arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartBraav Lifestyle

Spartacus run - Mijn ervaring


Spartacus run - Mijn ervaring


Vol goede moed begon ik mijn looptrainingen voor de Spartacus run 2 maand voor de effectieve start. Waar ik voornamelijk op heb gefocust was de afstand van 10 KM kunnen lopen. Om de obstakels goed te kunnen doorworstelen, had ik nog enkele Crossfit lessen meegedaan, om niet ongetraind voor de dag te komen. 

Aangekomen op het terrein voel je meteen een zeer aangename spirit en sfeer. Iedereen is zich aan het klaarstomen om samen naar de overwinning te gaan. Je krijgt aangepaste kledij en kan je ook met "victory" strepen laten beschilderen. Dit geeft je onbewust toch nog meer adrenaline om het goed te doen. De eerste uitdaging was meteen één van de zwaarste: een ramp oplopen en jezelf naar boven trekken. 

Het parcours kende een totale afstand van 10 kilometer met enkele heuvels, bospaden en modderweggetjes. Verder waren er tussendoor een twintigtal zware hindernissen, maar die ook wel echt fun waren! Combinatie tussen kracht, klimmen, touwtrekken en springen in het diepe water. Vooral het laatste was het meest uitdagende. We hadden geluk met het weer, maar de eerste keer van de grote glijbaan in het water vliegen, was toch wel even happen naar adem. Alle geluk waren er veel duikers aanwezig, moest er toch iemand onwel worden.

De weergoden waren gunstig gezind, wat het vooral een aangename ervaring maakten. Doe dit ook vooral in groep met minstens 6 personen, om elkaar te helpen en onderweg ook af en toe te lachen. Achteraf was de ontlading en voldoening dan ook groot! Bij de finish krijg je ook nog eens meteen een leuk aandenken. 

 

Een ideale teambuilding als je het mij vraagt! Schrijf zeker in voor volgende editie, die plaats zal vinden op 1 mei. Je moet vooraf ongeveer een 6-7 KM kunnen lopen en enkele spiergroepen hebben getraind, om deze dag niet te hard af te zien. 

Achteraf nog samen in groep een goede recovery gedaan. Meer weten over recovery? Lees onze tips voor na het lopen.