arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartFood & Recepten

Belgisch, alcoholvrij en heerlijk fris: onze favoriete aperitiefjes


alcoholoze-alcoholvrijedrinks


Zin in bubbels maar dan zonder hoofdpijn de dag nadien? Scroll verder voor heerlijke drankjes die een alcoholvrij aperitief toch net dat ietsje feestelijker maken. Cheers! 

1. Nona June 

  NONA June is een premium non-alcoholische spirit als alternatief voor de klassieke gin. Een Belgisch product op basis van stoomdistillatie van uitsluitend natuurlijke ingrediënten. Het brein? De Gentse Charlotte Matthys. De naam? Wel, die onthult de inhoud dan de gin, namelijk negen - 'Nona' - verschillende kruiden en jeneverbessen.

  https://www.nonadrinks.com

  2. Gimber 

   Gember, de meeste geliefde wortelknol uit Azië is niet meer weg te denken uit onze keuken tegenwoordig. Maar niet alleen in gerechten, ook aan drankjes geeft de knol een pittige toets. Denk maar aan de geliefde Moscow Mule bijvoorbeeld. Ook zonder alcohol kan gember de pret niet bederven, en dat weten ze bij Gimber ook! 

   3. Botaniets

    Botaniets of "The Zero Alcohol Gin" is het geesteskind van Alexandre Niets. In 2018 vond hij het hoog tijd om een jenever met  0,0% alcohol te produceren. Enter Botaniets. De Brusselse ondernemer laat zich enerzijds leiden door de jarenlange expertise van zijn familie - zijn overgrootvader stichtte en leidde de distilleerderij Georges Niets - en anderzijds door het boek met ingrediënten dat hij als erfenis meekreeg. Dankzij deze 2 facetten ontwikkelde hij zijn eerste recept op basis van jeneverbeszaad, kardemom, rozemarijn, gember en citrusschil.

    4. Simone a Soif!

     View this post on Instagram

     A post shared by Simone a Soif! (@simoneasoif)


     "Biologisch, 100 % natuurlijk, zonder additieven of toegvoegde suikers", dat klinkt als muziek in de oren. Simone a Soif! ontstond uit een frustratie: Hoe kon het in onze wereld, waarin alles al uitgevonden leek, nog steeds onmogelijk zijn om een 100% natuurlijk drankje te vinden dat bovendien heerlijk is en amper suiker bevat? 

     Toen Agnès in 2013 voor de verjaardag van haar dochter vruchteloos naar dit ideale drankje op zoek ging, was ze er het hart van in. Ze besliste dan maar de handen uit de mouwen te steken en het zelf te maken. Et Voilà!

     5. Ritchie 

     "More juice than other lemonades" & "No synthetic nasties here."
     En bovendien: je hoeft niet te zoeken naar een flesopener of je tanden te gebruiken! Deze dop draait er in een handomdraai af, wat tijd (en je tanden) bespaart.

     Geniet er rijkelijk van zonder het risico van een kater.

     http://www.drinkritchie.com