arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

Digital detoxen in een bos, zo ervaarde ik de Nutchel Cabins nogmaals


digital detox


Non-stop telefoon, e-mail, whatsappjes, klantenmeetings en weinig rust. Dit jaar was niet beter dan vorig jaar en leefden we in een hectische rat-race. Nogmaals een stop naar de Nutchel stond dus hoog op mijn wish-list en deze maand was het weer zover! 

Een blij weerzin in de Ardennen, met weeral vele wandelingen en frisse lucht! 

Het zegt genoeg dat mijn eigen vrienden een digital detox inplande naar The Nutchel Cabins in De Ardennen. Lichte paniek toen ik in de beschrijving  “NO WIFI” las, maar achteraf bekeken kwam deze digitale pauze op een ideale moment. Het is een moment van slow-living, gezelligheid en vooral veel natuur.

Aangekomen in de hut, blijkt het absoluut een must om enige kampeer skills te hebben ontwikkeld. Geen verwarming, zelf nog hout te sprokkelen en slechts enkele olielampen aanwezig. Absoluut geen luxe, maar alle voorzieningen (wc, douche, kookvuur) zijn wel aanwezig. Het zet je meteen in overlevingsmodus en je geniet terug van de essentiële dingen in het leven: hout gaan halen, samen eten koken en genieten voor het houtvuur met een goed boek.   Het bio ontbijt is trouwens ook echt heerlijk! 

Wakker worden in het bos met volledige stilte en het knetteren van je eigen houtkachel geeft ultieme rust. In de vroege ochtend kan je te voet de ontbijtmand met de beste biologische producten ophalen. We kwamen al snel tot dezelfde conclusie: lang geleden dat we zo genoten van heerlijke yoghurt, zelfgemaakte confituur en volkorenbrood. Op de planning vandaag: een stevige wandeling in de bossen van Martelange met kans op sneeuw en het spotten van wilde dieren. Na deze stevige wandeling ontspannen in de hot tub, bovenop je hut. Heerlijk!

Wandeling in Martelange 

Bij je hutje is er wel een barbecue aanwezig, waar je ‘s avonds gezellig kan koken met twee. Ik merk op dat we enorm veel leuke gesprekken hebben, die we in onze dagdagelijkse hectiek even vergeten. Van quality time gesproken! We kruipen vroeg onder de wol (de bedden zijn trouwens heerlijk), na een smakelijk diner. 

Nutchel is wat mij betreft een enorme aanrader. Wij hebben het echt heel fijn gehad. Van te voren hoopte ik dat ik me niet ging vervelen en niet te vaak aan het werk ging denken. Dit is deels gebeurd ! De momenten dat ik wel aan het werk dacht, waren eerder momenten van reflectie en met blik op de toekomst, om terug vol energie erin te vliegen. Niet normaal hoe je in twee dagen tijd écht even weg tot rust kunt komen en hoeveel inspiratie je weer opdoet. We besluiten dat we dit zeker om het half jaar moeten inplannen!

Geïnteresseerd in een digital detox in combinatie met glamping? Ontdek naast de Nutchel Cabins nog andere glampingadresjes