arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

7 voedingstips voor een goede hormoonbalans


voedingtips


Hoe fijn is het als je je hormonen in balans kunt houden? 6 voordelen wat het je op kan leveren en 7 tips om daaraan met je voeding bij te dragen. 

1. Makkelijk(er) verbranding van overtollig lichaamsvet en buikvet.
2. Problemen rondom libido, PMS en vruchtbaarheid aanpakken.
3. Sterk verminderen overgangssymptomen.
4. Verbeteren van concentratievermogen en stemming.
5. Verbeteren weerstand.
6. Meer energie en een fitter lichaam.

7 voedingstips voor een gezonde hormoonbalans:

1. Voeding met hoge waarde aan goede vetten en omega-3s: 

Noten, avocados en lijnzaden bevatten goede vetten en zijn essentieel voor een gezonde hormonenbalans. 

Advocado

2. Voeding met hoge waarde aan proteïnen: 

Indien je een te lage dosis aan proteïnen bezit in je lichaam kan je je nogal gestresseerd voelen en werkt dit ook negatief op je slaap. Door de stress & tekort aan slaap kan je hormonaal uit balans geraken. Zorg dus voor je dagelijkse portie proteïnen, die vervat zitten in: peulvruchten, noten en zeewier.

 

3. Gefermenteerd eten

Ben jij al fan van kimchi, zuurkool en augurken? Misschien niet, maar het is wél heel gezond. De bacteriën hierin zijn namelijk goed voor je spijsvertering, zodat dat zo goed mogelijk voedingsstoffen uit je eten kan halen. Daarnaast hebben ze een direct effect op de regulering van vooral oestrogeen.

4. Eten met veel Vitamine D

Veel vrouwen hebben een tekort aan vitamine D, de zon schijnt nu eenmaal niet altijd in ons regenlandje… Vitamine D vind je vooral in vlees, vette vis en zuivel! Daarnaast bestaan er ook veel supplementen, die dit tekort preventief opvangen.

zalm

5. Voeding met een overvloed aan Vitamine B

Wist je dat je extra veel vitamine B moet eten als je veel stress hebt? Als je dat goed doet, profiteert je brein ervan; als je het slecht doet, heb je meer kans op angsten en depressies. Vitamine B zit vooral in dierlijke producten (vlees, eieren en zuivel), maar ook in zeewier. Veganisten wordt vaak aangeraden om B12 supplementen te slikken.

6. Magnesium 

Magnesium wordt ook weleens het anti-stressmineraal genoemd, maar toch krijgen we er veel te weinig van binnen in de westerse wereld. Meer magnesium zorgt voor een kalmering van je zenuwen en spieren en meer slaap. Je vindt het mineraal niet enkel in pillen, maar in voeding onder andere in bladgroenten, bonen en zaden.

7. Eten dat goed is voor je bloedsuikerbalans

Er is een verschil tussen snelle en langzame koolhydraten. Je lichaam heeft bijvoorbeeld op de lange termijn niet zoveel aan suiker en wit brood, maar des te meer aan havermout en groenten waar veel ijzer in zit (zoals spinazie).

Meer tips nodig rond voeding? Check onze instagram en bekijk de highlight nutrition.