arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartFood & Recepten

5 niet te missen zomerse adresjes in Antwerpen


5 niet te missen zomerse adresjes in Antwerpen


Wat is er beter dan lekker eten, goed gezelschap en een glaasje wijn? Nee, wij zouden deze ultieme ontspanning ook niet met een andere activiteit kunnen overtreffen. Wij delen graag met jullie enkele inside adresjes mee in Antwerpen, die je best zo snel mogelijk kan bellen of bezoeken. Rosetta Antwerp, Fiera aan de Stroom, Roji summer terrace, Hotel Pilar & Fiskeskur. Enjoy! 

1. Rosetta Antwerp

Rosetta is de plaats voor een gezellig diner met vrienden, waar het sharing concept volledig tot leven komt! Denk aan de meest verse, kleurrijke en vol van smaak gerechten uit de Israëlische keuken. Een aanrader is ook om de eigenaar te laten kiezen voor je gezelschap. Je hoeft enkel te zeggen wat je liever niet wil nemen en aan de hand daarvan krijg je de beste mix geserveerd. Naast de heerlijke gerechten zijn de witte wijnen ook fantastisch. 

 

Onze mening? Wij reserveerden alvast 3x in deze korte periode. Says it all? 

Favoriete #Braav keuze? Ga zeker voor de fish sashimi en de gegrilde aubergine!  Bekijk het volledige menu op hun website

2. Fiera aan de stroom

Een ware ontdekking tijdens de covid-19 tijden: de rust op Linkeroever tijdens één van de lange wandelingen. Vanaf het Steen kan je een waterbus nemen en afstappen op Sint-Anna om er heerlijk te genieten van dit rustig stukje Antwerpen. Dit is ook de plek waar Fiera zijn nieuwe zomerconcept heeft gelanceerd: Fiera aan de stroom. 

Fiera aan de Stroom combineert het beste van twee werelden. De kosmopolitische keuken van Fiera en het unieke kader van Kunst aan de Stroom, een zomerse locatie met prachtige tuin en all-weather terras aan het Sint-Annastrand op Linkeroever.

Gedurende 1 maand kan u er genieten van een zorgvuldig geselecteerd menu “Blooming Encounters”, met alle lenteprimeurs die de regio rijk is, op smaak gebracht met wereldse invloeden. 

 

Onze mening: Wij zijn nog volop aan het wachten tot we hier kunnen lunchen in Juni. Nog niet de kans gehad om een plekje te reserveren? Be on time, want er zijn nog maar enkele plekjes vrij. 

3. Roji Summer Terrace

All time favourite Roji heeft een zomer terras geopend aan het Noorderterras in Antwerpen. Denk aan uitzonderlijk lekkere sushi, perfect gepairde cocktails en een prachtig uitzicht. Best of both worlds! 

 

Onze mening: Voor de fans van Roji, stelt het zeker niet teleur. Een echte aanrader om deze zomer in te plannen. 

Favoriete #Braav keuze? Ga voor het Roji menu. Dit zal je keuze stress verminderen ;) 

4. Hotel Pilar 

Op het terras van Hotel Pilar zit je een hele dag door goed, zelfs bij regenweer! Onder het overdekte terras kan je lunchen, aperitieven én dineren. Tijdens het weekend kan je er heerlijk brunchen. Reserveren hoeft hier niet: first come, first serve!

 

Onze mening: Heerlijke spot in Antwerpen. Hier verlies je de tijd even volledig uit het oog en kan je van brunch tot diner time genieten van alles wat Pilar te bieden heeft. Het is ook nog eens een ideale plek om alle hippe mensen van Antwerpen voorbij te zien passeren. 

Favoriete #Braav keuze? Sharing = Caring! Ga zeker voor de Beef tartaar. 

5. Fiskeskur

Fiskeskur  staat voor vissershut in het Deens en is familie van het bekende visrestaurant Fiskebar op het Zuid. Fiskeskur kan je terugvinden aan het water op het eilandje aan het oude douanegebouw. In de zomer kan je ‘s avonds op het terras de zon zien ondergaan in het water en genieten van gegrilde vis, BBQ oysters en een glas wijn.  Het menu van Fiskeskur zal iedere dag tot week zich laten inspireren door de dagvangst en lokale oogst van biologische vis- en groenteboeren. Daarom kan je ook meerdere keren komen en steeds een nieuw gerecht ontdekken. 

 

Onze mening: Fan van Oesters? Waar wacht je nog op? Hier kan je ons zeker terugvinden op één van de (niet zo zomerse)avonden. 

Favoriete #Braav keuze? De Irish Mor oester