arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraavhearts

#Braavhearts: Lennie & Isabeaux - Coucou Collection


#Braavhearts: Lennie & Isabeaux - Coucou Collection


Maak kennis met Lennie & Isabeaux, twee hartsvriendinnen die samen een merk opstartten. 

Kunnen jullie ons kort even vertellen wie jullie zijn / wat jullie doen/ waar hebben jullie elkaar leren kennen?

Wij zijn Isabeaux & Lennie.

Isabeaux is net 30 geworden en al bijna vijf jaar trotse eigenaar van de winkel Isabeau te Lint. Ze heeft toegepaste psychologie gestudeerd en heeft voor ze de winkel had, gewerkt als sales verantwoordelijke voor een aantal schoenmerken.

Ik, Lennie, 25 jaar, heb eerst rechtspraktijk gestudeerd en ben tijdens mijn studie als jobstudent begonnen bij Isabeau.

Het klikte meteen erg goed en we zaten volledig op dezelfde golflengte. We voelden elkaar zeer goed aan en hadden dit zelf nooit verwacht dat we zulke hechte band zouden krijgen. We noemen het een soort van 'soulmates'.

We zijn beide heel enthousiast en doorzetters in hart en nieren. Als we ergens voor gaan, geven we alles. Coucou was dus geen uitzondering. We hebben beide een passie voor mode. We kunnen zelfs spreken van 'fashion freaks'. Isabeaux vroeg mij al snel om mee te gaan aankopen in Parijs, Copenhagen, ... voor haar winkel. Hierdoor werd onze band alleen nog hechter.

Toen ik, Lennie, afgestudeerd was, heeft Isabeau mij een voorstel gedaan om fulltime mee aan de slag te gaan bij Isabeau. Als haar 'sidekick' en zij kwam met het idee om samen een nieuwe onderneming te starten. Om samen ons eigen kledingmerk op de markt te brengen. Ik heb er niet lang over moeten nadenken en ben vrij snel op haar vraag ingegaan. Alles viel op zijn plaats, alsof het zo moest zijn. 

Hoe is het idee achter Coucou Collection ontstaan?

We zaten vaak samen in de winkel te brainstormen over welke stuks de winkel goed zouden aanvullen of stuks die we zelf heel veel zouden dragen. Of hoe cool het zou zijn om ons eigen merk in andere winkels te kunnen verdelen.

De naam Coucou komt van de liefde voor Parijs en de manier waarop we elkaar begroeten. Het is een ongedwongen, coole manier om hallo te zeggen en dat is precies de sfeer van Coucou Collection. De stukken vallen op zonder dat je er moeite voor hoeft te doen en geven je instant happy vibes.

Het is onze sterkte dat we onze ervaring vanuit de winkel kunnen toepassen in onze eigen collectie. We weten waar de mensen naar verlangen, wat goede pasvormen zijn en wat bij verschillende figuren een flatterend effect heeft. We waren ervan overtuigd dat we hier iets mee moesten doen.

Samen een kledinglabel ontwikkelen is vast geen sinecure. Botst het ooit op vlak van stijl? Zo ja, hoe lossen jullie dat op?

We vullen elkaar hier heel goed aan. Isabeaux heeft meer ervaring op vlak van stoffen, kwaliteit en pasvormen bepalen. Ze zorgt ervoor dat de financiële kant genoeg aandacht krijgt. Hiernaast heeft ze reeds ervaring in de sales. 

Ik, Lennie, ben vooral bezig met de nieuwe trends op te volgen, inspiratie op te doen en nieuwe trendkleuren te zoeken. Ik sta meer in voor het creatieve aspect van de collectie en de gehele samenhang errond. Ik zorg ervoor dat de collectie een geheel vormt qua kleuren, inspiratie en de denkwijze erachter.

We denken over heel veel hetzelfde en eigenlijk gaat dat allemaal zeer vlot. We proberen ieder zijn sterkte te gebruiken om zo het gehele concept te doen kloppen. 

Wat is so far de mooiste highlight van jullie prille carrière?

We zijn bijna een jaar bezig met Coucou, dus het is allemaal nog heel pril maar we merken dat we steeds meer naam krijgen met ons merk. Dat geeft ons echt een zalig gevoel en een serieuze boost om verder aan de slag te gaan.

Om een mooi voorbeeld te geven: We zaten onlangs ergens in Antwerpen op maandag een koffie te drinken en we zagen iemand zitten met een kledingstuk van Coucou aan. Toen we dit zagen, deden we beiden een klein vreugdedansje. Vrouwen in onze kleding zien stralen en zich goed voelen is echt waar we het voor doen.

Waar halen jullie jullie inspiratie van?

We halen enorm veel inspiratie in steden zoals Parijs en Copenhagen. Voor de winkel gaan we twee keer per jaar naar Parijs en naar Copenhagen. We gaan dan naar de beurs om nieuwe merken te ontdekken en bepaalde merken aan te kopen voor de winkel, maar tegelijk doen we ook enorm veel inspiratie op voor Coucou.

We halen vooral inspiratie door outfits te spotten op straat, vaak is het fashionweek als we in Parijs of Copenhagen zijn en dit zorgt voor een bom aan nieuwe inspo. We proberen ook veel winkels te bezoeken en nieuwe kleurencombinaties te spotten op straat. Niet alleen fashion winkels, maar ook interieurwinkels, restaurants, ... . Hier halen we vaak nog leukere kleurencombinaties uit ten opzichte van de fashion stores. 

We hebben de items van de eerste collectie ook vernoemd naar onze  favoriete hotspots in Parijs. Als we in Parijs zijn, hebben we het gevoel dat we alles aankunnen en durven we verder te dromen over de toekomst van ons merk.

Hoe slagen jullie erin een gezond evenwicht tussen werk- en privéleven te bewaren?

We hebben beiden op de moment nog geen kinderen, dus dat speelt wel een grote rol. Hierdoor hebben we meer tijd en energie om in ons merk te steken. In het begin was het enorm zoeken naar een goed en gezond evenwicht tussen de onderlinge taakverdeling. Dankzij onze open en eerlijke communicatie loopt dit nu erg vlot. Verder hebben we vaste afspraken en proberen een evenwicht te vinden tussen werk én privé. Het is natuurlijk niet altijd even gemakkelijk als zelfstandige, want soms blijf je met je werk bezig maar we verplichten elkaar om het soms even los te laten. 

In een ideaal scenario, waar staat Coucou Collection over vijf jaar?

Binnen vijf jaar zouden we heel graag een gekend Belgisch merk zijn. Een label dat staat voor kwaliteit en een bepaalde vibe uitstraalt. We vinden eigenheid enorm belangrijk. De collectie van Coucou is een shout-out naar de stoere chicks die unieke stukken willen dragen, die perfect passen in hun bestaande kast maar op een eye-catching manier opvallen. We hebben veel klanten die telkens stuks van de nieuwe collectie kopen, omdat ze tevreden zijn van de kwaliteit, pasvorm, ... . Dat onze klanten dit gevoel kunnen blijven behouden en er zich goed in blijven voelen, is voor ons enorm belangrijk. 

We zouden graag op een dag een B2B-platform hebben voor onze klanten. Hiernaast zouden we ook internationaal wensen te gaan, dit door middel van beurzen te doen. Bijvoorbeeld op de beurs in Copenhagen staan. Dit zijn echt goals voor ons.

Bij elke collectie vragen we ons af of er al niet genoeg kleren zijn en hoe we ervoor zorgen dat mensen toch nog zin hebben in iets anders. Waar kunnen we een verschil maken? Dat is iets waar we enorm mee bezig zijn. We hopen dat we binnen vijf jaar onszelf nog steeds kunnen uitdagen en met die vernieuwing blijven komen.

Hebben jullie een quote / slagzin waarnaar jullie leven / hoe jullie in het leven staan?

"If you can dream it, you can do it."

We moeten blijven dromen en vinden dat enorm belangrijk. Isabeaux doet mij hier vaak aan herinneren. 'Blijven dromen Len.' en we denken ook echt dat dit enorm belangrijk is voor ons groeiproces.

Als jullie één ultieme tip zouden mogen geven aan andere ondernemende vrouwen die iets in de mode willen beginnen, welke zou deze dan zijn?

Zorg ervoor dat je van het begin goed op de hoogte bent van alles en je een duidelijk concept hebt om op terug te vallen. Doe op voorhand genoeg onderzoek, verdiep je in wat je wilt doen, want het is een zeer harde wereld. Je gaat veel commentaar krijgen en hier moet je rekening mee houden. Je mag je niet te snel laten doen en je moet blijven doorzetten.

Er zijn veel spelers op de markt in de modewereld en je moet raad durven vragen aan anderen. Het is ook een sector die traag op gang komt. Ze moeten je leren kennen, de kwaliteit aftasten en mee achter de vibe staan. Bij ons is onze sterkte dat we met twee zijn en elkaar kunnen aanvullen. We kunnen bij elkaar terecht, want soms is het te veel om allemaal alleen te dragen.

Maar het belangrijkste blijft een goed concept uitwerken dat volledig klopt en dicht bij jezelf ligt. Geloof in jezelf en vertrouw op je 'gutfeel'. Je moet er zelf volledig achter staan en dit uitstralen, want dat is je grootste troef om de mensen te overtuigen.

Hebben jullie naast jullie professionele ambities nog andere privé-doelen?

Van het leven genieten en nog veel reizen! We hopen ooit onze dochters mee te kunnen nemen naar Parijs en onze passie voor mode door te geven maar dat is voor de verre toekomst.

Wie mag er volgens jullie niet ontbreken in onze Braavheart-sectie?

We vinden dat Gille Peeters van het juwelenlabel Fragille zeker niet mag ontbreken. Het is de nicht van Isabeaux. Ze maakt unieke creaties. De passie druipt van haar juwelen af. We love her vibe & passion!