arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

#Braavheart: Margaux - The Holy BerryMeet Margaux, samen met haar echtgenote Stephen realiseerde ze hun bedrijf "The Holy Berry"

Kan je ons kort even vertellen wie je bent en wat je doet?


Mijn naam is Margaux Bonte en ik heb een master diploma Bedrijfspsychologie aan de Universiteit Gent. Na een periode te hebben gewerkt als head hunter, heb ik samen met mijn echtgenoot Stephen De Rycke beslist om zelf te ondernemen en hebben we in 2017 ons eigen bedrijfje genaamd Holy Berry opgericht.

Hoe is het idee achter The Holy Berry ontstaan?

Zowel Stephen als ikzelf komen uit een ondernemersfamilie dus de zin om een eigen bedrijfje op te richten, was groot. Onze gezamenlijke interesses liggen in sport en voeding maar evenzeer in psychologie. Eén van onze eerste business plannen was dan ook om een centrum op te richten waar voeding, psychologie en beweging onlosmakelijk met elkaar verbonden werden. Eender met welk probleem of uitdaging je als client bij ons binnen  stapte, je zou per definitie begeleid worden op alle drie de facetten. Ik vind dit tot op vandaag nog altijd een zeer goed concept omdat deze 3 al te vaak los van elkaar worden gezien, terwijl ik van mening ben dat er zoveel meer te bereiken is wanneer je de mens als holistisch wezen gaat benaderen.

Toen we onze plannen aan het uitwerken waren en we absoluut Açai in ons schema en aanbod wilden verwerken, kwamen we tot de constatatie dat er geen Açai beschikbaar was in Europa die aan onze strenge eisen voldeed. En aangezien we tijdens onze rondreis in Australië bij wijze van spreken verslaafd waren geworden aan deze toch wel bijzondere bes, hebben we beslist om het roer om te gooien en ons volledig te storten op het bekend én geliefd maken van Açai. Het idee dat we mensen een nieuwe vrucht kunnen laten ontdekken dat niet alleen goed is voor onze planeet maar  we terwijl ook jong en oud zouden kunnen helpen om op een genotvolle manier gezond te eten, geeft ons tot op vandaag de nodige kracht om door te gaan.

Hoe heb je de stap gemaakt om als zelfstandige, dit toffe concept uit te werken?

Door letterlijk in het ongekende te springen  :) Het idee van zelfstandig te worden was natuurlijk al langer aan het broeden, met concrete stappen hiervoor door ondermeer opleidingen bij Voka en cursussen bedrijfsmanagement en marketing. Maar het echte werk komt daarna pas. Het opstarten van een vennootschap, het aanvragen van een BTW nummer, het zoeken naar een eigen kantoortje, het aankopen van een camionette met diepvriesvak, .. noem maar op! Alles wat er diende te gebeuren, moesten we zelf doen. En dit is tot op vandaag eigenlijk nog steeds het geval. Als je als ondernemer niets onderneemt, dan gebeurt er niets. En dit is wat ondernemen soms zo lastig maakt;  Die eindeloze opeenstapelingen van to do’s en de enorme verantwoordelijkheden die ermee gepaard gaan. Het is hier dat  mentale veerkracht zo essentieel is.

 

Met welke 3 punten onderscheidt The Holy Berry zich tegenover concurrenten?  

Holy Berry onderscheidt zich kwa gamma in kwaliteit, puurheid en herkomst van onze Açai. Er is geen ander merk dat de lat zo hoog legt als wij, ik vermoed omdat het alles behalve de gemakkelijkste of snelste weg is :) Dat onze Açai ook het lekkerste smaakt, is natuurlijk persoonlijk maar we krijgen erg vaak de feedback van mensen die Açai al goed kennen, dat er geen betere Açai te vinden is dan die van ons. En dat geeft ons natuurlijk vleugels :) Als bedrijf onderscheidt Holy Berry zich dan weer in de service die wij aan al onze klanten trachten te geven. We proberen heel bereikbaar te zijn, gaan echt ver in onze klantendienst, en we leveren enorm veel inspanningen om mensen te informeren over Açai (herkomst, benefits, ..), hen te inspireren door lekkere receptjes te ontwikkelen naar ieders wens en mogelijkheden en hen te motiveren om dit alles binnen een gezonde levensstijl te passen.

Wat had je onderschat bij de opstart van The Holy Berry? 

Ik had  vooral onderschat hoeveel veerkracht je moet hebben om te ondernemen. Om te blijven vasthouden aan jouw visie, normen en waarden, om te blijven pushen en erin te geloven, en na het (vele en soms hard) vallen terug op te staan.

Welke tip heb je voor andere beginnende ondernemers in de food/health sector? 

Leg de lat hoog en laat die daar liggen, wat ze ook van ander advies mogen geven. Onderneem vanuit je intuïtie en probeer een balans te vinden tussen rationeel en emotioneel ondernemen. Het is goed dat je met jouw hart denkt maar af en toe wat afstand nemen en eens rustig nadenken, kan wonderen doen. Ik kan daar van meespreken :)

Hoe ziet je dagelijkse routine eruit?

De dagen dat we geen afspraken hebben op de baan, hebben Stephen en ik echt een routine. In de ochtend, nadat één van ons twee ons dochtertje van 4jaar naar school heeft gebracht, werken we nog een tweetal uurtjes van thuis uit en daarna vertrekken we richting het kantoor. Daar werken we tot we honger krijgen en dan doen we een wandeling naar de Delhaize van Zwijnaarde, vlak bij ons kantoor. Daar kopen we iets om te eten, meestal een klaargemaakt maaltijdje. Als tussendoortje staat er vaak nog een Açai bowl op ons menu, de tweede van de dag want we eten alle ochtenden Açai als ontbijt. Ons dochtertje wilt nauwelijks nog iets anders :p.  
Dan is het verder werken tot ongeveer 17u30-18u om dan vlug om ons dochtertje te gaan. By far beste moment van de dag :)
Een keer per week vergaderen we met onze partners Stefanie en Philippe en vaak ook nog enkele keren met ons freelance team.
 

Welke doelen wil je zeker bereiken in de komende 5 jaar?

Naast het werk dat we nog hebben in België om Açai mainstream en voor iedereen “vindbaar” en bereikbaar te maken, willen we de komende maanden de eerste stappen richting het buitenland succesvol zetten. Dit brengt heel wat uitdagen met zich mee omdat het niet alleen andere markten zijn met andere culturen en gewoontes, ook de geografische afstand zorgt ervoor dat je minder goed de vinger bij de pols kan houden. Je kan immers niet vlug in de camionette springen wanneer er een levering fout is gegaan om deze na te leveren wanneer je er 10 uur voor moet rijden :)
Deze aspecten zorgen ervoor dat we export anders gaan moeten aanpakken dan hoe we het in Belgie hebben gedaan en dit vergt heel wat voorbereidend (denk)werk. Maar om dus te antwoorden op jullie vraag; We zouden heel graag binnen 5 jaar aanwezig zijn in enkele nieuwe markten, met  als eerste focuslanden Nederland en de UK.


Heb je naast je professionele ambities nog andere privé-doelen?

We verwachten eind augustus een tweede dochtertje dus mijn privé doelen zijn voornamelijk gericht op een goede mama te zijn voor mijn 2 dochtertjes, een goede partner voor Stephen en van te proberen de balans tussen werk en privé zo goed mogelijk te vinden. Ik leg mijn persoonlijke doelstellingen dus voornamelijk daar de komende jaren en ik voel mij daar ook helemaal oké bij. Eens onze dochtertjes ouder zijn en we ze met een goede basis aan hun leven hebben laten starten, komt er wel een tijd om andere persoonlijke doelen te stellen en hopelijk ook te realiseren. Veel reizen met mijn gezin is daar absoluut één van en mss wel een sportieve uitdaging zoals het lopen van de marathon van NY. Ik ben geen loper maar eens door de straten van NY lopen met enkele vriendinnen lijkt mij echt iets super om toch één keer te doen in mijn leven. 


Wie mag er volgens jou niet ontbreken in onze Braavheart-sectie? 

 

Hmm dit is een heel erg moeilijke want ik ken zoveel fantastische vrouwelijke (en ook mannelijke) ondernemers. Maar als ik iemand moet doorgeven, dan is het mijn mama Christine Mussche. Een vrouw waar ik naar op kijk, uiteraard niet alleen voor haar professionele realisaties maar vooral omdat ze zo geliefd is voor wie ze is als persoon en waar ze voor staat. Zij heeft veel moeten opgeven voor haar passie; het helpen van iedereen die hulp nodig heeft, en ze heeft dit steeds volgens haar eigen waarden en normen gedaan. Dit ondanks de soms enorme druk vanuit ondermeer de maatschappij. Voor mij is zij dan ook één van de personen met een echt braveheart :)

Dankjewel Margaux!