arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartCarrière

Interview met Pipamae founders: hoe start je je eigen baby webshop?


Interview met Pipamae founders: hoe start je je eigen baby webshop?


Jonge mama's Eva en Jill stootten in 2020 op exact hetzelfde probleem: unieke, duurzame kleding voor hun dochtertjes scoren. Ze staken de koppen bij elkaar, wat resulteerde in Pipamae: een webshop voor baby's van 0 tot 4 en mommy's. We zijn een jaar verder na lancering en polsten graag eens bij de founders hoe ze het allemaal voor elkaar krijgen. 

Eerst en vooral, kunnen jullie Pipamae even voorstellen?

Pipamae staat voor ‘fearlessly authentic’ en is een multibrand webshop opgericht in oktober 2020. We zijn twee jonge moeders die geïnspireerd werden door onze dochters Filippa (Pipa) en Mae!

Sinds het begin van onze zwangerschap zijn we op zoek gegaan naar unieke stuks, stuks die je niet overal vindt, met oog voor detail en rekening houdend met duurzame, ecologische materialen. We willen naar buiten komen met onze persoonlijke ervaring van het moederschap en onze beste tips en tricks als ouders delen.

Eén voor één gaan we voor producten en collecties die we zelf getest en goedgekeurd hebben, waar we ons in verdiept hebben en waar we 100% achter staan. We willen comfort, stijl en verbondenheid met je gezin samenbrengen en het ouderschap vergemakkelijken. Dit voor een doelgroep van kinderen van 0-4 én ook een gedeelte voor mama’s.

Vanwaar het idee om een multibrand kinderboetiek/label te beginnen? 

We zijn beide altijd gepassioneerd geweest door mode en deze passie werd alleen maar sterker met de komst van onze dochters. We vonden her en der wel leuke stuks, maar misten echt het ruime aanbod van kleding binnen onze stijl op éénzelfde plaats. Een droom werd dan al snel een concreet idee en nu dus ook werkelijkheid!

Jullie zijn twee goede vriendinnen, hoe ervaren jullie die combi vriendschap/ondernemerschap?

Enorm goed. Dit is het gedeelte waar we in zekere zin voor gewaarschuwd werden, maar waar we ons zelf echt nooit zorgen over gemaakt hebben. We hebben allebei een sterke persoonlijkheid, maar vullen elkaar net zo goed aan op alle vlakken. Onze grootste sterkte is dat we heel eerlijk communiceren en elkaar ook door en door kennen. We zien wanneer iemand aan haar limiet zit en springen altijd voor elkaar in de bres zonder hiervoor iets terug te verwachten. Daarnaast leren we elkaar op werkvlak enorm veel bij en zijn we echt wel een complementair team!

Wat was jullie grootste uitdaging op professioneel vlak tot nu toe? 

Zonder twijfel de combinatie mama zijn – Pipamae en een andere job hierbij. We hadden nooit durven dromen dat het zo een succes zou zijn en we leggen voor onszelf de lat op alle vlakken heel hoog. Dus hierin de juiste balans vinden, blijft zeker een grote uitdaging!

Wat overtuigde jullie om de sprong te maken naar zelfstandige? 

We combineren Pipamae met een andere job, dus over deze sprong hebben wij niet al te lang nagedacht. De vrijheid die we hebben zowel creatief, als planningsgewijs etc. kunnen we hier ook echt terugvinden als zelfstandige. 

Voorlopig is Pipamae een online boetiek, plannen jullie ook een fysieke winkel te openen? 

Wij geloven enorm in de sterkte van de digitale wereld en willen hier ook echt op blijven focussen. We zijn continu met externe partners bezig om onze website te optimaliseren en om ons marketingbeleid volledig op punt te krijgen. Onlangs hebben we onze eerste POP-UP store geopend gedurende 1 weekend. Ongelooflijk leuk om onze klanten eens in real life te kunnen zien. Zulke POP-Ups geven ons de flexibiliteit die we zoeken, dus er volgen heel snel weer nieuwe edities! Daarnaast starten we in oktober met onze geboortelijsten die internationaal bij ons neergelegd kunnen worden. Hiervoor hebben we een heel nieuw systeem laten ontwikkelen waarin ook het digitale aspect weer sterk naar voor komt. Maar to be continued dus!

Als je een één (ultieme) tip zou mogen geven aan andere ondernemende vrouwen, wat zou deze dan zijn ? 

Voor je start met je onderneming is het echt noodzakelijk om een zeer concreet en duidelijk concept uit te werken zowel op korte als op lange termijn. Zodra je start krijg je zoveel impulsen en andere ideeën die je van je oorspronkelijke concept kunnen doen afwijken. Heel belangrijk om overtuigd genoeg te zijn van je concept en hier echt binnen te blijven!

Hoe combineer je Pipamae met jullie privé leven?

We hebben beide partners die heel betrokken vaders zijn en ons op heel wat vlakken ook ondersteunen met Pipamae. Van opvang van de kindjes, tot dozen sleuren, tot samen brainstormen, noem maar op. Zonder hen zou het ons zeker en vast niet lukken. Daarnaast proberen we, in de mate van het mogelijke, ook echt wel onze kindjes te betrekken bij Pipamae: fotoshoots, inkoop nieuwe collecties etc.

Wat is voor jullie de ultieme ontspanning?

Shoppen, shoppen, shoppen! Maar zeker ook een goede planning, waar we ons aan kunnen houden en die ons de nodige rust kan brengen in onze drukke schema’s.

Wie zijn zelf jullie grootste inspiraties op professioneel vlak?

Vrouwelijke ondernemers in het algemeen die een goede balans hebben work-life en waar de combinatie moederschap en een succesvolle carrière hebben, geen taboe is.