arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

Slaap lost simpelweg alles op


slaap


We kennen het allemaal; een paar nachtjes net wat uurtjes minder geslapen. Tegen het einde van de week voelen we ons vaak suf en heb je het gevoel dat je gewoon niet optimaal kan functioneren. Maar al te vaak gaan we dan op zoek naar zaken die ons die ons snel zouden kunnen oplappen: mediatie voor wat meer innerlijke rust, sport om ons nog wat extra af te peigeren in de hoop terug wat meer energie te krijgen. Terwijl het antwoord juist heel simpel is: eens goed vroeg onder de wol kruipen. Way less "sexy" I know maar een goede nacht slaap does it all! 

 

Vrouw aan het slapen

Wat zijn nu juist de voordelen van een goede nacht slaap? 

1. On top of the gameHet is algemeen geweten, een goede nacht slaap zorgt ervoor dat je scherper en alerter bent doorheen de dag. Ook heeft je brein slaap nodig om de gebeurtenissen van die dag goed kunnen verwerken. Aan alle studenten dus: hoewel het zeer aantrekkelijk is nachtje door te doen de avond voor een examen kan je er best toch ook voor zorgen dat je een paar uurtjes essentiële slaap hebt. 

2. Happy human

Een langdurig tekort aan slaap zorgt er voor dat je grumphy versie van jezelf leert kennen en zal meer depressiviteit gevoelens naar de voorgrond brengen. Slaap je juist goed en voldoende, dwarrel je met een positieve ingesteldheid door het leven. Verder zal je ook een tegenslag makkelijker kunnen verwerken.  

3. Beauty sleep 

 

Tijdens je slaap zijn er heel wat processen aan de gang die ervoor zorgen dat je er de volgende dag goed uitziet. Slaap vermindert cortisol (stress hormoon). Dit hormoon zorgt voor de afbraak van collageen en zal je huid dus minder elastisch maken. Beauty sleep here we come! 

4. Minder vaak ziek

Je weerstand boosten doe je in de eerste plaats niet door extra vitaminen en supplementen te nemen. Nee, een goede nacht slaap doet ook al wonderen. 

5. Weight-control 

Oh yes, naast sport en voeding heeft ook slaap een belangrijke factor op het behouden van je gewicht. Soms kan slaaptekort ook aan de oorzaak liggen van het niet afvallen, terwijl jij juist het gevoel hebt dat je alles juist doet. Soms kan een uurtje langer slapen dus effectiever zijn dan een early workout session. 

6. Meer zin in sex 

Ja hoor slaap heeft ook een positief effect op je libido! 

7. Langer leven

Je leest het goed, slaap zorgt voor heel wat voordelen. Verschillende studies hebben ondertussen ook aangetoond we langer leven als we voldoende slapen. 

Dus voor je binnenkort nog eens verplicht voelt om iets te gaan drinken of vroeg op te staan om iets af te werken hou dit artikel dan in je achterhoofd. Een uurtje langer slaap kan wonderen voor je doen.