arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart


Braavhearts

#BraavHeart: Nina Ziuzina


#BraavHeart: Nina Ziuzina


1. Kan je jezelf in enkele zinnen voorstellen aan onze Braav lezers?

Mijn naam is Nina Ziuzina en zoals mijn achternaam wellicht doet vermoeden, ben ik in een ander land geboren, namelijk Rusland. Sinds mijn vijf jaar woon ik in Antwerpen, de stad waar ik vandaag samenwoon met mijn vriend Olivier Catoor en onze labradoodle Mila.

2. Je studeerde net af: wat brengt de nabije toekomst? (Heb je al een job? Wil je verder gaan in je kunst? )

Tot op heden ben ik aan het solliciteren voor functies binnen mijn vooropleidingen. Die heb ik bijzonder graag gedaan en na zes jaar hoop ik dan ook een leuke job tegen te komen waar ik mijn theoretische kennis kan omzetten in de praktijk. Persoonlijk ondervind ik dat zoeken naar een job als een pas afgestudeerde niet echt van een leien dakje loopt, daarom ben ik blij dat ik het solliciteren kan afwisselen met de activiteiten van mijn ondernemingen. Op deze manier hoef ik gelukkig niet met mijn vingers te draaien. Zelfs als ik een job zou hebben, blijf ik zeker verder gaan met schilderijen voor Made by NiniZiu maken en Never Enough Leashes.

3. Je bent nog “piepjong” ;-), en hebt niet één maar wel twéé “labels” onder jouw naam, kunnen we stellen dat je een ondernemer pur sang bent?

Helemaal niet! Ondernemen was nooit mijn ambitie. Sommige mensen weten het al heel vroeg dat ze voor zichzelf willen werken, mij schrokken al die verantwoordelijkheden echter af. Daarbij heb ik in het middelbaar, noch in de hogere opleiding een opleiding gehad dat betrekking had op ondernemen of zelfs in de buurt kwam van berekeningen maken. Ik heb de basiskennis geleerd van mijn vriend en vervolgens was het surfen op ‘al doende leert men’. Nu zou ik het ondernemen niet meer kunnen missen - behalve de boekhouding dan (lacht).

4. Vanwaar trouwens het idee voor de hondenhalsbanden?

Tijdens de lockdown viel mijn studentenjob weg en had nog nauwelijks les. Plots was er niets meer om handen buiten wandelen met onze viervoeter Mila. Terwijl sommigen bananenbrood gingen bakken, zochten mijn vriend en ik naar iets wat we konden maken voor onze hond Mila. We hadden al eens eerder een snuffelmat en bandana’s gemaakt voor haar dus het was tijd voor een volgend project. Via een facebookgroep voor honden zagen we dat er mensen waren die zelf hondenaccessoires ontwierpen en we vonden dat we dat ook maar eens moesten uittesten. Na wat probeersels vonden we de combinatie van een gekleurd touw met het streepjes-detail het leukste, waardoor onze leashes vandaag gekenmerkt worden.

5. Vanwaar haal je je inspiratie, zowel voor Never enough leashes, als voor Made by Niniziu?

Bij Never Enough Leashes werken we met gepersonaliseerde combinaties waardoor de ideeën vooral in overleg met de klanten ontstaan. Wanneer ik zelf combinaties samenstel inspireer ik mij op de kleuren die bij het seizoen en de mode van het moment passen. Ik heb daarbij ongelofelijk creatieve vriendinnen die ook verzot zijn op het eindeloos combineren van kleuren waardoor de inspiratie niet ver te zoeken is.

Voor Madebyniniziu gaat de toegepaste techniek terug naar alles wat ik uit het kunstsecundair heb meegekregen in combinatie met wat ik in de kunstwetenschappen gestudeerd heb. Na het KSO was ik zo klaar met schilderen en tekenen, dus koos ik voor een theoretische opleiding. Het gevolg was dat ik na de kunstwetenschappen genoeg van al die kunsttheorieën en kriebelde het enorm om zelf aan de slag te gaan en doen wat ik wou zonder vast te hangen aan opdrachten. De kleurcombinaties zijn vaak tot stand gekomen door composities die ik op straat, in de supermarkt of de natuur tegenkom.

6. Op wat of op welke verwezenlijking ben je tot nog toe het meest trots?

Het meeste trots ben ik op het netwerk dat ik heb uitgebouwd dankzij het ontstaan van Never Enough Leashes en Made by NiniZiu. Ik heb verschillende connecties gemaakt in alle uithoeken van België en daarbuiten. Het fijnste is dat ik er zelfs vrienden aan overgehouden heb. Dit had ik mij echt niet kunnen inbeelden een paar jaar geleden. Ik hield mij altijd vast aan een comfortzone en dankzij mijn ondernemingen was het precies vanzelfsprekend om dat los te laten.

7. Als je één ultieme tip zou kunnen geven aan andere ambitieuze, creatieve vrouwen, wat zou deze dan zijn?

Omring jezelf met mensen die achter jou staan doorheen heel het avontuur en niet alleen wanneer het goed gaat. Dit zijn de mensen waarbij je nooit faalt, ook al voelt het op dat moment wel zo voor jou aan. Hoe je zo’n mensen herkent? Dat voel je, vertrouw op je buikgevoel en neem dat gevoel altijd mee in elke situatie en elke stap van het proces.

8. Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

Mijn personal trainer Jana Van Himbeeck, ongetwijfeld. Ik zie haar een uurtje per week om fysiek te bewegen, maar tegelijk draagt zij ook bij aan mijn mentale welzijn. De visie die zij heeft op bewegen, voeding is zo belangrijk in tijden waar sociale media zo dominant aanwezig is. Dit doet ze ook zonder Instagram als de bad guy te beschouwen, maar ze omarmt het en gebruikt het als een tool om een positieve boodschap de wereld in te sturen.

9. Heb je tips voor onze community om zich creatief te outen?

Het online platform is super, ik kan er alleen inspiratie uit halen! Het zou daarom leuk zijn als jullie zich zouden vertegenwoordigen op een event waar het digitale voor een dag tot leven zou komen, door bijvoorbeeld jullie workouts en recepten tot de lezers te brengen. Misschien met een lezing gevolgd door een workshop? Laat het mij zeker weten als het zo ver is!

10. Wat is voor jou de ultieme vorm van ontspanning?

Met mijn hond door het bos in de regen wandelen. Terwijl iedereen zijn wandeling uitstelt tot het weer opklaart hebben wij de natuur voor ons alleen. Het geluid van regen op de bladeren is echt ontspannend. Eens thuis, een warme douche, jogging en een theetje. Zalig gewoon!