arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

De leukste low-intensity training workouts


De leukste low-intensity training workouts


Wat is een Low-intensity workout? 

Een low-intensity workout is een training met lage intensiteit, waar je de hartslag op een constant tempo houdt van ongeveer 50% van je maximale vermogen. Verder zijn low intensity workouts van langere duur dan HITT workouts en duren deze minimaal 40 minuten. Een korte berekening om je maximale vermogen te berekenen is je leeftijd verminderen van 220. Uiteraard is dit voor elk type lichaam anders. 

De leukste low-intensity training workouts. 

Naast lopen (de favoriet van Elise), kan je nog op verschillende manieren aan Low-intensity training doen! 

1. Barre 

Deze op ballet geïnspireerde oefenmethode, waarbij veel kleine pulserende bewegingen centraal staan, is zwaar voor mobiliteit en flexibiliteit. Het kan ook je stabiliteit en balans verbeteren.  

 

2. Pilates

Onze all-time favoriet: Pilates. 

Pilates is een low-impact workout methode die veel aandacht besteedt aan core strength, ademhaling en alignment. Pilates is een effectieve manier om zowel flexibiliteit als dynamisch evenwicht te verbeteren. Lees alles over de voordelen van Pilates in één van onze artikelen. 

3. Roeien

Tenzij je een vaste waarde bent in het crew team, is de kans groot dat je niet veel roeit. In dat geval mis je een total body workout die je een solide cardio- en duurtraining geeft. Roeien versterkt ook je armen, benen en core, en verbetert de kracht van je bovenrug en je houding. Als bonus kan je bijna 500 calorieën per uur verbranden. Oh, en in tegenstelling tot de loopbanden, die bijna altijd bezet zijn, zijn de roeimachines waarschijnlijk ook open en klaar in de gym. 

Voordelen van low-intensity training? 

  • Je bent minder snel buiten adem
  • Je stimuleert de vetverbranding
  • Je beschermt je gewrichten: deze workouts minimaliseren de kans op blessures 
  • Bij repetitieve trainingen verbeter je je prestaties en zie je ook je vorderingen  

Volg zeker ons Youtube kanaal! In onze Braav video's kan je tal van low-impact oefeningen terugvinden.