arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartFood & Recepten

Dit is waarom je zoete aardappelfrietjes niet knapperig zijn


Dit is waarom je zoete aardappelfrietjes niet knapperig zijn


Zoete aardappelen zijn berucht om het feit dat ze niet op dezelfde manier krokant worden als normale aardappelen. De wetenschappelijke reden daarvoor heeft iets te maken met het verschillende vochtgehalte, maar daar gaan we niet diep op in - je bent van harte welkom - we houden het gewoon bij de praktische dimensie: hoe krijg je de knapperigheid.

Drie belangrijke redenen (met oplossingen) waarom je zoete frietjes de knapperigheid missen:

Je mist het magische ingrediënt…

Het gegarandeerde geheim voor het maken van echt knapperige ovengebakken zoete aardappelfrietjes is het gebruik van maïzena om de frietjes een licht knapperige buitenkant te geven. Gooi je gesneden frietjes in maïzena en zout, gevolgd door olie. Speel met verschillende hoeveelheden maïzena versus olijfolie om de perfecte verhouding te vinden.

Je oven is niet 100% voorverwarmd…

Het belangrijkste van wat ik heb gevonden, met het maken van iets knapperig in de oven, is om het niet in de oven te doen voordat de oven 100% voorverwarmd is. Als de voorverwarming 100% klaar is, haal je de pan eruit, leg je de frieten erop, en dan doe je hem er weer in voor 20 minuten. Dan komen ze er elke keer knapperig uit.

Let op dat de frietjes zacht worden als ze zitten, dus je kunt ze het beste warm uit de oven serveren. 

Je gebruikt niet de juiste ovenbasis…

Enter: het koelrek. Gebruik een koelrek in de pan zodat de warmte/lucht gelijkmatig rond de frietjes kan stromen. Het maakt een groot verschil in de verzadiging.

Chop chop, let's try this!

Ontdek hier ons recept voor een gezonde hamburger met zoete aardappelfrietjes