arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

7 dingen die je kan doen voor een gezonde darmflora


gezonde darmflora


7 dingen die je wel en niet kan doen voor een gezonde darmflora. 

Onderschat het belang van een gezonde darmflora niet! Last van een opgeblazen gevoel of één van volgende 5 symptomen? Kans is groot dat er iets mis is met je darmflora. In dit artikel geven we tips & type voeding, die een positief effect hebben op je darmgezondheid. 

5 symptomen, die aantonen dat je last hebt van een ongezonde darmflora: 

 1. Maag die tegenspartelt en steken geeft. Je voelt dat het niet helemaal juist ziet in je maag. Na het eten krijg je een opgeblazen gevoel of je merkt onregelmatigheden in je stoelgang. Kans is groot dat je darmflora verstoord is. 
 2. Skin irritaties en onzuiverheden. Ook dit is een symptoom van een ongezonde darmflora. 
 3. Gewicht schommelingen: jojo effect
 4. Constante vermoeidheid of onregelmatigheden in je slaap. Plots wakker worden, hevig zweten in de nacht of extreem vermoeid opstaan. Dit geeft aan dat er een grote kans is dat je uit balans bent en voornamelijk ook je darmen. 
 5. Voedsel intolerantie of allergische reacties 

7 dingen, die je kan doen om een gezonde darmflora te bekomen: 

 1. Zorg ervoor dat je voldoende ontstresst. Stress is één van de belangrijkste factoren, die invloed hebben op je gezondheid en je darmflora
 2. Zorg ervoor dat je voldoende slaap hebt. Indien je nog wat meer wil weten over het belang van slaap: lees dan volgend artikel. 
 3. Trager eten! Ken je het gevoel? Uren lang gekookt en op 5 minuten zijn alle borden leeg. Dit heeft niet alleen invloed op je humeur, maar ook op je darmgezondheid. Trager eten en intenser genieten van elke hap, is de boodschap. 
 4. Hydrateren, hydrateren, hydrateren. Zorg ervoor dat je voldoende water drinkt op één dag. 2 Liter in de zomer is een must. 
 5. Last van voedsel intolerantie? Laat je zeker testen, indien je merkt dat bij het eten van bepaalde ingrediënten, je onmiddellijk een opgeblazen gevoel krijgt.
 6. Probioticum innemen 
 7. Op dieet en last van een ontspoorde darmflora? Kans is groot, dat dit dieet niet bij je past. Praat hierover met een erkende diëtist en verander je dieet. 

Type voeding, die helpt om je darmflora te verbeteren 

High fiber foods
Garlic and ui
Gerfmenteerd voedsel
Collageen boosted voeding
Binnenkort nog meer tips rond het boosten van een gezonde darmflora. Hou onze website in de gaten of schrijf je in op onze nieuwsbrief.