arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

Running essentials: wat neem ik mee als ik ga hardlopen?


running accessories


Hardlopen, mijn favoriete sport omdat je er zò weinig voor nodig hebt, en praktisch overal kan doen. Zelfs als je maar een halfuurtje hebt, kan je nog alles uit een intervaltraining halen. 

Welke must's ik meeneem onderweg, lees je hier! 

1. Hardloophorloge

Enerzijds track ik met mijn sporthorloge afstand, tijd en snelheid. Anderzijds doet mijn horloge ook dienst als GPS, en kan ik er routes inladen (via komoot) en zo nieuwe looproutes ontdekken.

Ik loop met de Polar Grit X Pro

2. Hartslagmeter

Bij intervaltrainingen let ik uiteraard extra op mijn hartslag, maar ik vind hartslaggegevens tout court een interessante benchmark om te checken hoe mijn lichaam reageert op bepaalde trainingsprikkels.  

Persoonlijk vind ik een borstband niet aangenaam zitten, dus gebruik ik een hartslagmeter aan mijn bovenarm

3. EarPods

Sommigen zweren bij het geluid van de natuur. Maar als je in een stad woont, dan zijn EarPods een fijn alternatief voor tsjilpende vogeltjes. Ik ben een podcastfan tijdens trainingen maar kies uiteraard resoluut voor opzwepende muziek tijdens races. 

4. Seizoensgadgets

Winter: lichtjes / Zomer: water

In de winter is het belangrijk om zichtbaar te zijn. Een hesje van bijvoorbeeld gofluo is geen overbodige luxe. En - I know - een koplamp is niet meteen high fashion, maar wel erg praktisch!

In de zomer neem ik voor duurlopen water mee om gehydrateerd te blijven. 

En jij? Wat neem jij zoal mee?