arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

Getest: Cryo


Getest: Cryo


De foto's van onderkoelde influencers in koelcellen popten regelmatig op op mijn feed. Zo vaak, dat ik "influenced" geraakte en zelf besloot die cryotherapie te gaan testen. Wat houdt het in? Drie minuten aan -110 graden. Yes, ook ik moest even slikken toen ik dat hoorde. 

Maar met beloftes als "een stralende huid, scherpere concentratie, bevordert blessureherstel, antiageing, ideaal voor duursporters", zag yours truly het als een must om dit te gaan uittesten. Want geef toe, zo'n effecten krijgen zelfs de gevoeligste koukleum in zo'n frigo. 

Cryo kan in je ondergoed of in je bikini. Je mag je kousen aanlaten en krijgt ter plaatse dikke pantoffels, een muts en handschoenen. 

 cryo

Je kan kiezen: meteen the real deal, of eerst je lichaam laten wennen in een soort van tussenruimte die 'maar' -60 graden is. Dat laatste dus. Het greep meteen op mijn adem. Maar nog voor ik tijd had om te wennen, mochten we de volgende kamer al ingaan. Zie het als een sauna, maar dan hélemaal omgekeerd.

"Welk liedje willen jullie horen?" - Ice ice, baby, geen twijfel. En terwijl de eigenaar buiten de minuten afleest, staan wij te bibberen, te springen, handen stevig onder de oksels geklemd en totale onzin uit te slaan om afgeleid te blijven. Maar het moet gezegd: time flies when having cold.

Helemaal opgehyped, vol adrenaline verlieten we de ruimte, kleden we ons om, klaar voor een namiddag meetings en een avond trainen.

Is het cryo, of ben ik scherper? Gaat die training net iets vlotter? Probeer ik volgende keer (ja, er komt allicht een volgende keer) die training vòòr de cryo voor een beter herstel?