arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping Cart



Braav Lifestyle

Self-care hacks om je nog beter in je vel te voelen


self-care


Een dagelijkse self-care routine opbouwen is het beste cadeau dat je jezelf kan geven. Het verbetert zowel je fysieke, emotionele, spirituele en / of psychologische gezondheid! 

Self-care zorgt ervoor dat je bepaalde zaken en situaties beter gaat kunnen volhouden en relativeren. Succesvol zijn, een gezin onderhouden, er goed uit zien en je goed voelen kan er soms voor zorgen dat de beker overloopt. Daarom is self-care the key om deze zaken te bereiken en vol te houden. 

1. First things first: drink een glas water in de ochtend

Door de lange nachtrust is ons lichaam vaak gehydrateerd en is het belangrijk dat je je water drinkt om terug te hydrateren. Water is goed voor je huid, lichaam en geest. Let's do this!

2. Dans, ontspan, leef

Doordat onze agenda's zo zijn volgepland en het leven één drukke toestand is, is het super belangrijk om te blijven onthouden wat plezier en ontspanning is. Vergeet dus niet te genieten, spreek af met je vrienden/familie, neem een goed warm bad, geniet van een avondje Netflix of kies je favoriete liedje uit en dans erop los!

3. Plan een workout date met je sportbuddy

Keep your friends close who motivate you to have/maintain a healthy lifestyle! Elkaar steunen en motiveren is super belangrijk en maakt het sporten alleen maar leuker! Let's find yourself a sportbuddy!  

4. Geniet van je ontbijt 

Natuurlijk heb je 's morgens niet altijd evenveel tijd voor een uitgebreid ontbijt en moet je het onderweg opeten, maar als je de tijd hebt, geniet er dan van! Kies voor een ontbijt met eiwitten en koolhydraten zodat je de hele dag door voorzien bent van genoeg brandstof. Denk bijvoorbeeld aan een toast met bananen en pindakaas. 

5. Detox optijd van werk en technologie

Omdat we tegenwoordig overal ons werk(leven) kunnen volgen via onze gsm's raden we aan om hier optijd een begrenzing voor op te stellen.  Leg je gsm weg, geniet van je omgeving en gezelschap. Het is vaak gemakkelijker gezegd dan gedaan, maar als je je er al bewust van bent om het stapsgewijs te verminderen kan dat echt al wonderen doen. 

6. Shop till you drop!

Voor alle vrouwen onder ons is er maar één therapie die echt helpt: shoppen! :-) Plan een gezellige middag in met een vriendin of lekker alleen. Vergeet je kopzorgen en laat je helemaal gaan... 

7. Slaap genoeg

Het is voor velen een dagelijkse strijd maar voldoende nachtrust hebben zorgt ervoor dat je helder de dag kan straten. Zorg er dus voor dat je een goed slaapritme hebt want slaap reset je geheugen. Het heeft talloze voordelen zoals minder ziek zijn, er beter uitzien, een vrolijkere en positievere levenshouding, een gezonder gewicht... je weet wat je te doen staat! 

8. Vind rust in de natuur

Tijd doorbrengen in de natuur zorgt voor positieve emotionele voordelen zoals een betere mood, focus en meer energie. Zonlicht is belangrijk voor ons lichaam om vitamine D op te kunnen nemen, het is een voedingsstof die cruciaal is voor onze gezondheid.

9. Schrijf 5 dingen op waarvoor je dankbaar bent

Om je dag positief te starten raden we je aan om 5 dingen op te schrijven waarvoor je dankbaar bent, zoek het niet te ver, er zijn altijd wel kleine/grote zaken waarvoor we dankbaar zijn. Denk bijvoorbeeld aan een dak boven je hoofd, een gezond lichaam, iemand helpen, vogeltjes die fluiten... Je zal meer stilstaan bij deze dingen en het geeft je een (mentale) boost. 

10. Zoek iets van beweging dat je graag doet

Lichaamsbeweging bevordert het algemeen welzijn, maar activiteiten doen die je haat is totaal onnodig. Weet je niet zeker wat je aanspreekt?

Probeer verschillende sporten uit en ondervind jouw favoriet! De beste workout is tenslotte degene die je ook echt doet!

11. Kies de juiste skincare

Elke huid is verschillend dus elke skincare ook. Daarom is het belangrijk dat je de juiste producten uitkiest voor jouw huidtype. Wanneer je de juiste routine hebt gevonden, want ook dat is zoeken, ga je heel tevreden zijn en niet meer zonder kunnen. Ben je niet zeker welke huidtype jij hebt? Raadpleeg dan zeker een dermatoloog!

So girls... Jezelf op de eerste plaats zetten is NIET egoïstisch maar essentieel! Geniet er dus dubbel en dik van!