arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart



Food & Recepten

Onmisbare kruiden in de keuken!


onmisbare kruiden


Verse kruiden zijn niet alleen lekker en verrijken je gerechten, maar zijn ook nog eens heel goed voor je. Ze hebben elk hun specifieke gezonde eigenschappen. Je gebruikt ze waarschijnlijk zonder er bij stil te staan wat deze kruiden nog meer kunnen doen voor je, dan een gerecht lekker maken. Maar welke kruiden kan je gebruiken bij welke kwalen? Klinkt saai? Dit kan echter enorm 

Basilicum

Basilicum is niet alleen erg lekker maar ook nog eens gezond. Helpt tegen een verkoudheid of griepje, bevordert de spijsvertering en ontspant. Een goed excuus om een lekkere pesto te maken met veel basilicum.

Citroengras

Citroengras ruikt heerlijk, en komt goed van pas als je een griepje of een verkoudheid wilt bestrijden. Een glas thee met citroengras kan wonderen doen.

Chilipepers

Als je van pittig eten houdt, dan heb je geluk. Chilipepers zijn immers erg gezond. Ze zitten vol met vitamine C, B6, magnesium, kalium, ijzer, fosfor en …. capsaïcine. Dit stofje geeft een branderig gevoel. Het zorgt ervoor dat je minder snel verkouden wordt, werkt pijnstillend en heeft een goede antibacteriële werking. Het zorgt ook voor een boost in je energiepijl. Lees ook zeker ons artikel over hoe je je energie kan blijven boosten.

Dille

Dille is rijk aan vitamine C en heeft antibacteriële eigenschappen. Het is goed voor je maag en heeft een goede invloed op onze slaap. Nog meer tips nodig om je slaap te verbeteren? Lees het hier.

Gember

Ooit al afgevraagd, waarom er gember wordt geserveerd bij sushi? Van gember moet je transpireren, waardoor alle ziektekiemen je lichaam verlaten. Het is goed voor je spijsvertering, tegen buikpijn of misselijkheid. Regelmatig gember gebruiken helpt tegen ontstekingen in je gewrichten. Maak lekkere gemberthee door een stuk gember te raspen in heet water, doe er wat citroen en honing bij en geniet van een heerlijk en gezond drankje.

Koriander

Koriander … je bent er gek op of houdt er helemaal niet van. Ik vind het heerlijk. En het is ook nog eens heel goed voor je. Koriander zit vol met ijzer, dit versterkt je afweersysteem en kan helpen tegen bloedarmoede. Het heeft ook nog eens ontstekingsremmende eigenschappen.

Munt

Munt is niet alleen lekker fris, maar heeft een goede en kalmerende werking op je darmen. Heb je last van PDS, drink dan regelmatig thee gemaakt van verse muntblaadjes.

Peterselie

Wist je dat peterselie meer ijzer bevat dan spinazie? Het is een goede antioxidant, werkt ontstekingsremmend en beschermt jou tegen vele ziektes. Het is een super kruid.

Helemaal into kruiden en specerijen? Ontdek deze leuke instagrams voor inspiratie in de keuken! 

Do it yourself via HelloFresh

Op de blog van HelloFresh kan je terecht voor tips & tricks rond kruiden. 

Eigen kruiden maken

Source: Pinterest Hello Fresh 

Euroma kruiden & specerijen 

Het ultieme kanaal rond kruiden & specerijen en veel inspiratie om hier de beste gerechten uit klaar te maken. 

Lekker van bij ons

plnt_beyondbio 

Waar biologisch de norm wordt, mikt PLNT hoger. Antwerpens 1ste vertical farm. Pesticidevrij, met een minimaal waterverbruik & volledig CO2-neutraal. Check it out!