arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

5 dingen die gelukkige mensen anders doen


happiness


Zeg hallo aan een gelukkigere versie van jezelf. Met deze 5 tips zal je leren om door het leven te gaan met een smile op je gezicht. Spread good vibes only! 

1. Gelukkige mensen zijn dankbaar

"Grateful", zou Ingeborg zeggen. Het is bijna onmogelijk om ongelukkig te zijn als je alle kleine dingen begint te waarderen. Een mok goede koffie of een glimlach van een volstrekt onbekende, we nemen zoveel zaken vanzelfsprekend. Herinner jezelf er regelmatig aan om kleine gestes te appreciëren, en je zal merken dat je positiever in het leven zal staan. 

Dankbaarheid wordt ook uitvoerig besproken in ons favoriete boek 'miracle morning', daar lees je alles over hier

2. Gelukkige mensen plaatsen zichzelf op de eerste plaats

Dat klinkt misschien tegenstrijdig, maar ondanks alles, zou je jezelf altijd op de eerste plaats moeten zetten. Dit houdt in dat je meer 'nee' moet zeggen tegen dingen waar je resoluut geen zin in hebt. Leg meer eerlijkheid aan de dag en spreek met je hart op je tong. Dit zijn belangrijke vaardigheden om uit te bouwen, ook al heb je schrik van de eventuele reacties die deze kunnen uitlokken. 

Jezelf op de eerste plaats zetten zal je niet alleen een goed gevoel geven, je zal je ook een stukje lichter voelen. Je hoeft je negatieve gedachten niet langer op te stapelen en je kunt gewoon vrijuit spreken. 

3. Gelukkige mensen géven

De denkpiste “Hoe meer we vergaren, hoe beter we ons zullen voelen” is achterhaald.. Onderzoek toont immers aan dat hoe meer we geven, hoe gelukkiger we zijn. Geven kan zich op verschillende manieren uiten: denk aan vrijwilligerswerk, of aan dat simpele extraatje dat doet voor iemand die je na aan het hart ligt. 

4. Gelukkige hebben plezier

Elke dag plezier hebben, voor sommige mensen lijkt dat een hele opgave, maar plezier kan in de kleine dingen schuilen: een grappige chat, een fijne babbel bij de koffie, een kwinkslag met je baas, plagerij met je partner, wat zottigheid met je huisdier, het genot van de zon op je huid of wind in je haar. Focus op iets waar je een prettige voldoening uit haalt. Misschien wel uit sporten, schilderen, breien, tuinieren of kokerellen?. It's all what you make of it. Maak er bewust tijd voor. Remember #2: put yourself first, right?!

5. Gelukkige mensen finish what they start

Een geweldig idee hebben, is een ding. Hierbij gaat je hart ongetwijfeld al sneller van kloppen. Beeld je dan eens in hoe goed het moet voelen om dit idee volledig uit te werken? Ga er van uit dat het  nooit van een leien dakje gaat, maar doorzetters worden altijd beloond en de persoonlijke groei die je zal doormaken zal er sowieso voor zorgen dat je je beter en gelukkiger zal voelen met jezelf en de weg die je hebt afgelegd. 

Go along and spread some happiness & good vibes.