arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartFood & Recepten

Top 5 food trends 2020


foodtrends2020


2020 was ongetwijfeld het jaar van enerzijds comfort food maar ook immune boosting foods kenden een flinke boost. 'Gezond' snoep, lightproducten en plantaardige alternatieven domineerden en zullen dat wellicht ook blijven doen in 2021. Een greep uit de populairste trends, voedingsmiddelen en gerechten van het afgelopen jaar. 

1. Quarantini's

Met de intrede van de e-peritief werden er dit jaar nooit eerder zoveel happy hours online doorgebracht. Wat begon als grap - "A quarantini is just a regular Martini, but you drink it alone in your house"- groeide al snel uit tot een internet meme. 

Hoe je je quarantini invult, kies je volledig zelf. Zolang je maar creatief uit de hoek komt met de ingrediënten die je in huis hebt. 

P.S. Zo'n quarantini kan een virtuele vergadering ook wel net dat ietsje meer punch geven. ;-)

2. Bulk shoppen

Van shampoo bars tot tapbier, in 2020 ging er steeds meer aandacht naar onverpakte retail. Dat 'bulk shoppen' heeft zo zijn uitdagingen: het is duurder voor retailers en soms wel iets onpraktischer voor de klant. Maar met de komst van zero-waste supermarkten zoals The Barn in Antwerpen bijvoorbeeld, zal onverpakt voedsel nog meer de norm worden in 2021.  

Lees ook: Supplements: hype or health? 

3. Dalgona Koffie

Dé internet sensatie van quarantaine. Dalgona koffie begon als een Titktok-trend die tijdens de quarantaineperiode langzaam ieders keuken binnendrong, dankzij het simpele recept en DIY-factor. De schuimige mix van oploskoffie, suiker en melk was het bakje troost dat het gemis naar de echte koffiebars verzachtte. 

4. Bananenbrood

Het meest uitgepuurde recept op het internet: banana bread! Dit one-bowl bakgerecht is een schot in de roos bij beginnende tot ervaren bakkers. Beu? Nooit. 

Ontdek hier het Braav Banana Bread recept. 

5. Virtuele Kooklessen

2020 was ook de geboorte van de Zoom Cooking Classes. Leren koken van een vijfsterrenkok tijdens de pandemie? Het kan!