arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartFood & Recepten

7 must visit adresjes in Girona voor de ultieme cafeïne crush of healthy hap


7 must visit adresjes in Girona voor de ultieme cafeïne crush of healthy hap


Het is geen toeval dat Girona dé trekpleister is geworden voor wielerliefhebbers. De ligging halverwege de Middellandse Zee en de Pyreneeën zorgt niet alleen voor een aangenaam klimaat, maar biedt ook vele routes voor alle smaken en disciplines. Maar dat ook alle koffiebarretjes en resto's zo voorzien zijn op dat wielertoerisme, dat was een heerlijke verrassing. ;-)

Getest & goedgekeurd, voor, tijdens of na de training: 

1. Espresso Mafia 

Je kan Girona niet verlaten zonder de heerlijke Chai latte (topped met een gouden kruidsel?) geprobeerd te hebben. Ex prof-wielrenner Christian Meier en zijn vrouw lanceerden na zijn wielercarrière La Fabrica (zie onder) en wegens groot succes breidden ze hun koffie legacy uit met Espresso Mafia. Beide koffiezaken liggen op een steenworp van elkaar, in de gezellige straatjes van Girona. 

2. La Fabrica 

La Fabrica heet niet voor niets een "cycle cafe". Hier spot je pro cyclists die letterlijk een tussenstop maken tijdens hun coffee ride. Hun ontbijtmenu is van a tot z om je vingers van af te likken. Matcha donuts, Nutella wafels, maar ook gezondere bowls (zoals de mijne hierboven! ;-)). 

3. Eat Sleep Cycle 

"At Eat Sleep Cycle our mission it to make cycling a desirable lifestyle choice by bringing together communities, expanding horizons & having less impact on the environment." 

En wij kunnen dat niet beter zeggen. Hier kan je niet alleen terecht voor koffie en lunch, maar je kan er ook aansluiten voor fietstochten, fietsverhuur, overnachten, kortom, je hele fietstrip boeken. 

4. La Communa  

5. Oniria Café


6. Hors Categories

7. OM Restaurant

Dit plantbased eetplekje kruisten we per toeval.