arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

Labels van fietskleding die je zin geven om te fietsen


fietsen


Dé lockdown deed de wielerindustrie letterlijk uit zijn voegen treden. Wie nu nog graag een koersfiets wil scoren voor deze zomer, heeft een dubbele dosis geluk nodig. 

Ben jij een van die fietsende nieuwkomers die op zoek is naar de juiste uitrusting? We helpen je graag op weg!

1. Isadore Apparel

Isadore Apparel is het brainchild van tweelingbroers en ex-profwielrenners uit Slowakije die de liefde voor het fietsen te pakken kregen. De familie Velits had een fietsenzaak waar de broers al op jonge leeftijd gepassioneerd raakten door wielrennen maar ook over de laatste trends in wielerkleding. 

De broers gebruiken hun Pro cycling design kennis en combineren dit met een strak design voor elke fietser met een actieve levensstijl. Alle kleding wordt lokaal geproduceerd. Ze geloven sterk in het teruggeven aan de maatschappij waarin we leven, het creëren van banen en de mogelijkheid om elk aspect van onze productontwikkelingen en producties te controleren.

Door te kiezen voor lokale, sociaal en ecologisch verantwoorde fabrikanten en verpakkingen vervaardigd uit gerecycleerd of recycleerbaar papier, kan je met een schoon geweten genieten van je rit in Isadore Apparel.

2. LaPassione

Doe het met (La)passion of helemaal niet. Hoewel LaPassione zich in de eerste plaats richt op mannelijke consumenten, zijn ze gelukkig ook bezig met een inhaalbeweging op het gebied van fietskleding voor de dames.

Het Italiaanse label heeft een sterk esthetisch gevoel. Bij het ontwikkelen van nieuwe producten of ontwerpen laat LaPassione zich inspireren door de Italiaanse traditie, niet alleen op het vlak van mode, maar vooral ook op het gebied van grafisch en industrieel ontwerp. Vanuit een Italiaanse attitude creëren ze mooie dingen die bovendien ook écht werken.

3. Rapha

Ongetwijfeld een van de coolste wielerlabels van dit moment. Opgericht te Londen in 2004 door Simon Mottram met de missie om de mooiste en meest luxueuze racekleding ter wereld te maken. 

P.S. Rapha organiseert wereldwijd duizenden coole evenementen voor gepassioneerde wielrenners. De Rapha Cycling Club (RCC) streeft ernaar een gemeenschap van gelijkgestemde amateur- en racefietsers op te bouwen.

4. Café Du Cycliste

Deze pur sang Franse wielerkleding is - in hun eigen woorden - "geïnspireerd door de wegen van de Côte d'Azur en de beklimmingen van de Alpes-Maritimes". Wat zich laat vertalen in een frisse en lichte collectie die bestaat uit strepen, bloemen en andere vrolijke prints.

5. MAAP

Twee vrienden/ontwerpers in Melbourne, met een achtergrond in de surf- en skatescene, vonden dat er iets nieuws op de markt gebracht moest worden met name: wieleroutfits! Met succes, sinds 2014 is MAAP uitgegroeid tot een internationaal geprezen fietsmerk.

De Australische roots van het bedrijf komen duidelijk naar voren in de kleurrijke ontwerpen en head-turning patronen. Opvallen zijn de truien en bibs in felle kleuren die contrasteren met tijdloze achtergrondtinten. Hun kenmerkende merknaam zorgt ervoor dat je outfit de aandacht trekt zowel op als naast de fiets.

6. Peloton de Paris 

Peloton de Paris is een in België gevestigd fietsmerk dat hoogwaardige fietskleding en vrijetijdskleding combineert met geweldige ontwerpen.

Maar het is zo veel meer dan alleen een kledingmerk. In feite combineert Peloton de Paris een bar, een fietsenwinkel en een reparatiewerkplaats. 

Bijtanken met koffie en gebak tijdens een fietstocht, een wedstrijd bekijken op een groot scherm of een nieuwe outfit kopen... Iedereen is welkom, of je nu van fietsen houdt of niet. 

7. Le Bram 

Le Bram kan in drie woorden worden samengevat: energie, behendigheid en elegantie.

Om fietsoutfits aan te bieden die zich onderscheiden van de massa, besloten Jeanne en Vincent, twee Franse fietsliefhebbers, een merk te creëren in een andere stijl.

Hun doel? Comfortabel fietsen met stijl en elegantie. 

Daarom hebben ze assortimenten ontwikkeld die bestaan uit technische en originele jerseys die zich onderscheiden door een stijl die de traditionele codes doorbreekt.

Heb je na het lezen van deze blog zin gekregen om te gaan fietsen, maar vind je niemand om dit mee te doen? In onze blogpost over fietsclubs vind je verschillende fietsgroepen waar je mee op schok kan.