arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

4 tips om jouw trouwfeest te plannen in Covid times


trouwfeest


Tijdens de eerste COVID-golf stelde menig koppeltje hun huwelijksfeest uit naar 2021. Dat leek in eerste instantie een veilige optie. Velen downsizeden drastisch de gastenlijst of verplaatsten het feest naar een paar maanden, tot zelfs een jaar later. Want geef toe, in de beginmaanden van de pandemie dacht niemand dat we een jaar later (!) nog steeds onze dagen in the homeoffice of met een mondmasker zouden doorbrengen. Alle bubbels en coronaregels ten spijt, we zijn er nog helaas nog niet.  De vaccinaties komen nu wel (traag) op gang, en de cijfers lijken dan weer plots iets optimistischer, maar het blijft toch moeilijk om precies te weten wanneer we deze fase voorgoed achter ons gaan kunnen laten. 

Gelukkig kan een virus de liefde niet stoppen. Fase 2 is aangebroken: nu nieuwe koppels zich verloven - en nu nieuwe bruiloften worden gepland met dezelfde beperkingen als zes maanden geleden - is het moeilijk om uit te zoeken wat de juiste stap is.

Ga je er 100% voor - in de hoop dat de bruiloft doorgaat? Organiseer je een kleine bijeenkomst en limiteer je de genodigden tot het ultieme minimum? Wacht je tot iedereen gevaccineerd is? Is het verantwoord om op huwelijksreis te gaan?

Koppels worden nu geconfronteerd met obstakels die in verste verte niet meer lijken op hun Pinterest-borden. 

Hoe ik dat weet? Welnu ik ben één van hen. Mijn partner en ik verloofden ons in augustus 2018, en we hebben ons het afgelopen jaar door een heel ander proces van huwelijksplanning geworsteld dan onze vrienden in de jaren daarvoor.

Wij zijn er nog niet helemaal uit. Ik laat het allemaal maar op me afkomen (ook iets wat ik heb moeten leren), maar ik kan alvast deze 3 adviezen meegeven.

1. Maak de keuze: wil je het nog een jaar uitstellen? 

Wij alvast niet. Na een verloving van 2 jaar, kunnen we niet wachten om elkaar nu eindelijk 'man' en 'vrouw' te mogen noemen. Kun je nog wachten? Stel dan alles nog een jaartje uit. 

2. Flexibele locatie 

Onze initiële venue annuleerden we begin 2021 met héél veel pijn in het hart. Omwille van de flexibiliteit die de covidsituatie opeist, willen we zo min mogelijk leveranciers, en mensen erbij betrekken. Hop naar plan b: een tuinfeest bij de ouders. Op die manier kunnen we alle must-benodigdheden tot een minimum herleiden. Weg glamour? Ach nee. 

3. "Want we maken overal het beste van".

Enkel met deze ingesteldheid ga je een fijne trouw tegemoet. Anders stel je het beter uit.  

4. Minimoon 

Onze droom honeymoon naar Australië zagen we uiteraard ook in het water vallen. Maar om de teleurstelling in te tomen, plannen we een 'minimoon' binnen Europa, zodat we toch niet in dat zwarte gat post wedding belanden.