arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart



Braav Lifestyle

Bruidswinkels to visit wanneer je op zoek bent naar de trouwjurk van je dromen


Bruidswinkels to visit wanneer je op zoek bent naar de trouwjurk van je dromen



Trouwen in tijden van corona? Het is mogelijk! En het kan ook fantastisch zijn. Onthoud: liefde wordt niet geannuleerd, sterker nog, het moet juist gevierd worden!

We gaven je eerder al wat inspiratie over hoe je je mini-bruiloft kunt organiseren in ons artikel: The Minimony. 

Organisatie en planning is één ding, maar de zoektocht naar de ideale bruidsjurk is iets heel anders. Wij hebben onze top bruidsboetieks op een rijtje gezet. Zeker bezoeken als je op zoek bent naar die perfecte i-do-dress ! 


Bloomfeld Luxury - Amsterdam & Antwerp

Met gerenommeerde droomlabels als Vera Wang, Elie Saab en Carolina Herrera in hun merkenportefeuille, kan je wel stellen dat Bloomfeld het walhalla is voor de high end fashion liefhebber. Een droomjurk à la Carrie Bradshaw? You got it. 

Het familiebedrijf Bloomfeld is niet aan haar proefstuk toe, maar werd opgericht in 1959. Aan ervaring geen gebrek!

Maak een afspraak in hun showroom in Antwerpen, of ga op uitstap naar de boetiek in Amsterdam. 

 

Olive & Juno - Leuven

Olive & Juno wil het idee van 'de bruidswinkel' van gisteren veranderen.
"Wij willen een plek zijn waar de modebewuste bruid zich thuis voelt en bieden een zorgvuldig samengestelde collectie japonnen aan. Geïnspireerd door verhalen over eeuwige liefde, hebben de looks in onze winkel allemaal een bepaalde romantische kwaliteit".

De jurken zijn handgemaakt van luxueuze zijde en fijn kant. Hun losse pasvorm draagt bij aan hun dromerige uitstraling en het comfort van de bruid.

Love, Sweet, Etc. - Brussel

Love Sweet Etc. werd opgericht in 2012 met als doel het samenbrengen van unieke, bohemien, couture of rock 'n' roll jurken. Ze houden de laatste trends minutieus in de gaten, met als doel om je kennis te laten maken met ontwerpers die de regels herdefiniëren. Hun selectie weerspiegelt een passie voor natuurlijke materialen, mooie stoffen, en strakke lijnen.

Ivory Club 

The Ivory Club biedt bruidjes in spe een nieuwe en innovatieve manier van winkelen voor die ene droomjurk. Een zorgvuldig samengestelde selectie van jurken en ontwerpers wordt aangeboden in een relaxte sfeer.

Deze bruidsboetiek is gelegen in het centrum van Antwerpen en is perfect voor een kleine get-away met je i-do-crew.

Le Chapeau 

Le Chapeau is al bijna 100 jaar een vaste waarde binnen het bruidssegment in België. Het karaktervolle herenhuis aan de Frankrijklei werd in 2019 volledig gerenoveerd en omgetoverd tot een adembenemend mooi en tijdloos decor met een gigantische 'wow'-factor. Beleving staat er volledig centraal. Naast het ruime en originele aanbod van creatieve, trendy bruidsmerken, de unieke beleving in de winkel en de kennis en expertise van het team, is de persoonlijke aanpak van het Le Chapeau-team een absoluut handelsmerk.

Het hele verhaal van Le Chapeau is herzien en in het daglicht van de 21ste eeuw geplaatst. Le Chapeau 2.0 is niet alleen een winkel maar ook een merk met een fris en jong imago. Het beantwoordt in alle opzichten aan de behoeften van de nieuwe generatie bruiden.

Wild at Heart Bridal

Co-founder Annika Noordzij startte Wild At Heart Bridal op nadat ze zelf getrouwd was en aan den lijve ondervonden had hoe moeilijk het was om een jurk te vinden die écht bij haar paste. Ze droomde van een winkel waar men eigen wensen ter harte neemt, eerlijk advies wordt verleend en voor elk verlangen oplossingen worden bedacht. 

Die droom werd werkelijkheid en inmiddels heeft Wild at Heart Bridal de meest unieke trouwjurken van de meest gewilde 'bruidsmodehuizen' over de hele wereld zoals Rime Arodaky, Laure de Sagazan, Alexandra Grecco en Rue de Seine. De collectie is zorgvuldig geselecteerd en varieert van vintage en bohemien, elegant en romantisch, tot stoer en minimalistisch. Zo vind je altijd een trouwjurk in de stijl die bij je past, zonder afbreuk te doen aan je authenticiteit.

White & Ivory Bridal Studio 

Deze bruidsstudio biedt unieke moderne en bohemien bruidsjurken voor moeiteloze romantische en elegante bruiden. De zorgvuldig samengestelde selectie is bedoeld voor vrijgevochten vrouwen die buiten de traditionele bruidsdoos denken; die hun onafhankelijkheid en uniciteit waarderen; die graag iets tijdloos en toch moderns willen dragen voor hun speciale dag, dat hun persoonlijkheid volledig weerspiegelt.

Melody Nelson

Geraldine ontvangt bruidjes met open armen in haar gezellige appartement-showroom waar ze een unieke selectie bruidsjurken van Belgische en internationale ontwerpers verzamelt. Een greep uit de ontwerpers die je er vindt: Made with love, Donatelle Godart, Lovers Society, Rembo Styling en vele anderen.