arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

3 Belgische labels to watch


belgische labels


Eindelijk weer wat nieuws in de Belgische mode scene. "Who are you wearing?" Drie keer raden! 

1. Rosie Antwerp 

Nieuwer dan nieuw is dit Antwerp-based unisex fashion label, in het leven gebracht door de zussen Ellen en Marie Martens. Speelse ontwerpen, ludieke tekeningen & coole snitten: Rosie brandt van de creativiteit. 

In September breidt het merk uit met een prêt-à-porter vrouwencollectie dat ze zelf omschrijven als "affordable luxury".

De zussen zijn dan ook niet aan hun proefstuk toe en zetten reeds hun eerste passen in de modewereld. Ellen studeerde marketing met mode als specialisatie. Marie is afgestudeerd aan de Antwerpse modeacademie. Beide #RosieChicks wonen in Antwerpen met honden Perri en Juan en kat Lucette en vinden de vrouwen waarmee ze zich omringen hun grootste inspiratiebron. 

Tot slot, de zussen betrokken ook hun jongste zusje Roos bij hun label door het naar haar te vernoemen. Cute! 

2. Âme

Âme is een Belgisch prêt-à-porterlabel voor vrouwen dat de kracht van ontspannen luxe verkent. Het is opgericht om een nieuwe generatie vrouwen te dienen die voorstander zijn van alledaags gemak in stijl.

Wij ontwerpen kledingstukken die we zelf elke dag willen dragen, van werk tot weekend. Vrouwelijke kledingstukken die je mooi en comfortabel laten voelen, zonder compromissen.

De kern van ons merk is een tijdloze esthetiek, die tot uiting komt in minimalistische vormen met on-point details. Al onze items zijn gemaakt van zachte en pure stoffen - zoals wol, kasjmier, katoen en viscose - en in een neutraal kleurenpalet gemixt met één of twee seizoenskleuren.

De kostbare key-items - waarvan wij vinden dat je ze moet vasthouden - komen elk seizoen terug. U hoeft nooit meer afscheid te nemen van uw favoriete kledingstuk, want waarom zou u datgene veranderen waar u het meest van houdt?

Âme is gevestigd in Antwerpen en is ontstaan uit de zielenroerselen van Alizée Van Strydonck en Ysaline Grangé, twee vastberaden dromers met meer dan 10 jaar ervaring op het gebied van mode. Een idee dat werd uitgewerkt bij een glas wijn en gevormd door hun passie en kennis is vandaag het nieuwe go-to merk voor vrouwen die houden van een garderobe met een lange levensduur.

3. Alex Swimwear  

Alexandra van Remortel zette de schouders onder een fonkelnieuw high end badmode label genaamd ALEX. Alexandra's mama werkte samen met gerenommeerde badmodemerken, en gaf Alexandra  affiniteit en liefde voor mode met de paplepel mee.

Die liefde inspireerde haar om de sprong te wagen en haar passie om te zetten in een tijdloos, klassevol en vrouwelijk merk.

ALEX staat voor kwalitatieve badmode waarin vrouwen hun sensuele persoonlijkheid kunnen uiten. Elk stuk werd met liefde en zorg gecreëerd en accentueert de pluspunten van elk lichaam.

Drie belangrijke peilers van ALEX zijn: kwaliteit, tijdloosheid en stijl. Onder het mom van slow fashion zijn alle stuks vervaardigd uit zorgvuldig geselecteerde stoffen die zowel goed aanvoelen als er goed uitzien. Zo kan je jarenlang genieten van ALEX’ swimwear.