Antwerpse label Lewis & Melly. Met eigentijdse designs en frisse kleuren slagen ze er seizoen na seizoen in heel wat jonge meisjes harten te veroveren. Naast een distributie via eigen winkels en webshop zijn ze ook hun B2B netwerk aan het uitbouwen, zo hangen ze reeds in verscheidene boutiques over heel België. Hoog tijd dat we Melanie eens wat beter leren kennen dus ;-) 

1. Kan je ons iets meer vertellen over jezelf? Wie ben je, van waar kom je?

Ik ben Melanie Lemmens, 24 jaar en ben geboren en getogen in het centrum van Antwerpen en heb reeds sinds jong af aan een enorme passie voor mode en design. 

2. Je bent reeds op zeer jonge leeftijd begonnen aan het Lewis & Melly verhaal. Hoe is dit idee ontstaan? 

 

Mijn broer en ik  deelde altijd al een passie voor mode van jongs af aan. Vaak zaten we op zolder waar onze mama een atelier had, hier experimenteerde we met stoffen en maakte we onze eerste creaties.
 

3. Hoe heb je dit oorspronkelijke idee effectief omgezet tot de realiteit die het de dag van vandaag is? 

Destijds werkte instagram nog niet zo commercieel. We merkte al snel dat er veel interesse was bij goede kennissen en vrienden. Hierdoor kregen we al snel een populair platform op social media. Doordat we nog niet veel budget hadden organiseerde we shop events bij ons thuis waar iedereen naartoe kon komen. Na een tijdje werd het al gauw te druk om iedereen te kunnen ontvangen en besloten we een grotere ruimte te huren dat als volgt onze eerste flagship store werd. 

4. Welke toekomstpad zie je voor Lewis & Melly in de komende jaren? Wat is je verdere ambitie?

 

In 2021 willen we graag Lewis & Melly meer uitbreiden in het binnen en buiten land. We zijn ook volop bezig met het ontwikkelen van een eigen accessoirelijn. 

5. Je bent op jonge leeftijd al gestart met ondernemen. Hoe heb je steeds je business & privé leven kunnen handhaven naast elkaar?  Hoe zorg je voor een gezonde work/life balance ? Heb je opoffereringen moeten maken? 

 

Wij werken vanuit ons ouderlijk huis in Antwerpen waar alles begonnen is. In het begin woonde ik nog thuis en liep werk en privé enorm door elkaar dat maakte het niet altijd gemakkelijk. Ik heb nu meer balance tussen de 2 sinds ik nu apart woon met mijn vriend. Het is normaal als ondernemer dat je werk mee naar huis neemt maar voor mij voelt dit niet aan als echt werk aangezien het mijn passie is en ik dit graag doe. 

6. Op welke verwezenlijking ben je tot nog toe het meest trots? 

 

Dat Lewis&Melly een echt begrip is geworden in Vlaanderen, soms hoor ik zelf of via vrienden dat mensen enthousiast praten over ons merk of collecties, dat geeft mij telkens een trots gevoel en het besef dat we op korte termijn toch wel iets teweeg hebben gebracht.  Ook ontwerpen we sinds een jaar onze eigen stoffen. Deze stap heeft ons enorme voldoening gegeven om nog dieper eigen ideeën uit te werken en onze collecties naar een hoger niveau te brengen. 

7. Alles gaat niet altijd van een leien dakje, kan je uitleggen hoe je omgaat met een tegenslag? 

 

Bij een tegenslag groot of klein moet je proberen helder en rationeel na te denken, laat je beslissingen niet leiden door je emoties, ook al is dat vaak heel erg moeilijk als je iets met passie doet. Voor iedere tegenslag is er een oplossing, het zijn ook deze fases die je vormen als team en als bedrijf om hier sterker uit te komen en je lessen uit te trekken. Het is ook belangrijk om op tijd vooruit te kijken en de tegenslagen achter je te laten voor wat ze geweest zijn. De enige weg naar beter is vooruit en zo probeer ik ook altijd te denken, een nieuw ontwerp een nieuwe print een nieuwe winkel. Laat het negatieve op tijd plaatsmaken voor iets positiefs. 

8. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan andere ambitieuze vrouwen, wat zou deze dan zijn? 

 

Omringen met de juiste personen, je buikgevoel volgen en vooral jezelf op tijd heruitvinden en denken aan de volgende stap. Stilstaan is achteruitgaan ;) 

9. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze braavheart sectie?

 

Wie niet mag ontbreken is Delphine van Knits by Dellie. Ik heb haar door de jaren heel goed leren kennen, we hebben al verschillende keren succesvol samengewerkt en is ondertussen één van mijn beste vriendinnen geworden. Zij heeft zelf een enorme werk ethiek die ik bewonder en ben zeer fan van haar cute knits :) Keep up the good work!!

Thanks a lot Melanie!