arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

10 hot dinner spots in Parijs. Bon appétit!


10 hot dinner spots in Parijs. Bon appétit!


Na onze succesvolle blogpost over de 7 hot brunch spots in Parijs hebben we besloten om onze 10 favoriete restaurants in Parijs ook met jullie te delen. Deze restaurants zijn ideaal om gezellig te dineren en achteraf te blijven plakken met eventueel een cocktail :-) 

1. Pink Mamma

Pink Mamma is een restaurant binnen de 'Big Mamma Group', de populaire Italiaanse restaurants binnen Europa. Deze werd opgericht door twee Fransen, Victor Lugger & Tigrane Seydoux. Ze hebben naast Parijs nog verschillende vestigingen in London, Lille, Lyon, Bordeaux, Marseille en Madrid. Op het menu staan overheerlijke pizza's, pasta's en andere Italiaanse gerechten. 

Adres: 20bis rue de Douai, 75009 Paris

2. Hotel Grand Amour

Ben je eerder op zoek naar een plek waar alle locals zich begeven? Dan ben je bij Hotel Grand Amour aan het juiste adres! Met hun gezellige binnenkoer en edgy interieur is dit dé plek. Het Hotel Grand Amour is een onderdeel van het Hotel Amour, gelegen in het 9e arrondissement tussen Pigalle en Montmartre. Ze beschrijven zichzelf als een hotel waar kunst en mode elkaar ontmoeten. Ook hebben ze naast hun hotels in Parijs ook nog een hotel in Nice, voor wie er met de koude wintermaanden even tussenuit wilt. 

Adres: 18 rue de la Fidélité, 75010 Paris

3. Bambini

In het Palais de Tokyo bevindt zich een Italiaans restaurant waar fiesta, bellezza en pasta de bovenhand nemen! Van zodra je door de deur loopt, word je ondergedompeld in een contrastrijk en speels decor dat doet denken aan het kleurrijke Italië. Op je bord vind je arrancini, polpette, vitello tonnato, overheerlijke pasta's, ongeloofelijke pizza's en een tiramisu to die for! Definitely a must try! 

Adres: 13 avenue du Président Wilson, 75016 Paris

4. The Hoxton

In het hotel The Hoxton bevinden zich drie verschillende horecazaken. Het eerste is Rivié, een brasserie die de hele dag geopend is op de begane grond van The Hoxton en creatieve Franse gerechten met een Aziatisch tintje aanbiedt. Daarbij is het ook dé perfecte plek voor een snel ontbijt, werklunch, diner met vrienden of wat late night snacking. Naast Rivié vind je ook Jacques' Bar. Jacques' Bar is een initieme cocktailbar waar je fantastische smaakbommetjes kan proeven. Als laatste heb je Planche, een wijnbar die biologische wijnen aanbiedt en waar je kleine Spaanse gerechten kan delen met vrienden of familie. Genoeg keuze dus! 

Adres: 30-32 rue du Sentier, 75002 Paris

5. Baranaan Street Food & Cocktail Bar

Baranaan is een klein Indiaas restaurant, gelegen achter een verborgen deur. Deze deur leidt je naar een mooie reis aan boord van de Indian Prohibition-trein in het 10e arrondissement. Je kan er niet alleen waanzinnig veel cocktails drinken, maar ze staan ook bekend voor hun eigentijd Frans-Indisch streetfood. Onze conclusie: een fantastische beleving! 

Adres: 7 rue de Faubourg Saint-Martin, 75010 Paris

6. Café Charlot

Café Charlot is een het ideale bistro voor late diners. Dit mede dankzij het redelijk beknopte menu boordevol klassiekers, zoals steak tartare, Caesar salad, hamburgers, frietjes in een puntzak en nog vele meer! Deze buurtbrasserie is precies wat je je voorstelt als je in Parijs woont. 

Adres: 38 rue de Bretagne, 75003 Paris

7. Chez Jeannette

Op zoek naar een hip restaurant? Ga dan zeker naar Chez Jeannette! Het café is een van de hipste plekken van Parijs geworden voor een after-work. Je kan er lekkere cocktails vinden, maar ook typische Franse gerechten die variëren van 13 tot 22 euro, zoals soep, tonijnsteak met ratatouille, entrecôte, etc. . Om acht uur 's avonds gaan de lampen uit en neemt kaarslicht het over tot gejuich! 

Adres: 47 rue de Faubourg Saint-Denis, 75010 Paris 

8. Petit Bao

Petit Bao is een klein restaurantje in het midden van Parijs dat is opgericht door dochter en zoon van immigranten, die opgroeiden in een uitgewiste cultuur en keuken, vastklampend aan vele stereotypen. Naast hun heerlijke Shanghai noedels of verschillende bao's hebben ze ook nog hun eigen biermerk en thee. Een echte aanrader! 

Adres: 116 rue Saint-Denis, 75002 Paris

9. Chez Janou

Dit klassiek Frans restaurant is zeer populair bij de lokale bevolking en het personeel van de nabijgelegen galerijen. Het is gelegen in het 3e arrondissement en is perfect voor met kinderen of grote groepen te komen eten. Chez Janou is ook gekend om zijn Franse gerechten en zijn meest gedenkwaardige én gevaarlijk verrukkelijke chocolademousse. 

Adres: 2 rue Roger Verlomme, 75003 Paris

10. La Société

La Société is een chique rendez-vous waar een zeer New Yorkse trendy touch tot leven komt. Het is niet echt goedkoop, maar je betaald voor de ervaring en om eventueel dikke maatjes te worden met Kate Moss, Charlotte de Monaco en nog vele anderen!  

Bon Appétit!