arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

6 weetjes over Earthy Andy


earthy andy


Zes weetjes over de zonovergoten gezondheidsgoeroe uit Haleiwa met wiens leven we onmiddellijk zouden willen ruilen.

1. Gezondheidsproblemen

Earthy Andy (aka Andrea Hanneman) heeft haar hele leven gezondheidsproblemen gehad. Na jaren van talloze doktersafspraken, oplossingen van korte duur en na een leven lang maagkrampen en gezondheidsproblemen te hebben doorstaan, besloot Hanneman om een strikt, plantaardig dieet te volgen. En toen haar kwalen verdwenen, realiseerde ze zich dat dit het beste was wat ze ooit had gedaan.

2. Veganistisch dieet met veel koolhydraten en weinig vet

Als ze een etiket op haar dieet zou plakken, zou het zijn: "Koolhydraatrijk, vetarm, plantaardig veganistisch." Een mond vol! Maar Andrea nuanceert het:

"Eigenlijk zou ik het meer als een levensstijl dan als een dieet beschouwen. Goed eten, omgaan met stress en werk en sporten zijn allemaal belangrijk. Ik probeer een holistische benadering te vinden om gezondheid en geluk te bereiken." 

3. Liefde op het eerste gezicht

Andrea verhuisde als tiener van Canada naar Hawaï omdat ze het gevoel had dat haar hart altijd al naar de tropen verlangen. Kort nadat ze hierheen verhuisd was, ontmoette ze Shem en werd verliefd. Sidenote: ze hebben eigenlijk nooit een date gehad, hij had zelfs geen dollar aan haar uitgegeven ("in fact I don't think he had $1 dollar to his name!", lacht Andrea). Shem vroeg haar na een week ten huwelijk en in de 10 daaropvolgende jaren kwamen er drie schattige blonde kleintjes bij. 

4. Geheime Instagram pagina

In het begin hield Earthy Andy haar veganistische dieet geheim voor haar vrienden en familie...

Ze startte in een opwelling met @earthyandy nadat ze teleurstellend nieuws had gekregen tijdens haar wekelijkse doktersafspraak. Ze besloot meteen om een plantaardig dieet te proberen, gaf het dertig dagen de tijd en besloot haar ervaringen in een dagboek bij te houden. Ze besliste om my health change geheim te houden voor haar familie en vrienden uit angst dat ze het uit haar hoofd zouden praten. 

Ze gebruikte Instagram als een dagboek om te documenteren hoe het met haar ging, wat ze at, wat ze had geleerd, als een dagboek. Geen motieven om volgers te krijgen of lof te vinden, ze wou gewoon zichzelf zijn en haar gezondheidsreis voortzetten: "I cherish it as my place of support and consider it a creative outlet and journal of life."

5. Mango verslaving

Earthy Andy is helemaal gek van mango's! Maar alle andere verse tropische vruchten ook. Op haar Instagram pagina zie je een grote verscheidenheid aan açai bowls en thais eten zoals kokos curries, pad thai, summer rolls, Japans en Koreaans eten! Andrea's favoriete ingrediënten zijn verse kwaliteitsingrediënten. Ze heeft altijd veel sappige komkommers, salades, verse kruiden, basilicum, munt en koriander, citroengras, gember en kurkuma, en welk fruit dan ook sappig en in het seizoen is. 

6. Flat belly tip

Andrea's tip voor een platte buik? Naast het opnemen van gekke workout video's met haar man op TikTok, raadt Andrea ook aan om fruit te eten voor de warme maaltijden, anders blijft het langer in je maag en gaat het gisten. Ook raadt ze aan om zout eten te vermijden, zo voel je je minder opgeblazen.

 

Braav'ers, willen jullie zelf ook graag beginnen met een plantaardig dieet? Andrea heeft nog een laatste tip voor beginners: 

"Zet je in! Zet je volledig in en sta jezelf niet toe het in twijfel te trekken totdat je je doel hebt bereikt, wat je ook besluit dat dat is. Onze geest is verbazingwekkend sterk in het overtuigen om onszelf niet te veranderen. Discipline is de uitdaging. Bereid je voor om te slagen, blijf gevoed, vol en gehydrateerd, laat je voorlichten, geniet en zie het proces als een nieuw avontuur en een leerervaring. Voor je het weet, zal het niet meer vreemd aanvoelen en gewoon je manier van leven worden."

Pssst, wil je een van haar heerlijke recepten proberen? Maak samen met ons Earthy Andy's versie van nice cream

(Bronnen: https://www.hawaiimagazine.com & freesurfmagazine.com/)