arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartCarrière

The Book club: Think and grow rich


The Book club: Think and grow rich


Wat maakt succesvolle mensen succesvol? Wij waren alvast benieuwd naar de principes achter deze onderzoeksvraag. Napoleon Hill dacht er net hetzelfde over en wijdde meer dan 20 jaar van zijn leven aan het onderzoek achter de geheimen van het succes van verschillende ondernemers.

 

Hoewel dit boek al meer dan 80 jaar geleden gepubliceerd is, zijn de beschreven waarheden en wijsheden nog altijd van kracht. Enkel zal je opmerken dat dit boek, doordat het 80 jaar geleden werd geschreven, nog sterk focust op een mannen cultuur. Je moet hier zeker door de lijnen lezen en focussen op de principes.  

Napoleon Hill vatte het geheim achter succesvolle mensen samen in 13 principes: 

#1. Verlangen 

Een onmeetbaar verlangen naar een bepaald doel in het leven. Het is van cruciaal belang om een diep verlangen naar jouw doel te hebben, want dit creëert op zijn beurt weer een interne motivatie waardoor je overgaat tot actie. Hierdoor blijft jouw verlangen niet beperkt tot wishful thinking. Dit intense verlangen trekt jou ook uit je comfort zone. Jouw gedachten energie van verlangen creëert een aantrekkingskracht en zal hetgeen waarnaar je verlangt in jouw leven brengen.

 

#2. Geloof 

Geloof in jezelf en in je plan. Het is het voelen, weten en diep vertrouwen hebben dat hetgeen je voor ogen hebt, gerealiseerd zal worden zonder dat het nog waarneembaar is in het huidige moment. Wanneer je dit principe beheerst, zal automatisch de manifestatie van jouw verlangen in gang gezet worden

 

#3. Autosuggestie 

Vaak geloven we dat we maar normaal moeten doen en moeten conformeren aan wat ‘men’ vindt. Deze houding is het gevolg van diepgewortelde overtuigingen in onze samenleving. Met behulp van het principe van autosuggestie keer je dit om en creëer jij zelf bekrachtigende overtuigingen.

#4. Expert kennis 

Wanneer het verwerven van kennis een garantie voor succes zou zijn, dan zouden alle hoogleraren de rijksten der aarde moeten zijn. Dit is niet het geval. Dit bewijst dat enkel het verwerven van kennis geen garantie is voor succes, maar het juíste gebruik van gespecialiseerde kennis is hetgeen wat jou succesvol kan maken.

#5. Verbeeldingskracht 

Je moet je ideeën kunnen visualiseren. Creatieve verbeeldingskracht is een kracht die de groten der aarde hebben gebruikt. Het is deze kracht die je inzet om groter te denken en succesvol te worden. Met de creatieve verbeeldingskracht transformeer je jouw idee naar realiteit.

#6. Gestructureerde planning 

Om succesvol te zijn heb je een concreet plan nodig. Je gaat namelijk ook niet een huis bouwen en willekeurig een baksteen neerleggen zonder een blauwdruk van het huis te hebben, toch? Het plan bevat stappen, strategieën en systemen om je doel te bereiken dat je voor ogen hebt. Maak tijd vrij om een plan op te stellen en splits het op in werkbare doelen. Zorg dat je het uitschrijft, omdat het opschrijven de realisatiekans van jouw doel vergroot.

In het boek wordt ook aangeraden om je plannen op te schrijven en deze 2x per dag op te noemen. 

#7. Beslissingen 

Iedereen neemt dagelijks beslissingen in zijn leven zoals “wat ga ik eten” en “wat zal ik aantrekken vandaag”. Echter, het type beslissingen wat hier bedoeld wordt, is het type dat ferm en resoluut is. Dit type beslissing zoals “ik zeg mijn baan op en ga die wereldreis maken”, vraagt van je om er echt in te geloven, zodanig dat je de benodigde acties daadwerkelijk onderneemt. Elke keer wanneer jij je beslissing wijzigt, zal je minder snel datgene bereiken waarnaar je verlangt.

#8. Volharding 

Wanneer mensen hun dromen en doelen realiseren, falen ze vaak bij de eerste poging en geven ze snel op. Als je grote succesverhalen bestudeert, zul je constateren dat het overgrote deel van de mensen meer gefaald heeft in hun leven, dan dat ze succesvol geslaagd zijn. Zij weten dat falen een onvermijdelijk onderdeel van succes is. Je kan in het boek concrete voorbeelden terugvinden van personen, die net niet geslaagd zijn, omdat ze niet de finale stap hebben doorworsteld. 

#9. De kracht van mastermind 

Het is van groot belang dat je je omringt met de juiste mensen. Wanneer je bijvoorbeeld fit en gezond wilt worden, maar je blijft jezelf omringen met mensen die dag in dag uit bankhangen en fastfood eten dan zal dat na verloop van tijd onvermijdelijk een negatief effect op jou hebben. Zorg ervoor dat je jezelf omringt met mensen die het beste in jou naar boven halen en jou inspireren om meer te bereiken in je leven.

 

#10. Het mysterie van Sex Transmutatie 

Het principe legt uit dat we allemaal sterke seksuele energie in ons hebben die we kunnen gebruiken. Wanneer je deze energie juist inzet, zul je in staat zijn om veel te bewerkstelligen.

#11. Het onderbewustzijn 

Vaak willen we iets bereiken in ons leven. We affirmeren onze gewenste doelen, maar worden ze alsnog geen realiteit. Dit is het gevolg van jouw beperkende interne overtuigingen (B.I.O.’s) waardoor je niet de juiste vibraties uitzendt en niet datgene aantrekt wat je écht zou willen. Wanneer jij je B.I.O.’s identificeert en je onderbewustzijn beheerst, kun jij de gewenste overtuigingen creëren die jij in jouw leven graag weerspiegelt wilt zien.

#12. Het brein 

Onze hersenen en de mind zijn zeer ingenieuze aspecten van ons menselijk bestaan. Aangetoond is dat wanneer wij in een staat van creativiteit zitten en gebruik maken van creatieve visualisaties of verbeeldingen, ons onderbewustzijn een stuk ontvankelijker is voor bewuste informatie, zoals affirmaties. Zorg er dus voor dat je jouw creativiteitsvermogen goed inzet.

#13. Het zesde zintuig 

Dit kun je zien als jouw intuïtie of onderbuikgevoel. Dit wordt beter ontwikkeld wanneer jij meer mediteert of stilte opzoekt en wanneer je je meer afstemt op je onderbewustzijn. Het is jouw onderbewustzijn dat de connectie is met de oneindige wijsheid van het universum.

 

 

Het lezen van dit boek doe je niet 1keer, maar meerdere keren. Elke keer zal je zelf ondervinden, wat de sleutel naar succes is en hoe je dit kan toepassen op jouw ambities. We zijn alvast fan! Jij ook? Volg de instagram fan page met inspirerende quotes en nog meer inzichten. 

Lees ook: 10 must-read business books