arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

Hoe kan je gemotiveerd blijven om te trainen


Hoe kan je gemotiveerd blijven om te trainen


We feel ya, nu sportscholen en sportclubs al een paar maanden gesloten zijn, is het misschien moeilijk om je aan je workout routine te houden. Wij hebben wat tips op een rijtje gezet om je routine terug te krijgen en vol te houden. 

#1 - Zoek uit welke workout je het leukst vindt en wat het beste voor je werkt

Van welke workout heb je de afgelopen maanden het meest genoten? Hou je meer van yoga of pilates in plaats van cardio? Op welk moment van de dag is je motivatie het hoogst? Ook: ken jezelf, het vraagt veel vastberadenheid om te trainen op een vrijdagavond, is het verstandiger om je workout vroeg in de ochtend in te plannen. Bekijk daarnaast of je liever iets eet voor of na je workout want ook dit is weer super persoonlijk. Zoek uit wat je lichaam wil en hoe het op zijn best kan presteren. 

#2 - Stel nieuwe doelen voor jezelf

Onderzoek toont aan dat het stellen van doelen je motivatie zal verhogen. Om jullie wat inspiratie te geven, hier wat voorbeelden van concrete doelen:

 • Ik wil 3-4 keer per week trainen
 • Ik wil x keer per week gaan hardlopen voordat ik naar mijn werk ga. 
 • Ik wil mijn dagelijkse doel van 10.000 stappen per dag blijven halen door elke dag naar mijn werk te wandelen of mijn auto een stukje verder te parkeren. 
 • Eind augustus wil ik 10km kunnen hardlopen. 
 • Ik wil spieren kweken en wat vetweefsel verliezen
Welk doel voor jou het beste werkt, zal je helpen gemotiveerd te blijven! 

  #3 - Geniet van het weer en het groen

  Geniet van de kans om buiten te trainen. Na een dag op kantoor te hebben doorgebracht, grijp dan je kans om in het park te gaan hardlopen of doe je oefeningen op een grasveld. Frisse lucht voelt altijd verfrissend na een dag binnen te zijn. Er zijn veel gunstige effecten van trainen in de buitenlucht; het verlaagt de bloeddruk, stress en verhoogt gevoelens van welzijn en geluk. 

  #4 - Vind de perfecte workout vriend(in)

  De beste manier om gemotiveerd te blijven is om een vriend(in) te vinden die dezelfde doelen heeft gesteld. Door elkaar te motiveren, zul je samen je doelen bereiken. Je motiveert elkaar als je geen zin hebt om te gaan lopen of je oefeningen te doen. Geen smoesjes meer, bovendien is het samen een stuk leuker!

  #5 - Op schema komen met een duidelijk schema

  Na een periode er helemaal uit te zijn geweest, komen de feestdagen en de kerstperiode. Het is misschien makkelijker om weer op het goede spoor te komen als je een duidelijk schema hebt. We zijn het helemaal met je eens, want dit is precies de reden waarom we onze Braav Body Guide hebben gemaakt! De gids is perfect geschikt voor zowel beginners als meer gevorderde atleten en biedt je een 30-daags schema dat nooit zal vervelen omdat het een mix is van kracht- en cardio-oefeningen met een aantal speciale hardloopdagen tussendoor. Do we need to say more?

  Hopelijk helpen onze tips je om je fitnessdoelen te bereiken! 

  We staan altijd open om jullie vragen te beantwoorden. Keep in touch :-)