arrow-right cart chevron-down chevron-left chevron-right chevron-up close menu minus play plus search share user email pinterest facebook instagram snapchat tumblr twitter vimeo youtube subscribe dogecoin dwolla forbrugsforeningen litecoin amazon_payments american_express bitcoin cirrus discover fancy interac jcb master paypal stripe visa diners_club dankort maestro trash

Shopping CartWorkout & tips

Tips voor na het lopen - Recovery


Tips voor na het lopen - Recovery


Toevallig meegedaan aan de 10 miles dit weekend? Dan komen deze tips goed van pas.  Sommige lopers zien het belang van herstel over het hoofd. Herstel is echter geen ongemak, het is verplicht. In plaats van je te haasten naar je volgende evenement of tegen jezelf te zeggen dat het niet nodig is, kunnen deze tips helpen om je herstel te maximaliseren en zo je volledig klaar te stomen voor je volgende run! 1. Herstel reeds tijdens het hardlopen

De eerste stap naar herstel vindt eigenlijk plaats tijdens het hardlopen. Voel je dat je over je limiet gaat en je pijn hebt aan je gewrichten? Blijf in beweging, maar wissel af met zowel joggen als wandelen in een continu tempen. 
Het beperken van onnodige schade is heel belangrijk, dus forceer je nooit! Je bent al aan het lopen, dus je bent in theorie al fantastisch goed bezig. Go go ;) 


2. Grondig stretchen en neem rustig je tijd hiervoor 

Zorg ervoor dat je onmiddellijk na het hardlopen stretcht. Spring niet meteen terug in je auto of ga meteen zitten thuis. Je moet even de tijd nemen om tot rust te komen en te stretchen.  Waarom deze afkoelingsperiode? 
Een afkoelingsperiode zorgt ervoor dat het melkzuur in je bloedbaan wordt gespoeld en uit je lichaam verdwijnt wat verzuring tegengaat. Nooit meer in de nacht wakker worden met kramp in de kuit.

3. Let op je voeding


Zorg ervoor dat na een training één van de volgende twee maaltijden veel eiwitten bevat. Je spieren moeten gevoed worden om zichzelf weer op te bouwen. Zorg er ook voor dat je voldoende groenten eet na het sporten.

4. Water, water, water... 

Constante hydratatie is cruciaal voor je herstel. Het is geen geheim dat je best 1,5 liter water per dag kan drinken. Drink water voor en na je hardlopen, maar ook tijdens periode van training overdag tijdens het werken, ... Beter teveel dan te weinig! 

5. Rusten om goed te kunnen herstellen. 

Het is belangrijk om te rusten na een inspannende loop. Je moet je lichaam laten rusten, anders maak je meer kans op blessures. Niet evident voor iedereen, maar een goede nachtrust is ook cruciaal voor tijdens je trainingsperiode. Na een avond joggen is er niets beter dan een goede nachtrust. 

Alvast supertrots op iedereen, die deel heeft genomen aan een loopwedstrijd of flink aan het trainen is!