arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartCarrière

7 must-read bedrijfsboeken


7 must-read bedrijfsboeken


Start u uw eigen bedrijf? Laat je inspireren en leer van deze 7 must-read business boeken. 

Gebaseerd op onze eigen ervaring en die van de Braavhearts proberen we allemaal zoveel mogelijk interessante boeken te lezen om onszelf te blijven inspireren en up to date te houden. Niet elke alinea zal voor jou super relevant zijn, dus als je voor maximaal rendement wil gaan raden we je aan om de app Blinkist te installeren.

1. You are a badass - Jen Sincero

Aanbevolen door onze Braavheart Ester Andries. We waren benieuwd naar dit boek en het kon ons inderdaad bekoren. You are a badass identificeert en verandert de zelf-saboterende overtuigingen en gedragingen die je tegenhouden om te krijgen wat je wilt.

2. The art of people - Dave Kerpen

Het maakt niet uit wie je bent of welk beroep je uitoefent, The art of people zal je laten zien hoe je iedereen kunt charmeren en voor je kunt winnen. Dit boek leert je alles over skills en het bouwen van je dream team. 

3. This is marketing - Seth Godin

Wat is het doel van je bedrijf en welke definitie moet je maken? Seth Godin boort het doel van je werk aan. Hij gelooft dat de enige manier om een verschil te maken is om de mensen die je probeert te beïnvloeden echt te zien en te begrijpen.

4. The 4-hour workweek  - Timothy Ferris

The 4-hour workweek geeft je een stap-voor-stap gids om je beste leven te leven op een efficiënte manier. Hoe kun je je leven uitbesteden en doen wat je wilt?

5. Think and grow rich - Napoleon Hill 

Het meest motiverende boek aller tijden! Het dertien stappen programma van Napoleon Hill zet je op het pad naar rijkdom en succes. Think and Grow Rich onthult de geldscheppende geheimen van honderden van Amerika's meest welvarende mensen. Door te denken zoals zij, kunt u worden zoals zij. Deze krachtige klassieker uit 1937, met analyses van de autoriteit op het gebied van zelfontplooiing Tom Butler-Bowdon, zal door de decennia van economische hoogconjunctuur en laagconjunctuur heen gelezen blijven worden, en bewijst dat de magische formule om geld te verdienen nooit verandert. 

6. Sapiens - Yuval Noah Harari

Aanbevolen door onze Braavheart Helen. 

De vraag naar geluk, die vandaag de dag nog steeds zo'n belangrijke rol speelt, speelt hierin een cruciale rol: “Zijn we gelukkiger dan de jager-verzamelaars? Wat maakt ons gelukkig?" Harari bekritiseert de maatschappij en onze manier van leven, maar nuanceert ook telkens, laat de deur open voor eigen interpretatie en zet vooral aan tot denken.

7. Thinking fast and slow - Daniel Kahneman

Waarom is er meer kans dat we iets geloven als het vetgedrukt is? Waarom zijn rechters eerder geneigd om voorwaardelijke vrijlating te weigeren voor lunchtijd? Waarom gaan we ervan uit dat iemand die er goed uitziet, bekwamer is? Het antwoord ligt in de twee manieren waarop we keuzes maken: snel, intuïtief, langzaam en rationeel denken. Dit boek onthult hoe onze geest struikelt door fouten en vooroordelen (zelfs wanneer we denken dat we logisch zijn), en geeft je praktische technieken om langzamer, slimmer te denken. Het zal je in staat stellen betere beslissingen te nemen op het werk, thuis en bij alles wat u doet.