arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

De 5 belangrijkste voordelen van pilates


De 5 belangrijkste voordelen van pilates


Waarom wij zo van pilates houden? Eerst en vooral zijn pilates oefeningen ultra efficiënt voor het creëren van "lange en slanke" spieren. Eigenlijk kan zo goed als iedereen baat hebben bij pilates. Of je nu jong, oud, top atleet of recreatief sporter bent, het regelmatig beoefenen van pilates brengt tal van voordelen met zich mee.

1. Pilates versterkt de core van het lichaam

Bij Pilates vertrekt alles van de core, de kern van het lichaam. Alle oefeningen zijn simpelweg opgebouwd om deze kern te verstevigen. 

2. Pilates verbetert je houding 

Ja we kennen het allemaal, je ouders die vroeger herhaaldelijk moesten aansturen op het aannemen van een juiste houding. 

Wel, pilates heeft door het verstevigen van je core en dieperliggende spieren een positief effect op je houding. Bye-bye gezaag over die rechte rug ;-) 

3. Pilates vermindert rugklachten

Pilates oefeningen richten zich op de diepere buikspieren en de bekkenbodem. Deze spieren werken als een beugel om de organen op te tillen en te ondersteunen en de rug te beschermen en te stabiliseren.

4. Pilates voorkomt blessures

Pilates richt zich op het ontwikkelen van dynamische kracht, wat betekent dat je beter in staat bent om je gewrichten te ondersteunen en te stabiliseren terwijl je beweegt. Of je nu een professionele atleet bent of een recreatief sporter, pilates kan je sportactiviteiten verbeteren en de kans op blessures verminderen. 

5. Pilates vermindert stress

De innerlijke focus en het bewust gebruiken van je ademhaling tijdens de pilates oefeningen hebben een gunstige invloed op je zenuwstelsel. Dit kan op zijn beurt je uit de vecht-of-vlucht-modus halen, cortisol verlagen, en stress verminderen na verloop van tijd. 

Volledig overtuigt om aan de slag te gaan? In ons artikel "Waar kan je reformer pilates doen in Antwerpen" vind je de pilates hotspots binnen het Antwerpse.