arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

#Braavhearts: Ellen & Marie Martens | Rosie Antwerp


#Braavhearts: Ellen & Marie Martens | Rosie Antwerp


Rosie Antwerp, pas gelanceerd en nu al een it label. Maak kennis met founders Ellen & Marie Martens. 

Kan je ons kort even vertellen wie jullie zijn / wat jullie doen? (denk aan: achtergrond/studies)

Wij zijn Ellen en Marie Martens, 2 zussen (en beste vriendinnen) die het kledingmerk Rosie Antwerp hebben opgericht in 2021. Marie studeerde in 2020 af als master aan de Antwerpse Modeacademie, en ik (Ellen) studeerde dat zelfde jaar af met een diploma in Marketing en een specialisatie in PR.

Hoe is het idee achter Rosie Antwerp ontstaan?

In het voorjaar van 2021 waren we beiden aan het werken, Marie deed een stage bij Dries Van Noten en ik werkte in het familiebedrijf. We waren allebei niet zeker over onze toekomst en waren al een tijdje bezig over samen een merk te starten. Na een paar gesprekken besloten we er samen voor te gaan, en zo is Rosie ontstaan. Het merk is trouwens vernoemd naar ons jongere zusje, Roos, één van onze belangrijkste inspiratiebronnen.

 

Waar staat Rosie Antwerp voor?

Rosie staat voor veel meer dan enkel een merk, we proberen mensen uit te nodigen in onze wereld waarin iedereen welkom is. We proberen als merk unieke stukken aan te bieden met herkenbare prints en designs aan een eerlijke prijs, in combinatie met onze persoonlijke aanpak.

Wat inspireert jullie om een nieuwe collectie te vormen? 

Onze voornaamste bron van inspiratie zijn de vele prachtige vrouwen waarmee we ons omringen. Wij krijgen beiden het gevoel van geluk als we kijken naar een vrouw die zich zelfverzekerd en mooi voelt, en dat is een gevoel dat elke dag zou moeten worden gevoeld. Rosie is de vertaling van een jonge en unieke visie op ons idee van hoe vrouwen zich willen voelen als ze zich 's morgens aankleden.

Wie vinden jullie de best geklede Belgische vrouw? 

Dit is een moeilijke vraag aangezien wij iedere vrouw prachtig vinden, ieder op haar eigen manier. Maar als we dan toch moeten kiezen, zouden we kiezen voor ons zusje Rosie en onze mama Nathalie. Beide hebben ze een zeer verschillende stijl die perfect aansluit bij wie ze zijn, en ze zijn dan ook een belangrijke inspiratie voor ons. 

 

Wat hadden jullie onderschat bij de opstart van een label? 

Er is als startende ondernemer niet echt een leidraad die je kan volgen of mensen die je kunnen begeleiden, en dus moet je alles zelf uitzoeken met der tijd. Elke eerste stap van het gehele proces is zeer moeilijk, zowel op het gebied van productie als de administratieve taken. 

Welke tip hebben jullie voor andere beginnende ondernemers in de mode? 

Ga ervoor, gewoon springen. Het is een ongelofelijk enge stap om te nemen, maar je haalt er zoveel voldoening en plezier uit. Er is geen dag dat we het gevoel hebben dat we moeten gaan werken, omdat we alles met passie doen. 

Hoe ziet jullie dagelijkse routine eruit?

Geen enkele dag ziet er hetzelfde uit bij ons, de ene dag staan we in onze winkel in Antwerpen, de andere bezoeken we onze producenten en leveranciers en andere dagen zitten we samen in onze bureau om ontwerpen te bespreken. No day is the same. 

Hebben jullie een quote / slagzin waarnaar jullie leven / hoe jullie in het leven staan?

Eigenlijk niet... . 

 

Waar zien jullie Rosie Antwerp over 10 jaar - in een ideaal scenario? ;-)

Hopelijk kunnen we over 10 jaar internationaler aanwezig zijn en eventueel partnerschappen met retailers aangaan. Maar voornamelijk hoop ik dat we Rosie binnen 10 jaar nog steeds zien groeien en evolueren en met passie hieraan blijven werken. Het belangrijkste voor ons is dat we dit graag doen en er ongelofelijk veel voldoening uit halen.

Hebben jullie naast jullie professionele ambities nog andere privé-doelen?

Neen, niets specifiek. Gelukkig zijn?

 

Wie mag er volgens jullie niet ontbreken in onze Braavheart-sectie? 

Morgane Van Marcke, de auteur van The Radiant Table en oprichtster van Ceremony Tableware.