arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

Hotspots in Kopenhagen


Hotspots in Kopenhagen


Kopenhagen is altijd een goed idee! Aangename sfeer, design objecten, de mooiste merken, maar voornamelijk GOOD FOOD! Caroline ging in Mei een weekend naar de hippe stad en kwam terug met een lijst van MUST-DO hotspots. De adresjes zijn crescendo opgesomd van een goed ontbijt naar een onvergetelijke diner.  Enjoooy! 

Getest & goedgekeurd: 

1. Grod

Bij Grød kan je ontbijt, lunch en tussendoortjes scoren in de vorm van pap. Klinkt misschien niet meteen smakelijk, maar hun kaart van tientallen verrassende soorten quinoa, speltpap en havermout pap bewijst het tegendeel. 

2. Atelier September

Atelier September is de fijnste conceptstore van de stad. Je kan hier terecht voor koffie, een goed ontbijt, een heerlijke lunch EN het betere shoppen. Twee vliegen in één klap. Het atelier is opgericht door designer Jonas Trampedach, een bekende naam in de Kopenhagense design- en kunstscene.

3. Reffen streetmarket

In 1 woord een fantastische stop om je zaterdagmiddag en avond te vullen. Reffen is een walhalla voor elke foodlover (wij dus ook), om verschillende keukens te testen op 1 stop. Van zodra de zon schijnt in Kopenhagen, zie je alle locals naar de Reffen streetmarket verplaatsten om hier een gezellige weekenddag door te brengen. Op de streetmarket zelf moet je zeker langsgaan bij de fish & chips stand. Jummie! 
Reffen streetmarket

4. Kodbyens Fiskebar

Bij far, onze nummer 1 tijdens onze korte trip naar de stad. De sfeer, het wijnassortiment en de heerlijke menukaart zorgden voor een topavond. Start in het begin (voor de lovers) met de oester tasting, waar je het verschil kan proeven tussen de Franse en de lokale oesters. Voor de ultimate experience: reserveer een plaats aan de bar. Allen naar Fiskebar!
Oestermenu

5. Beast

Naast het lokale assortiment kan je ook even nood hebben aan een atypische afwisseling. Meet BEAST: not your ordinary pizza. BÆST is de plek waar duurzaamheid en de hoogste kwaliteit van producten alles betekent. De plek waar de beste duurzame biologische producten van het seizoen, gecombineerd met respectvol bereide lokale producten op een pizza of als sides worden geserveerd. Beast heeft talrijke prijzen gewonnen voor beste pizza, maar willen zeker geen Italiaans restaurant worden. Ze zijn geïnspireerd door Italiaanse tradities en ambachten en passen die toe op lokale biologische producten.

 Beast

6. Llama

 

7. Oestergro

Op zoek naar een atypische avond en niet bang om nieuwe internationale mensen te ontmoeten? Reserveer je spot bij Oestergro. Een lokale daktuin, waar elke avond een menu wordt geserveerd met een mix van lokale producten en eigen gekweekte kruiden. On top of that, wordt je aan een lange tafel geplaatst naast onbekende mensen van verschillende culturen. Een avond om nooit te vergeten!  

 Oestergro

Een bezoek gepland aan de stad of van plan? Wij raden aan om dit zeker in de zomer in te boeken. Dan komt de stad volledig tot leven en zie je nog meer foodtrucks en gezellige happenings ontstaan.