arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

6 Tips van loopfreak Elise om je te motiveren voor je run


6 Tips van loopfreak Elise om je te motiveren voor je run


1. Ik plan mijn loopjes in de ochtend

Persoonlijk vind ik het heerlijk om voor het werk te gaan hardlopen. De avond ervoor leg ik kleding, koptelefoon (indien nodig), schoenen en tracker klaar, en maak ik het mezelf zo gemakkelijk mogelijk.
Vroeg opstaan geeft je de mogelijkheid om tijd voor jezelf te nemen en te genieten van dit rustige, vredige moment van de dag. Het verhoogt mijn productiviteit en concentratie. En je hebt overdag geen stress om 'niet genoeg tijd' te hebben voor je run. Integendeel, je bent de hele dag in een runner's high.

2. Ik dwing een hardloopmaatje om mee te gaan

Zoek een runbuddy om mee te kletsen, zodat je echt kunt uitkijken naar je runs samen. Een ander voordeel is dat je zeker weet dat je op het juiste tempo loopt, omdat je tegelijkertijd kunt praten en rennen.
Zoek iemand om mee af te spreken, en je zult zelden een run missen!

3. Ik stel doelen

Persoonlijke doelen of wedstrijden, elk doel is een doel. Breek je voornemens op in kleine, haalbare stappen. Dit kan gaan om de hoeveelheid tijd die je er per week in steekt, hoe snel je een bepaalde afstand loopt of het aantal dagen dat je loopt.

4. Zoek een podcast die je interesseert...

Ik weet niet hoe het met jou zit, maar als ik me futloos voel, kan een echt interessante podcastaflevering me echt het duwtje in de rug geven om de deur uit te gaan. Er zijn tegenwoordig zoveel goede podcasts...

5. Beloon jezelf voor het gaan

De kracht van beloningen werkt altijd! Ze kunnen zoiets simpels zijn zoals bijvoorbeeld jezelf een half uurtje extra slaap gunnen, een nieuwe paar shorten of een massage boeken. Of je gaat helemaal los met een gigantisch stuk cheesecake.

6. Koop wat leuke trainingskleding waarin je je goed voelt

Je goed kleden kan een positief effect hebben op hoe je jezelf ziet, en het kan je motiveren om vaker te gaan hardlopen.
Gebruik je sportkleding als een kans om te experimenteren met stijlen die je normaal gezien niet zou proberen. Dat kan betekenen dat je voor felle kleuren gaat of shorts draagt terwijl je dat normaal niet zou dragen.

Bekijk hier hoe Elises trainingsweek eruit ziet!